Όσοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν υπερβολές τις διαπιστώσεις για κλίμα νεο-μακαρθισμού και λογοκρισίας στο θέμα του πολέμου Ρωσίας -Ουκρανίας θα πρέπει να το ξανασκεφθούν. Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει αρχίσει να ξεφεύγει επικίνδυνα και το κλίμα αυτό ακόμη και κατά επιφανών επιστημόνων πριμοδοτείται -συνειδητά ή ασυνείδητα- από την κυβέρνηση.
Το να ζητείται η παρέμβαση υπουργών της κυβέρνησης για να διωχθούν πανεπιστημιακοί καθηγητές που ΔΕΝ δικαιολογούν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αναλύουν την κατάσταση δεν είναι μακαρθισμός; Δεν είναι λογοκρισία; Δεν είναι φασισμός και μάλιστα απ ΄ όσους υποτίθεται κόπτονται για τη δημοκρατία; Μάλλον δεν έχουν καμία σχέση μαζί της…
Είναι υποστήριξη του Πούτιν να αναλύουν καταξιωμένοι καθηγητές τι προηγήθηκε της εισβολής; Όσοι λέμε ότι τον δρόμο για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, τον άνοιξε η απόφαση της χούντας να αποσύρει την ελληνική μεραρχία το 1967, δικαιολογούμε την εισβολή δηλαδή; Τι άλλη ανοησία θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε;
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εμφανισθεί πολλοί και διάφοροι που ζητούν τα κεφάλια αναλυτών, καθηγητών και όποιου άλλου έχει δημόσιο λόγο και τολμά να εξετάσει με ψυχραιμία και ρεαλισμό.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν εμφανιστεί στο Facebook ακόμη και κρατικοί υπάλληλοι να καλούν τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας να «ασχοληθούν με καθηγητάδες Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων» . Να «ασχοληθούν» πως δηλαδή; Να τους απολύσουν, να τους στείλουν εξορία, να τους κλειδώσουν σπίτι, να τους διώξουν από τη χώρα;
Είναι δυνατόν να έχουμε φθάσει στο σημείο καταστολής της ακαδημαϊκής άποψης, όποια κι αν είναι αυτή; Έχουμε χούντα και δεν το έχουμε καταλάβει;
Έχει γίνει κατανοητό ότι αμφισβητούνται πλέον οι θεμελιώδεις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος; Ή δεν τους ενδιαφέρει;
Μέχρι που έχουν σκοπό να αφήσουν αυτή την κατρακύλα;
Δεν αρκεί η κατρακύλα στο θέμα της ελευθερίας του Τύπου; Δεν αρκεί η χθεσινή απάντηση κόλαφος των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα προς την κυβέρνηση; Δεν αρκούν οι «σφαλιάρες» που έχει φάει τις τελευταίες ημέρες η χώρα που αντί για επιβράβευση της δεδομένης στάσης της και στο θέμα του πολέμου , βρίσκει διαρκώς μπροστά της την απαξίωση από τους «συμμάχους»;
Ελπίζουμε ότι ο ΥΠΕΞ και ο ΥΕΘΑ θα κινητοποιηθούν όχι για να πάρουν …κεφάλια καθηγητών αλλά για να συμμαζέψουν όσους τους το ζητούν. Κάποιους τους γνωρίζουν.
ΟΙ Στρατιωτικές σχολές παράγουν αξιωματικούς και οι στρατιωτικοί δεν διχάζονται -στις αίθουσές τους μάλιστα και από τους καθηγητές τους -, αρκετοί των οποίων ενδιαφέρονται να έχουν ανοιχτές ”πόρτες” στα κόμματα.
Ζήσαμε τον αδελφοκτόνο διχασμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από το 1915 ως το 1947 και στην Μέση Ανατολή- μέσα στην Κατοχή-, που δεν πρέπει να επαναληφθεί .
Είναι σαν τους αντιεμβολιαστές αυτοί οι καθηγητές. ”ΞΟΥ”.
Μία διευκρίνιση για την απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο, η οποία δεν είναι πλέον γνωστή διότι έρχεται σε αντίθεση με τους θεμελιώδεις μύθους της τρίτης ελληνικής δημοκρατίας. Η χούντα επέσυρε την μεραρχία κατόπιν απαιτήσεως του Μακαρίου, ο οποίος απείλησε ότι αν δεν αποσυρθεί θα την θεωρήσει “στρατό κατοχής”.
Άσχετο το θέμα της Μεραρχίας ,αλλά η Μεραρχία απεσύρθη από την Κύπρο μετά τις Ελληνοτουρκικές συνομιλίες μεταξύ Ντεμιρέλ και Κόλλια-Παπαδοπούλου τον Σεπτέμβριο του 1967 στην Αλεξανδρούπολη, λόγω απειλής ελληνοτουρκικού πολέμου και με προτροπή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ,επειδή δεν προεβλέπετο από τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου.