Κιλιτσντάρογλου για απειλές Ερντογάν περί «κατάληψης» νησιών: «Πήγαινε και πάρε τα αν τολμάς»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα από τον Σαγγάριο, αναφέρθηκε στην πολεμική με την Ελλάδα και προκάλεσε πάλι τον Ερντογάν «αν τολμά, να πάει να πάρει τα νησιά», αναφέρει το ethnos.gr σε ρεπορτάζ της Μαρίας Ζαχαράκη.

«Δεν είμαστε σαν αυτούς, όχι κύριε, ερχόμαστε αμέσως. “Μπορεί να έρθω το πρωί… κλπ.”. Τι είπε ο Ετζεβίτ; Ο στρατιωτικός προσγειώθηκε, ήρθε στην πόρτα του πρωθυπουργού και είπε “ο στρατός μας είναι τώρα στην Κύπρο”. Είχε τελειώσει. Όταν κατελήφθησαν αυτά τα νησιά, είπα 50 φορές ότι καταλαμβάνονται, όλα αυτά γίνονται κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης. Σιώπησαν. Τώρα η οικονομία είναι στην ατζέντα, το έθνος είναι σε άθλια κατάσταση, και κάθεται εκεί και λέει “Θα έρθω, θα έρθω ένα βράδυ, θα έρθω αύριο το πρωί”, να σου στείλουν πρόσκληση; Αν έχεις το κουράγιο, πήγαινε αν τολμάς αδερφέ, δεν κάνουμε δουλειά με το μπράβο, δεν είναι τρόπος να διοικήσεις κράτος έτσι», δήλωσε.

Μπαμπατζάν: «Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά»

Αντίστοιχα ο αρχηγός του κόμματος Ανάπτυξης και Προόδου (DEVA), Αλί Μπαμπατζάν, δήλωσε ότι «η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα παίζει με τη φωτιά. Ο βαθμός στον οποίο έχουν φτάσει οι προκλήσεις είναι ανησυχητικός. Εκμεταλλευόμενη μια περίοδο που η σημερινή κυβέρνηση χάνει την αξιοπιστία της, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλά βήματα που παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Καλώ την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την κενή δημαγωγία, να μην χρησιμοποιήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ως εργαλείο για εσωτερική πολιτική κατανάλωση και να προσεγγίσει σοβαρά το θέμα. Το Αιγαίο δεν πρέπει να συνδέεται με σενάρια πολέμου, πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης. Οι προσωπικές πολιτικές προσδοκίες δεν πρέπει να προκαλούν έχθρα μεταξύ των λαών».

Σεντόπ: «Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το Αιγαίο να γίνει ελληνική λίμνη»

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής, Μουσταφά Σεντόπ, σε δηλώσεις του για την Ελλάδα υποστήριξε ότι «η πρόσφατη κλιμάκωση της ρητορικής και οι προκλητικές ενέργειες της γειτονικής Ελλάδας στη Θάλασσα των Νήσων (σ.σ. Αιγαίο) και την Ανατολική Μεσόγειο έχουν μετατραπεί σε απειλή ασφάλειας για τη χώρα μας. Η επιθυμία της Ελλάδας να μετατρέψει τη Θάλασσα των Νήσων σε ελληνική λίμνη είναι μια κατάσταση που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε».

Ο Μουσταφά Σεντόπ προειδοποίησε επίσης ότι «ως μέλη του ΝΑΤΟ και γειτονικές χώρες, έχουμε δείξει τη γνώμη και την αποφασιστικότητά μας να λύσουμε αυτά τα προβλήματα μέσω διαπραγματεύσεων, αλλά αν δεν γίνει αυτό, η Τουρκία έχει τη δύναμη να λύσει τα προβλήματα, τις προκλήσεις με κάθε μέσο». Ο Μουσταφά Σεντόπ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Μάλτας Angelo Farrugia.

Με πληροφορίες από ethnos.gr, Μαρία Ζαχαράκη

Κιλιτσντάρογλου για απειλές Ερντογάν περί «κατάληψης» νησιών: «Πήγαινε και πάρε τα αν τολμάς»

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα