Καμμένος: Στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν χωρά πολιτική εκμετάλλευση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πολύ υψηλότερη η έννοια της πατρίδας
Καμμένος: Στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν χωρά πολιτική εκμετάλλευση

 “Στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική εκμετάλλευση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αυτές οι οποίες ενώνουν όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, όπου και αν ανήκουν πολιτικά. Είναι πολύ υψηλότερη η έννοια της πατρίδας από οποιαδήποτε πολιτική μπορεί να έχει ο καθένας και η καθεμιά από εμάς”.

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος από την ακριτική Σαμοθράκη απ’ όπου παρακολούθησε την τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Σάος», διαπιστώνοντας ιδίοις όμασι το υψηλό επίπεδα επιχειρησιακής ετοιμότητας, τον επαγγελματισμό και την άρτια εκπαίδευση των ασκούμενων εθνοφυλάκων- του 4ου Λόχου Εθνοφυλακής.

Ειδικότερα η άσκηση προέβλεπε εκκαθάριση κατοικημένης περιοχής από τον 4ο Λόχο Εθνοφυλακής, καθώς και βολή εθνοφυλάκων με όλα τα όπλα.

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις, το μόνιμο προσωπικό, οι στρατεύσιμοι και οι εθνοφύλακες, μαζί, σαν μια γροθιά, έχουν δημιουργήσει εδώ μία ασπίδα απέναντι στην οποιαδήποτε πρόκληση μπορεί να δεχθούμε από την απέναντι πλευρά” ανέφερε σχετικά.

“Η Ελλάδα είναι μια φιλειρηνική χώρα και επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με τους γείτονές της. Είναι όμως και μία χώρα, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει ούτε ένα χιλιοστό της εθνικής της κυριαρχίας. Δεν είναι διατεθειμένη να υπαναχωρήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση, η οποία απαντάται”, επανέλαβε.

Παρατηρώντας ότι “από την πλευρά της Τουρκίας βλέπουμε μία ιδιαίτερα προκλητική συμπεριφορά, όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και απέναντι στις συμμαχικές χώρες”, ο κ. Καμμένος υπενθύμισε ότι “το τελευταίο αεροπλάνο που προσγειώνεται είναι πάντα ελληνικό. Παραβιάσεις των εθνικών χωρικών υδάτων, προκλητικές συμπεριφορές, όπως αυτή που έχουμε τώρα με την προχθεσινή ανακοίνωση και τη ΝΟΤΑΜ του ερευνητικού σκάφους (σ.σ. Τσεσμέ) στην περιοχή της Σαμοθράκης, απαντώνται από το Πολεμικό Ναυτικό”. “Είναι ξεκάθαρο ότι τις σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας, τις σημαίες τις κατεβάζουμε μόνο όταν τις αντικαθιστούμε με καινούργιες. Αυτές οι σημαίες δεν υποστέλλονται όσο παραμένει έστω και ένας ζωντανός από όλους εμάς” σημείωσε περαιτέρω.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας διαβεβαίωσε ότι “φέτος που είναι το Έτος Εθνοφυλάκων θα κάνουμε τα πάντα ώστε να εξοπλιστεί και να εκπαιδευτεί με τον καλύτερο τρόπο η παλλαϊκή άμυνα της χώρας μας. Η εθνοφυλακή αποτελεί ουσιαστικά την παλλαϊκή άμυνα της πατρίδας μας”.

Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε επίσης ότι “θέλουμε στο μέτρο του δυνατού να προσφέρουμε ως πολιτική και στρατιωτική ηγεσία το καλύτερο δυνατό που μπορεί να υπάρξει για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων -μονίμων και στρατευσίμων- που υπηρετούν ιδιαίτερα στην παραμεθόριο.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του στρατεύματος, είπε “θα φροντίσουμε ώστε να ενισχυθεί το προσωπικό της Σαμοθράκης σε στρατεύσιμους, αλλά και σε μόνιμο προσωπικό. Θα φροντίσουμε με τα χρήματα τα οποία έχουμε πλέον ως έσοδα από την εκμετάλλευση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, από τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, αλλά και από πώληση μη επιχειρησιακού υλικού, να δημιουργήσουμε οικίες για όλους τους ΕΠΟΠ, τους υπαξιωματικούς, τους αξιωματικούς. Ιδιαίτερα στην παραμεθόριο, σε δύσκολες περιόδους για την οικονομία της πατρίδας μας που ελπίζω ότι τελειώνουν αρκετά σύντομα”, όπως είπε, “για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε ένα μέρος από το εισόδημα το οποίο έχει χαθεί αυτά τα χρόνια”.

Τέλος γνωστοποίησε ότι η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μέσω της ΜΟΜΚΑ (μονάδα μελετών και κατασκευών), ενώ θα αντιμετωπισθούν προβλήματα στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης με την τακτική επίσκεψη ιατρών ειδικοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί.
Ακολούθησε επίδειξη των στρατευσίμων που υπηρετούν στη Σαμοθράκη.

Αύριο ο κ. Καμμένος θα επισκεφθεί τη Θάσο.
Τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος χθες παρακολούθησε ανάλογη δραστηριότητα εθνοφυλάκων σε ένα άλλο νησί του αρχιπελάγους την ακριτική Σύμη.

tovima.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. θολό τοπίο, η
    “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”(χάρη μάς κάνουν οί πατριδοκάπηλοι τής εβραιομασονίας)

    καί τό συνολάκι πού φοράει τόν υπουργό άμυνας τής Ελλάδος
    δείχνει νά ‘ναι ένδυμα συναγωγής David Harris σέ κούπ/λούκ κυβερνητικού εκπρόσωπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα