Κι άλλο χτύπημα στην Άγκυρα – Ο Μακρόν συναντάται με τον Πρόεδρο του Κουρδιστάν Ν. Μπαρζανί!

1/9/20 | 0 | 0 | 605 εμφανίσεις
Η φωτογραφία από επίσημη επίσκεψη του Μπαρζανί στο Παρίσι, όπου έγινε δεκτός από τον Μακρόν στο προεδρικό μέγαρο.

Τελικά η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, κινητοποίησε τεκτονικές πλάκες, που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν ρήγματα στην… περίφημη ενότητα της Τουρκίας.

Μετά τη Ρωσία, που εκμεταλλεύτηκε την επικέντρωση της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο και έπιασε στα χέρια της το “κουρδικό χαρτί”, ήλθε η σειρά της Γαλλίας να πράξει το ίδιο.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμ. Μακρόν, μετά την πρόσκληση που απηύθυνε στο μέχρι χθες πειθήνιο όργανο της Άκγυρας, πρωθυπουργό της Λιβύης, Σαράζ, να επισκεφθεί το Παρίσι, τώρα καλεί σε συνάντηση τον Πρόεδρο της Αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν, Νεντζιρβάν Μπαρζανί.

Ο Μακρόν, μετά την επίσκεψή του στο Λίβανο, αύριο, θα επισκεφθεί τη Βαγδάτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Mustafa Kazımi, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα των επιθέσεων της Τουρκίας στο Β. Ιράκ – Αυτόνομο Κουρδιστάν.

Η συνάντηση του Μακρόν με τον Μπαρζανί θα πραγματοποιηθεί στη Βαγδάτη, λόψω έλλειψης χρόνου του Γάλλου προέδρου.

infognomonpolitics.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/9/20 | (0 σχόλια)
    Protagon Team 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 «Μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με έναν τρόπο πραγματιστικό», ισχυρίζεται η αρμόδια επίτροπος. Θα είναι ευθύνη εκείνων που οραματίζονται μια «Ευρώπη-φρούριο» ο επαναπατρισμός όλων όσοι αποβιβάζονται ή ξεβράζονται στα ελληνικά νησιά ή στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας