Κιτς και φρίκη: Ένα άγαλμα της Μαρίας Κάλλας στους πρόποδες της Ακρόπολης τρομάζει τους Έλληνες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τις κριτικές για το νέο άγαλμα της Μαρίας Κάλλας, που εγκαινίασε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, στον πλαίσιο των εορτασμών που θα λάβουν χώρα το 2023 για τα 200 έτη από τη γέννηση της Ελληνίδας ντίβας, μεταφέρει σε ανταπόκρισή της στην εφημερίδα Le Figaro, η Alexia Kefalas.

Σημειώνει ότι πολλοί είναι οι χρήστες του διαδικτύου που αναρωτώνται εάν «είναι ένα κιτς αντίγραφο του αγαλματιδίου των Όσκαρ», «η γυναικεία έκδοση του C-3 PO»μοντέλου από τα Star Wars, ή «μια νέα έκδοση του Terminator», ενώ κάποιοι άλλοι στο twitter το παρομοιάζουν ως «τον Γκάντι με τακούνια».

Ορισμένοι λάτρεις της ντίβας νιώθουν προσβεβλημένοι: «Στην όψη και όντας κανείς μυωπικός μπορεί να γίνει αποδεκτό, αλλά στο προφίλ είναι φρίκη».

Ο καλλιτεχνικός συντονιστής της Όπερας της Νάπολης και ειδικός στο έργο της Μαρίας Κάλλας, Ηλίας Τζεμπερδονίδης, χαιρετίζει το γεγονός ότι η χώρα του τιμά επιτέλους την εμβληματική αυτή προσωπικότητα με ένα άγαλμα στην καρδιά της Αθήνας.

Ωστόσο, θα προτιμούσε «κάτι πιο κοντά στη ντίβα». «Ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα μας θαυμάζουν για τα γλυπτά μας».

Απαντώντας στις κριτικές η γλύπτρια Αφροδίτη Λίλη, που φιλοτέχνησε το άγαλμα, δικαιολογήθηκε ότι πρόκειται για τη δική της Κάλλας, όπως εκείνη αντιλαμβάνεται τη ντίβα «με το βαθύ αλλά θλιμένο βλέμμα, τη φυσική κομψότητα της Ελληνίδας τραγωδού». Ωστόσο, «τίποτα δεν καταλαγιάζει το θυμό της κοινής γνώμης», σχολιάζεται.

Περαστικοί και τουρίστες κοιτούν το άγαλμα της κορυφαίας Ελληνίδα υψιφώνου Μαρία Κάλλας που φιλοτέχνησε η καθηγήτρια στον Τομέα Γλυπτικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και μέλος στο Δ.Σ. του Μουσείου της Ακρόπολης γλύπτρια Αφροδίτη Λίτη, και τοποθετήθηκε στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Le Figaro, Alexia Kefalas – «Kitsch», «une horreur»: une statue de Maria Callas au pied de l’Acropole horripile les Grecs

Κιτς και φρίκη: Ένα άγαλμα της Μαρίας Κάλλας στους πρόποδες της Ακρόπολης τρομάζει τους Έλληνες

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα