Κατεπείγουσα έρευνα για ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων σε κορίτσια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με εντολή της εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Κατεπείγουσα έρευνα για ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων σε κορίτσια
Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με αφορμή πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων σε ανήλικα κορίτσια.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε έρευνα κατεπείγουσα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας επισημαίνοντας πως «πρόκειται για βαρβαρότητα η οποία δεν δύναται να γίνει ανεκτή από την ευνομούμενη Ελληνική Πολιτεία».

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν, μέλος ΜΚΟ που ασχολείται με πρόσφυγες και μετανάστες, καταγγέλλει ότι δεκάδες κορίτσια, κάτω των 15 ετών, έχουν υποστεί αυτό το βασανιστήριο το οποίο αναθέτουν οι γονείς τους σε ηλικιωμένες «μαίες» και άτυπους ιμάμηδες.

Καταγγέλλει, επίσης, πως οι επεμβάσεις, έναντι αμοιβής σε όλη την χώρα -και στην Αθήνα-, γίνονται χωρίς τήρηση κανόνων ασφαλείας και υγιεινής και χωρίς καν τη χρήση αναισθητικού.

Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία, στην Αθήνα και σε κάποια hot spots υπάρχει «ολόκληρη βιομηχανία» από τις «θεραπεύτριες» που αναλαμβάνουν να κάνουν τέτοιου είδους επεμβάσεις.

  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα