Κανονικά συνεχίζει την λειτουργία του το ΑΠΘ εν όψει Πολυτεχνείου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΣΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΛΑΔΑ13|11|2019 | 00:23


Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου / Φωτογραφία: Eurokinissi / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) θα λειτουργήσει κανονικά στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτό διαβεβαίωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο δεν αναστέλλει τη λειτουργία του και με εκδηλώσεις που διοργανώνει θα τιμήσει την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου», είπε χαρακτηριστικά. Στον απόηχο των γεγονότων στην ΑΣΟΕΕ, αρκετά εκπαιδευτικά ιδρύματα προχωρούν σε λουκέτο εν όψει της 17ης Νοεμβρίου, καθώς φοβούνται πως η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει εντός και εκτός των πανεπιστημίων, με επεισόδια.

Η ακαδημαϊκή κοινότητα -καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενοι- περιφρουρεί το πανεπιστήμιο και πιστεύουμε ότι στις 18 του μηνός δε θα βγούμε λαβωμένοι», συνέχισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, τονίζοντας πως η εκπαιδευτική διαδικασία δεν επηρεάζεται από τους σχεδιασμούς της Πολιτείας και τα μαθήματα σε όλες τις Σχολές γίνονται κανονικά.
Για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ τόνισε πως «η βία σε οποιαδήποτε μορφή της, σωματική ή ψυχολογική, από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δεν έχει καμία θέση στα πανεπιστήμιά μας».

Οσον αφορά τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει το ΑΠΘ για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ανέφερε πως λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς και ότι για τη διοργάνωσή τους εργάζονται από κοινού ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ και ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), «για να τιμήσουμε τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος και τα μηνύματα της εξέγερσης».

«Στόχος μας είναι το άνοιγμα του Πανεπιστημίου στην κοινωνία και για τον λόγο αυτό ελπίζουμε ότι η εκδήλωση θα αγκαλιαστεί από τους φοιτητές μας, τους συλλόγους τους, τους καθηγητές, αλλά και από απλούς πολίτες, οικογένειες με παιδιά, ώστε όλοι μαζί να τιμήσουμε ουσιαστικά τα μηνύματα της εξέγερσης, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με θλιβερές εικόνες καταστροφής στη δημόσια περιουσία, που συχνά βλέπουμε τα τελευταία χρόνια», κατέληξε.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/tha-leitoyrgisei-apth-stin-epeteio-toy-polytehneioy

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ανθρωπος ,-ο κ.Πρυτανης – εκλεγεις ως προισταμενος της Διοικησεως του Α.Π.Θεσ/νικης ,που δηλωνει οτι καταδικαζει την βιαν απο οποιονδηποτε και κατω απο οποιεσδηποτε συνθηκες και οτι αυτος-αυτοι δεν εχει καμια θεση στα Πανεπιστημια μας(γιατι δεν αρκεσθηκε στο δικο του;;;), (χωρις να ξεχωριζει οτι η εφαρμογη των νομων απο τον θεσμο της Αστυνομιας , -που υπαρχει σε ολα τα ευνομουμενα κρατη του κοσμου- δεν συνιστα βια), ειναι φανερο οτι ”καλοπιανει τα καλοπαιδα” , τα οποία , οπως καθε χρονο θα ριξουν μολοτωφ και εναντιον του Πανεπιστημιου του , αλλα και του ιδιου, τις οποιες σιγουρα φοβαται και αυτος και οχι μονο.
    Και ετσι μαυτην την λογικη -του ιδιου και των όποιων αλλων -θα περασει και ο 21ος αιωνας με τα Ελληνικα Πανεπιστημια ,τα κτιρια των οποιων θαρθεί -πλησιαζει- ο καιρος ,που ουτε θα θα νοικιαζονται , γιατι οι φοιτητες θα προτιμουν για σπουδες τα Πανεπιστημια των χωρων ,στις οποιες τετοια φαινομενα ειναι αγνωστα.
    Αν το πανεπιστημιακο ”σιναφι σας” αγαπητε κ.Πρυτανη δεν αποφασισει -και με κλεισιμο των Πανεπιστημιων ακομη – να ”επικαιροποιηθει”με τα διεθνως ισχυοντα , το τελος των Δημοσιων πανεπιστημιων ειναι εγγυς .
    Τωρα ”σωθηκατε” γιατι δεν περασε προς αναθεωρηση η διαταξη του αρθρου 16 του Συνταγματος του 1975 για ιδρυση και μη κραστικων πανεπιστημιων.
    Θα παθαινατε οτι παθαινουν τα Δημοτικα και τα Γυμνασια-Λυκεια με τα Ιδιωτικα εκπαιδευτηρια και η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ με τους ανταγωνιστες παροχους τους .
    Η ζωη απεχθανεται το τελμα.
    Υ.Γ. Αληθεια αν οι όποιες ζημιες , που θα προκληθουν στα Πσνεπιστημια την ”ευσχημον”’ ημεραν της 17 Νοεμβρη νομοθετηθει οτι καταλογιζονται εις βαρος των κρατικων επιδοτησεων -γιατι οχι και εις βαρος των μελων των Συγκλητων τους -τι σταση θα επαιρναν αυτες ;;;.
    Ας απαντησει πρωτος ο κ.πρυτανης του ΑΠΘ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα