Κι άλλο μέτωπο ανοίγει η Άγκυρα: Κοινή άσκηση με Αζερμπαϊτζάν στα σύνορα με την Αρμενία

28/7/20 | 0 | 0 | 297 εμφανίσεις

Σε μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση σε συνεργασία με την Τουρκία προχωρά το Αζερμπαϊτζάν στα τέλη Ιουλίου και η οποία θα διαρκέσει πάνω από δέκα ημέρες.

Κοινή στρατιωτική άσκηση ετοιμάζουν το Αζερμπαϊτζάν μαζί με την Τουρκία στις 29 Ιουλίου.

Πρόκειται για μια άσκηση μεγάλης κλίμακας η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων περιοχών και στα σύνορα με την Αρμενία.

Η άσκηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 29 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο εβδομάδες παρατηρήθηκε στρατιωτική ανάφλεξη και σποραδικές συγκρούσεις  στην ευρύτερη περιοχή του Τοβούζ στη συνοριακή γραμμή Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Οι δύο χώρες βρίσκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε ένοπλες αντιπαραθέσεις κυρίως για τον έλεγχο της περιοχής Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αυτή τη φορά ωστόσο, το επίκεντρο των συγκρούσεων εντοπίζεται βορειότερα.

Στις 12 Ιουλίου το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν εξέδωσε ανακοίνωση που έκανε λόγο για συγκρούσεις στα σύνορα οι οποίες προκάλεσαν απώλειες και στις δύο πλευρές.

Με τη δημοσίευση των συγκρούσεων, διάφορες δυνάμεις και οργανισμοί κάλεσαν σε αυτοσυγκράτηση, ανάμεσά τους και η Ρωσία. Παρά ταύτα, νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν έκανε λόγο για νέα κλιμάκωση στις 14 Ιουλίου.

  

Πηγή: Σπούτνικ

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    27/9/20 | (5 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας