Καλοκαιρινό ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο ΥΠΕΞ -Έντονο παρασκήνιο

29/7/19 | 0 | 0 | 169 εμφανίσεις

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο διπλωματικό σώμα καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για το πρώτο του ταξίδι στην Κύπρο.

Αφορμή ένα κύμα μεταθέσεων που ξέσπασε απότομα τέλος Ιουλίου και αφορά σημαντικά πόστα από Βερολίνο και Μόσχα μέχρι Μόνιμη Αντιπροσωπεία Βρυξελλών αλλά και Λευκωσία. Ετσι ο Ελληνας πρέσβης Ηλίας Φωτόπουλος που υποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κύπρο, εμφανίζεται να τελεί υπό μετάθεση. Δεν είναι, σχολιάζουν, και η πιο ωραία εικόνα καθώς όλα αυτά γίνονται βιαστικά και άτσαλα και ο νέος Πρωθυπουργός θα δει μπροστά του, όπως λένε, «έναν ακέφαλο πρέσβη».

Στο νεοκλασικό του υπουργείου Εξωτερικών μιλάνε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών κατακαλόκαιρο. Μια ομάδα διπλωματών, η οποία έχει επανέλθει στο παιχνίδι, με επικεφαλής τη διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πάει να προωθήσει πρόσωπα σε κρίσιμες θέσεις αλλά και να ελέγξει πλήρως τα πράγματα χωρίς να δίνει μεγάλη σημασία στις εντυπώσεις. Ακούγεται ότι έχει ήδη προγραμματιστεί υπηρεσιακό Συμβούλιο για αυτή τη βδομάδα με στόχο να γίνουν όλα μέσα στις διακοπές.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος δεν έχει πια και τόσο καλές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά, πέρασε την Κυριακή του πολύ μακριά από όλα αυτά, επισκεπτόμενος το Ισραήλ.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/kalokairino-xekatharisma-logariasmon-sto-ypex

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας