Καμμένος: Σαφές μήνυμα ενότητας σε όσους επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία της χώρας

1/3/17 | 0 | 0 | 395 εμφανίσεις

Καμμένος: Σαφές μήνυμα ενότητας σε όσους επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία της χώρας

Την ικανοποίησή του που η Ειδική Συνεδρίαση για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου ενώνει όλες τις πτέρυγες της Βουλής και δίνει ένα μήνυμα προς εκείνους που επιβουλεύονται την εθνική ακεραιότητα και κυριαρχία, διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ολομέλειας για τα 70 χρόνια της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Ο κ. Καμμένος, ζήτησε -δια του προέδρου- από τη Βουλή να υιοθετήσει ένα από κείνα τα μικρονήσια που φυλούν Θερμοπύλες και τόνισε την ανάγκη ειδικής μέριμνας για τα νησιά λόγω της ιδιαιτερότητάς τους.

Ιδιαίτερη μνεία επιφύλαξε σ΄ κείνους τους ακρίτες που δεν ζουν σε μεγάλα νησιά, φυλούν Θερμοπύλες συνεχίζοντας την παράδοση της Κυράς της Ρω, τους στρατεύσιμους στο Φαρμακονήσι, στη Στρογγύλη, τους νησιώτες στην Κίναρο, τα Λέβιθα, τη Σύρνα, την Ψέριμο, το Γυαλί, τους Αρκιούς, το Μαράθι, την Καλόλιμνο, σε εκείνους που μένουν στην Τένεδο -δυο τρεις άνθρωποι- διατηρώντας την οικονομική ζωή στη νησί και προστατεύοντας την εθνική κυριαρχία.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε -δια του προέδρου- να υιοθετήσει η Βουλή, έστω κι ένα από αυτά τα μικρονήσια, που συνεχίζουν να φυλούν Θερμοπύλες υπό δύσκολες συνθήκες. Απέδωσε δε τιμή «σε κάποιες προσωπικότητες που δίνουν μάχη για την εφαρμογή του άρθρου 110 του Συντάγματος, όπως ο αείμνηστος πρώην δήμαρχος Τήλου, Τάσος Αλιφέρης, ο πρώην δήμαρχος Λειψών, Τάσος Μπενέτος, και πολλοί άλλοι, που -όπως ανάφερε- κατέθεσαν τις πρώτες προτάσεις για τη δημιουργία του περίφημου μεταφορικού ισοδύναμου. «Το δικαιούνται οι νησιώτες και οφείλουμε να το ψηφίσουμε, αλλά και να αγωνιστούμε όλοι μας για το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών και τα προνόμια που πρέπει να δοθούν για να ισοσκελίσουν τη δύσκολη ζωή που διανύουν οι νησιώτες μας τον χειμώνα, με έλλειψη ιατρικής περίθαλψης, με έλλειψη των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων που έχουν τα παιδιά από τη μητροπολιτική Ελλάδα και βασικών αγαθών» είπε και πρόσθεσε: Είναι υποχρέωσή μας σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται να εφαρμόζεται το άρθρο 101 του Συντάγματος περί της νησιωτικότητας.

Προκειμένου να διατρανώσει τη σημασία τού να γίνει κατανοητή αυτή η αναγκαιότητα στην Ευρώπη, ο κ. Καμμένος περιέγραψε την επίσκεψη της υπουργού Άμυνας της Ολλανδίας στο Φαρμακονήσι, όπου τις απέδωσαν τιμές, και στο Αγαθονήσι, όπου φιλοξενήθηκε και γευμάτισε σε σπίτι ντόπιου και ο δήμαρχος της παρέδωσε το κλειδί του σπιτιού του, λέγοντας «αυτό είναι το κλειδί όλων μας».

«Αυτοί είναι οι Δωδεκανήσιοι. Κι αυτά δείχνουν την έλλειψη της μέριμνας εκ μέρους της ΕΕ και τις δικές μας ευθύνες απέναντι σε αυτή τη νησιωτική πολιτική της Ευρώπης. Και θεωρώ ότι πρέπει να δίνουμε τη μάχη της εφαρμογής των επιταγών του Συντάγματος ως προς την νησιωτική ιδιαιτερότητα, αλλά και για την πρόβλεψη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ειδικών κονδυλιών» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Επιπλέον, ο υπουργός εξήγησε ότι η Δωδεκάνησος μπορεί να γίνει, λόγω και της ασφάλειας που παρέχει η Ελλάδα, σε όλη τη Μεσόγειο, η είσοδος και η έξοδος της κρουαζιέρας και ανακοίνωσε ότι ήδη το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει εκπονήσει ένα σχέδιο για τη δυνατότητα αξιοποίησης του πεδίου βολής του Πρασονησίου, προκειμένου, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τους επιχειρηματίες του Τουρισμού, να δημιουργηθούν η έξοδος και η είσοδος της κρουαζιέρας. Ακόμη τόνισε ότι πρέπει να παρασχεθούν κίνητρα, ώστε γιατροί και εκπαιδευτικοί να υπηρετούν στα νησιά.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε πως είναι πολύ σημαντική η παρουσία όλων των Επιτροπών της Βουλής, προκειμένου να εξεταστούν οι ιδιαιτερότητες, που απαιτεί η νησιωτικότητα η οποία προβλέπεται από το Σύνταγμα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Δωδεκανήσου -αλλά και στο Βόρειο Αιγαίο- που σήμερα όλοι οι Έλληνες γιορτάζουν την ενσωμάτωσή της με την μητέρα πατρίδα.

kontranews.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    25/9/20 | (2 σχόλια)
    Υπάρχει μια αντίφαση στην αμερικανική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία είναι αξιοσημείωτη. -Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε την είδηση ότι η διαδικασία περί τον EastMed μετατρέπεται σε διεθνή οργανισμό. Ερώτηση: πιστεύει κανείς ότι Ελλάδα και Κύπρος θα μπορούσαν να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας