Και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου εναντίον του Ταγίπ: Προκαλείς χάος δεν προάγεις την ειρήνη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Νέα σκληρή επίθεση εναντίον της κατοχικής δύναμης Τουρκίας με αφορμή την υποστήριξή της στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, εξαπέλυσαν οι Αμερικανοί, οι οποίοι παρουσιάζονται να είναι έξω φρενών εναντίον του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτή τη φορά αντέδρασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (NSC) του Λευκού Οίκου, το οποίο είναι το όργανο που συμβουλεύει τον εκάστοτε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζονται και οι τρομοκρατικές απειλές εναντίον της υπερδύναμης.

“Η φιλοξενία από την Τουρκία της Χαμάς, μιας τρομοκρατικής οργάνωσης”, αναφέρει το NSC, “δεν προάγει την ειρήνη. Νομιμοποιεί την τρομοκρατική τακτική τους, πυροδοτεί εντάσεις, υπονομεύει τη διεθνή εμπιστοσύνη στην ηγεσία της Τουρκίας και προκαλεί χάος”.

Την προεδρία του συμβουλευτικού αυτού οργάνου διατηρεί πάντα ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Συμμετέχουν σε αυτό, ο Αντιπρόεδρος, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Οικονομικών, ο υπουργός Άμυνας και ο Βοηθός του Προέδρου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας. Επίσης ακούγονται οι απόψεις του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων και του Διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών. Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας είναι αυτή τη στιγμή ο Ρόμπερτ Ομπράιαν.

Η ανακοίνωση του NSC θεωρείται στην Ουάσιγκτον σημαντική εξέλιξη, και πρωτόγνωρη όσον αφορά την Τουρκία, η οποία τυγχάνει “προστασίας” από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Φαίνεται, όμως, ότι πείστηκε και αυτός πως ο φίλος του ο Ερντογάν υποθάλπει την τρομοκρατική δράση της Χαμάς στον απίστευτο βαθμό.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ υποστηρίζει ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς εναντίον του Εβραϊκού Κράτους καθοδηγούνται από τον ίδιο τον Ερντογάν. Γεγονός είναι ότι ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, καθοδηγεί την ηγεσία της Χαμάς.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, δημοσιοποίησε από τα κοινωνικά δίκτυα και την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την οποία αγνόησε με αναιδέστατο τρόπο η Τουρκία. Υπενθυμίζουμε ότι η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται έντονα στην απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, ο οποίος φιλοξένησε δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου.

Η Χαμάς χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δύο αξιωματούχοι που φιλοξενούνται από τον Πρόεδρο Ερντογάν έχουν χαρακτηριστεί παγκόσμιοι τρομοκράτες.

Το αμερικανικό πρόγραμμα αμοιβής του υπουργείου Δικαιοσύνης αναζητά πληροφορίες για ένα από τα άτομα αυτά (σ.σ.: που συνάντησαν τον Ερντογάν) για τη συμμετοχή του σε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, αεροπειρατείες και απαγωγές.

Η συνεχιζόμενη προσέγγιση του Προέδρου Ερντογάν με αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση χρησιμεύει μόνο για την απομόνωση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα, βλάπτει τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και υπονομεύει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων που ξεκίνησαν από τη Γάζα.

Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα. Είναι η δεύτερη φορά που ο Πρόεδρος Ερντογάν καλωσόρισε την ηγεσία της Χαμάς στην Τουρκία φέτος με την πρώτη συνάντηση να έχει πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου”, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου εναντίον του Ταγίπ: Προκαλείς χάος δεν προάγεις την ειρήνη

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα