Απολύτως θετικός στη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. 

Επισήμανε ότι η συμφωνία είχε εξασφαλιστεί από το 2018 και ότι την αγορά των φρεγατών Belharra είχαν μπλοκάρει οι Γερμανοί. Πως; Υπήρχε συμφωνία ότι 2 δις που έπρεπε να δοθούν στην Ελλάδα ως επιστροφές από ομόλογα, είχε συμφωνηθεί να πάνε στο πρόγραμμα των φρεγατών. Η Γερμανία δεν το επέτρεψε κι έτσι η αγορά πήγε πίσω.

Χαρακτήρισε ιδανική λύση τις φρεγάτες Belharra που όπως είπε είναι “ ψηφιακά κέντρα διοίκησης”.

Επανέλαβε την πρόταση του για επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια και εξέφρασε την αντίθεση του στη συνέχιση των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία. Εξέφρασε την ανησυχία του για τη πιθανότητα η Τουρκία να προκαλέσει επεισόδιο για να μας οδηγήσει με δικούς της όρους στη Χάγη.

Για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν για ακόμη μία φορά θετικός λέγοντας ότι το μόνο του παράπονο ήταν η συμφωνία των Πρεσπών. Υποστήριξε ότι “τον έμαθε να γράφει δεξιά”, τουλάχιστον στα διεθνή θέματα όπως είπε και απαντώντας στη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ήταν “αναγκαίο κακό”, είπε ότι μόνο καλό έκανε η συνεργασία τους στην κυβέρνηση.

Μιλώντας για την πολιτική υποστήριξε τη σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και για το θέμα που δημιουργήθηκε με την απόπειρα υπουργοποίησης του Ε.Αποστολάκη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη , υποστήριξε ότι αν τον ρωτούσε θα του έλεγε ότι δεν έπρεπε να δεχτεί ένα υπουργείο υποδεέστερο από το ΥΠΕΘΑ. Χαρακτήρισε τον Ε.Αποστολάκη εξαιρετικό Α/ΓΕΕΘΑ και ΥΠΕΘΑ.

https://www.militaire.gr/kammenos-gia-belharra-quot-i-ellada-pire-psifiaka-kentra-dioikisis-quot-ti-eipe-gia-tsipra-kai-apostolaki/