Καταγγελία: Πρώην μετακλητός του Υπουργείου Παιδείας και επί δεκαετία αχθοφόρος του ΟΣΕ ο 59χρονος συλληφθείς σταθμάρχης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με προϋπηρεσία άσχετη με το αντικείμενό του και αφού προηγήθηκε εκπαίδευση λίγων μηνών έγινε σταθμάρχης ο 59χρονος που συνελήφθη το πρωί για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με δηλώσεις συναδέλφου του στην τηλεόραση του Alpha, o συλληφθείς υπηρερούσε επί χρόνια ως μετακλητός στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ η αμέσως προηγούμενη δουλειά του στον ΟΣΕ φέρεται να ήταν αχθοφόρος.

Μάλιστα ο 59χρονος φέρεται να ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως σταθμάρχης πολύ πρόσφαατα αφού ανάρτησή του που δημοσιεύεται στα social media (24 Ιανουαρίου 2023) τον εμφανίζει να «εύχεται καλή αρχή», επί τη αναλήψει των νέων του καθηκόντων.

Σύμφωνα με συνάδελφό του που μίλησε στην εκπομπή του Alpha «Τlive» o 60χρονος ήταν «πρώην αχθοφόρος στον ΟΣΕ, που εκπαιδεύτηκε πριν από λίγους μήνες».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ίδια πηγή (Alpha), ο συλληφθείς υποστήριξε στους άνδρες της Τροχαίας Λαρίσης που διεξάγουν την έρευνα ότι εκείνος «πάτησε κανονικά το κουμπί γιατί είναι αυτόματο το σύστημα πλέον για να αλλάξει η γραμμή οπότε κάθε τρένο θα έμπαινε σε διαφορετική τροχιά, αλλά δεν λειτούργησε». Αυτό που φέρεται να αμέλησε ο σταθμάρχης είναι να κατέβει και να κάνει τον οπτικό έλεγχο ώστε να δει ότι όντως μετακινήθηκε.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος σε συνδυασμό με τη μη ύπαρξη των συστημάτων» δήλωσε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ο Aναστάσιος Δέδες, πραγματογνώμονας Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μιλώντας για το πώς συνέβη στη τραγωδία με την σύγκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας και της εμπορικής ο κ. Δέδες δήλωσε ότι «το τρένο έχει ξεκινήσει από Αθήνα, έφτασε στη Λάρισα και από εκεί και πέρα άλλαξε γραμμή κατόπιν εντολής του σταθμάρχη προς τον κλειδούχο και πήγε στη γραμμή η οποία ήταν η γραμμή καθόδου. Αυτή η ενέργεια η οποία έγινε ήταν για μένα εντελώς αψυχολόγητη, λανθασμένη και επικίνδυνη, καθόσον δεν υπήρχε έλεγχος από τον μηχανοδηγό της κίνησης η οποία υπήρχε στην κάθοδο».

photo:Κατεστραμμένα βαγόνια μετά από τη σύγκρουση δύο τρένων, σε δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από τη Λάρισα, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα