ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ…

Ο κίνδυνος του κορονοϊού απο ό,τι καταλαβαίνω δεν θα περάσει εντελώς αλλά η ζωή συνεχίζεται.
Και, τώρα, που χαλαρώνουν λίγο τα πράγματα, θα μπορούσαμε να πούμε μια κουβέντα παραπάνω. Που μπορεί να έχει και ουσία.
Επειδή έχω εμπιστοσύνη στην ορθοκρισία και στην αμεροληψία του πρωθυπουργού, μου έκανε εντύπωση, διαβάζοντας τα ονόματα της πολυμελούς επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής για τον κορονοϊό, το γεγονός ότι δεν συμμετείχε κανείς απο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Θράκης, για παράδειγμα. Η συντριπτική πλειονότητα είναι απο την Αθήνα και κάπου πρέπει να έχει ξεφύγει κάποιος απο τη Θεσσαλία.
Και επειδή δεν σκέπτομαι αρνητικά- πολιτικά- καταλήγω στο συμπέρασμα πως δεν πρέπει να έχουν κάνει αξιόλογες επιλογές οι αντίστοιχες σχολές των πανεπιστημίων. Αυτό, αν συμβαίνει, είναι πολλαπλώς επικίνδυνο.
Αν είναι έτσι, πρέπει να ρωτήσουμε γιατί;
Αν, όμως, δεν είναι, σε ποιόν να απευθυνθούμε;
Αν, δηλαδή, αυτοί που αποφασίζουν δεν ενδιαφέρονται για το τι γίνεται πέρα απο τη μύτη τους, τότε τι γίνεται;
Και αλλού(πχ. πειράματα για το εμβόλιο) φάνηκε να μην υπάρχει η περιφερειακή Ελλάδα αλλά φταίει, προφανώς, η ίδια.
Ας φρόντιζε και προπαντός ας φροντίσει στο μέλλον.
Ξυπνήστε

spot_img

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ενωρίτερα -εξαρχής νομίζω- γράψαμε για την απουσία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης και από την Επιτροπή και από ”τα παράθυρα” των τηλεοράσεων ,καθ΄’ολην την διάρκεια της ”καραντίνας”.
    Ευτυχώς που ακούσθηκε ο καλός καθηγητής της Φαρμακολογίας κ. Κούβελας,αλλά δυστυχώς στο τέλος είπε ”ΠΡοΠό”,που έλεγε μια παληά διαφήμιση .
    Το ερώτημα είναι για την ηγεσία του Αριστοτελείου .
    Δεν ερωτήθηκαν ;;;. Δεν δέχθηκαν την συμμετοχή τους ,λόγω αποστάσεως ;;;.
    Στο τέλος-τέλος οφείλουν μια απάντηση και αντίδραση για την τυχόν απαξίωσή τους από την Πολιτεία και τους συναδέλφους τους άλλων Πανεπιστημίων.

  2. Δυστυχώς η αξιοκρατία μοιάζει να ήταν σκέτο σύνθημα. Η κομματοκρατία τρώει και τους καλύτερους.

    Το είδαμε και στην επιστημονική επιτροπή για το ’21. Πρώτα οι άνθρωποι του συστήματος, μετά οι κομματικές ισορροπίες (και ολίγον Κ. Τσουκαλάς πχ), μετά οι ημέτεροι της αθηναϊκής κλίκας. Ε, που να χωρέσουν και άλλοι…

    • Η κομματοκρατία δεν συμβιβάζεται με την αξιοκρατία. Την αντιστρατεύεται, μάλιστα. Οι άξιοι αποκλείονται, όσο κυβερνούν αυτές οι συμμορίες και οι μετριότητες, που αναδεικνύονται αρχηγοί κυρίως λόγω ονόματος. Το γιατί είναι ευνόητο νομίζω.

      Επατήθη η ουρά των εχιδνών

  3. Τι να σχολιάσεις για αξιοκρατία ,η, κομματοκρατία όταν δεν απαντούν προηγουμένως οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Θεσ/νίκης και Θράκης ,οι ειδικοί καθηγητές των οποίων μπορεί και να μη αποδέχθηκαν την συμμετοχή τους στην Επιτροπή αυτή για ”χι” λόγους.
    Προς αυτούς απευθύνετε η τελευταία λέξη του άρθρου των Ανιχνεύσεων.΄΄Ξυπνήστε”.
    Αλλά δοθείσης ευκαιρίας”ξεσπαθώσαμε”-όσοι- υπέρ της αξιοκρατίας και κατά της κομματοκρατίας και των γνωριμιών και δημοσίων σχέσεων ,που όλοι γνωρίζουμε πότε έγιναν καθεστώς στην Ελλάδα.
    Πως νομίζω ότι ο εξαιρετικός για την επιστήμη του κ.Τσουκαλάς είναι υιός του ”αριστερού” υπουργού Εργασίας στην δικτατορική κυβέρνηση του Γ.Παπαδοπούλου.
    Δεν υπάρχει ,γαρ, οικογενειακή ευθύνη.

  4. Και γιατί δεν ιδρύει η ακαδημαϊκή Βόρεια Ελλάδα ένα think tank??? Αν είναι πράγματι ικανές οι επιλογές, μπορούν να επηρρεάσουν το κέντρο με νομιμοποιημένο φορέα, ομαδικά. Δείτε σε αυτό εδώ το site, προ ημερών, think tank από τον Κολινδρό Πιερίας, παρακαλώ!!! Δεν μπορούν τα πανεπιστήμιά της???

  5. Επί του θέματος εκφράστηκε η απορία από την πρώτη ημέρα από πολλούς εχέφρονες Θεσσαλονικείς.Ενοχλήθηκε και ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής. Αδικαιολόγητη η απουσία. Την απάντηση θα πρέπει να δώσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Είναι προσβολή αυτή η αδιαφορία για τους Θεσσαλονικείς. Τα λοιπά περί Κομματοκρατίας,Αξιοκρατίας, Γνωριμιών κ.λ.π είναι για να πετάμε την μπάλα στην εξέδρα.Κρίμα για τη Θεσσαλονίκη και για τον Πρύτανη.

  6. Τί νά τούς ἀπαντήσεις;

    Κάπως ἔτσι.
    Ἔστιν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία» (Στράβων)
    Ἀλλά ἔχει ξεχαστεῖ ἡ ὕπαρξη τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου, ἀφοῦ δέν εἶναι κατανοητό πῶς καί γιατί ἔχτισε τίς Ἀλεξάνδρειες καί ὅτι τίς ἔχτισε βέβαια.
    Ρωτάει ἡ Γοργόνα ἀκόμα; Πῶς νά τή βρεῖς κι αὐτή;

    «Πρέπει να ξέρεις ν’ αρπάξεις τη θάλασσα από τη μυρωδιά για να σου δώσει το καράβι και το καράβι να σου δώσει τη Γοργόνα κι η Γοργόνα τον Μεγαλέξανδρο και όλα τα πάθη του Ελληνισμού».

    https://blogs.sch.gr/spetsiotou/eclassschgr/λογοτεχνία-2/ανθούλα-δανιήλ/οδυσσέας-ελύτης-100-χρόνια-από-τη-γέννη

    https://diastixo.gr/arthra/2685-gorgona-seferis

    • Να απαντήστε στο ”ΞΥΝΠΗΣΤΕ”του άρθρου των Ανιχνεύσεων ,αγαπητή κυρία Ελένη Π., γιατί για τα υπόλοιπα ”έχουμε διδακτορικό” ,αν μας διαβάζετε.

      • Ἐγώ πού δέν ἔχω διδακτορικό πῶς νά ἀπαντήσω στό ξυπνῆστε;
        Ἀληθινά μιλάω.
        Ἀλήθεια εἶναι ὅτι καί ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος δέν εἶχε διδακτορικό.

        Καί στό σύμπαν ὅλα εἶναι ἀληθινά, ἄν καί δύσκολα νά κατανοηθοῦν.

        «Τήν ἀπέραντη ἀπόσταση πού χωρίζει ἕνα κυκλαδικό εἰδώλιο ἀπό ἕνα βότσαλο μᾶς εἶναι ἀδύνατον νά τήν ἐπιμετρήσουμε μέ τήν ἴδια εὐκολία πού τό κάνουμε γιά ὁλόκληρες ἑκατονταετίες φωτός.» Ο.Ε.
        ἀπό τό ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

  7. Τώρα το ”πετάξατε”στο κυκλαδικό εδώλιο κλπ.ενώ από το” ξυπνήστε για τους Θεσσαλονικείς Πανεπιστημιακούς κλπ.” του άρθρου , μας πήγαν στην αξιοκρατία και την κομματοκρατία και εσείς στον Μ.Αλέξανδρο ,για τον οποίον και την πρώτη Ελληνική Αυτοκρατορία του , διαβάσαμε μια”βιβλιοθήκη” βιβλία .
    Δεν νομίζετε πως είναι εξυπνακισμός ότι ο Μ.Αλέξανδρος δεν είχε διδακτορικό;;;.
    Χαίρομαι που διαφωνούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
39,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Τελευταία Άρθρα