Κατερίνα Γκαγκάκη, ο ξεπεσμός

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σοφία Γιαννακά

Η Κατερίνα Γκαγκάκη ευτέλισε τον εαυτό της, τις γυναίκες, την τηλεόραση, αλλά και τον Κώστα Μπακογιάννη παρεμβαίνοντας με χυδαία σχόλια στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ.

Δεν είμαι η μόνη, φυσικά, που κάνει αυτή τη διαπίστωση. Και ξεχωρίζω την Γκαγκάκη από την υπόλοιπη παρέα γιατί είναι εκλεγμένη και δημόσιο πρόσωπο. Η Γκαγκάκη συμμετείχε γελώντας και κάνοντας σεξιστικά και απαράδεκτα αστεία (;) μετά τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη.

Η ξανθιά του Κολεγίου και του LSE Κατερίνα Γκαγκάκη είναι σήμερα μια από τους τηλε-μαϊντανούς που βγάζουν το ψωμί τους στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, είναι επιλογή της. Εκπομπές που όλο και πληθαίνουν, με παρουσιαστές που κάνουν καριέρες με ελλιπή ελληνικά, πασάροντας όλη μέρα με δήθεν άνετο αλλά ουσιαστικά εκχυδαϊσμένο τρόπο τα πιο basse classe θέματα της επικαιρότητας. Συνειδητά προτιμούν τα κατινίστικα ερωτικά, τις μοχθηρίες, τον αφρό του ασήμαντου και τον πάτο του τηλεοπτικού βαρελιού εν γένει. Υμνούν μια ξετσίπωτη Ελλάδα που έχει τάσεις προς έναν κατήφορο αντιαισθητικό.
Η εν λόγω εκπομπή έχει τηλεθεατές, αλλιώς δεν εξηγείται ότι ο ΣΚΑΪ τη συντηρεί. Συνοψίζω τι έγινε πρόσφατα: σε μια από αυτές τις εκπομπές, το πάνελ Λιάγκα σχολίαζε την είδηση ότι ένας νεαρός εκτόνωσε τις σεξουαλικές του ορμές στην πλάτη άτυχης φοιτήτριας που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα και διάβαζε. Οι παρουσιαστές άρχισαν να γελάνε, ο Γιώργος Λιάγκας είπε «ε ναι, ρε παιδιά, στην πλάτη, αφού ήταν από πίσω, πώς θα πάει μπροστά, θα κάνει γκελ;», ενώ η Ελένη Τσολάκη ρωτούσε «υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δύο;». Στο μεταξύ η Γκαγκάκη επαύξανε και εικονογραφούσε τη σκηνή με σχόλια του τύπου «εκτοξεύτηκε ένα μέτρο;», «έσταζε το ταβάνι;».

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρήσαμε αυτή την εκπομπή εξευτελισμό της ιδιωτικής τηλεόρασης αλλά και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η ΕΣΗΕΑ (υποτίθεται) θα αναλάβει τον Λιάγκα, ενώ όλο το πάνελ το περιέλαβαν τα social media. Η βλαχομπαρόκ κουλτούρα, ο σεξισμός, η αμορφωσιά, η έλλειψη στοιχειώδους επιπέδου, η «πλάκα» με το σοβαρότατο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, όλα τα είπαν οι σοκαρισμένοι χρήστες του Διαδικτύου.

Για την Γκαγκάκη, όπως είπα, χρειάζεται ειδική μνεία. Είναι από τον περασμένο Μάιο εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του Κώστα Μπακογιάννη (4η στη σειρά) με 5.923 ψήφους! Εξ αυτού ορίστηκε υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης (το οποίο, μεταξύ άλλων, διοικεί και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου) και, νομίζω, αναπληρώτρια πρόεδρος του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84.

Μπορεί η Κατερίνα Γκαγκάκη, μετά από αυτή τη δημόσια γελοιοποίηση, να συνεχίσει στη θέση της, στον δήμο, σαν να μη συμβαίνει τίποτα; Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν θα έπρεπε να έχει πάρει θέση για το συμβάν, κάποιος από τον δήμο Αθηναίων να δηλώσει τουλάχιστον σοκαρισμένος από τον ξεπεσμό; Μπορεί η κυρία Γκαγκάκη να εκπροσωπήσει τον πολιτισμό και τις τέχνες με αυτό το προηγούμενο; Σκεφτείτε τα πρόσωπα που διοικούν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή κ.λπ. να κάνουν αντίστοιχα σχόλια δημοσίως. Δεν γίνεται να κατηγορούμε πάντα άλλους για τον εκχυδαϊσμό και να κλείνουμε τα μάτια στη χονδροειδή και σεξιστική αμετροέπεια. Αυτή τη φορά η ευθύνη είναι στον Κώστα Μπακογιάννη.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/media/katerina-gkagkaki-o-xepesmos

ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ»
Εξελίξεις: Ο Μπακογιάννης έκανε δεκτή την παραίτηση Γκαγκάκη

Δεκτή έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης την παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» μετά τα απαράδεκτα σχόλια στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα.

Η απομάκρυνση της Κ. Γκαγκάκη ήταν προδιαγεγραμμένη μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τα απαράδεκτα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα και των συμπαρουσιαστών του, για το περιστατικό ασέλγειας σε βάρος φοιτήτριας στο ΑΠΘ.

Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων αναφέρει:
«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας – Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί. Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας….».

Εκ μέρους του Δήμου διευκρινίστηκε ότι η Κατερίνα Γκαγκάκη παραιτήθηκε όχι μόνο από την θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» αλλά και από την θέση της υπευθύνου του τομέα Πολιτισμού καθώς πρόκειται για δύο θέσεις που κατέχει ένα πρόσωπο.

Τα απαράδεκτα σχόλια στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα
Η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα δέχθηκε τεράστια κριτική από τους πάντες, για ο σχολιασμό που έκαναν στην είδηση της ασέλγειας σε βάρος φοιτήτριας του ΑΠΘ. Η εν λόγω κοπέλα βρισκόταν στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ όταν ξαφνικά ένας φοιτητής της σχολής εκτόνωσε τις ορμές του στην πλάτη της.

Αντί να ασκηθεί κριτική, το πάνελ του Γιώργου Λιάγκα άρχισε να διακωμωδεί το συμβάν χρησιμοποιώντας απίστευτες εκφράσεις όπως: «Εσταζε το ταβάνι;», «του έπεσε ο καφές του από πίσω και την πιτσίλισε», «ε, την πιτσίλισε, αλλά όχι ο καφές». Ακολούθησαν και άλλα ανήκουστα, χυδαία, σχόλια του Γιώργου Λιάγκα («ε, ναι ρε παιδιά στην πλάτη, αφού ήταν από πίσω, πώς θα πάει μπροστά, θα κάνει γκελ;») και ένα εξίσου απαράδεκτο από την Ελένη Τσολάκη: «Υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δυο;». Στη εκχυδαϊσμό του θέματος συμμετείχε σύσσωμο το πάνελ του Γιώργου Λιάγκα, η Κατερίνα Γκαγκάκη, η Ελένη Τσολάκη, ο Δημήτρης Παπανώτας αλλά και η Κάλια Ελευθερίου η οποία δεν έπαψε δευτερόλεπτο να γελάει με τα σχόλια του υπολοίπου πάνελ. Ακόμη και κάποιος από τους εργαζομένους στο πλατό θέλησε να συμμετάσχει στήνοντας ένα τραγικό σκετσάκι με πρωταγωνιστή τον ίδιο και την Ελένη Τσολάκη.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Γιώργος Λιάγκας ζήτησε συγγνώμη μέσα από την εκπομπή του και είπε: «Μιλάμε για μια πράξη καταδικαστέα, μια πράξη βίαιη, έναν βιασμό, είναι ξεκάθαρο και είναι απόλυτα καταδικαστέα. Εμείς εδώ σαν εκπομπή κάναμε ένα λάθος στον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την είδηση, το αντιμετωπίσαμε σαν να είμαστε σε μια παρέα, σε ένα καφενείο… και πήραμε την είδηση από την αστεία διάσταση, χωρίς να γίνεται ξεκάθαρη η στάση μας, που είναι ότι καταδικάζουμε το γεγονός. Δεν θέλαμε να στεναχωρήσουμε κανέναν. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε άλλη θέση, από το να καταδικάσουμε. Ήταν μια άτυχη στιγμή και ζητούμε συγγνώμη».

Το βίντεο με τα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα και των υπολοίπων στο πάνελ

gkagkaki-paraithsh.jpg
Και η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε για μια πολύ άτυχη στιγμή και ένα λάθος «που θα ήθελα να λήξει εδώ», ενώ τη δική της απολογία έκανε και η Ελένη Τσολάκη που δήλωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να στεναχωρήσει κανένα.

Οι εξηγήσεις που έδωσε το πάνελ την επομένη

Υπενθυμίζεται ότι την αντικατάσταση της Κατερίνας Γκαγκάκη από την Τεχνόπολη, είχαν ζητήσει η παράταξη Ανοιχτή Πόλη του Νάσου Ηλιόπουλου ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας (που πρόσκειται στο ΚΚΕ) όπως και ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», Παύλος Γερουλάνος.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/o-mpakogiannis-ekane-dekti-tin-paraitisi-gkagkaki

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα