Και η επιβεβαίωση – Οι ΗΠΑ «συνέλαβαν» την Τουρκία στη Νέα Υόρκη

13/4/17 | 0 | 0 | 428 εμφανίσεις
 
(Φωτ.: EPA)

Του Σάββα Καλεντερίδη.

Από αρκετούς σχολιαστές το άρθρο μας «Οι ΗΠΑ θα δικάσουν τον Ερντογάν ως εγκληματία πολέμου;» χαρακτηρίστηκε ως υπερβολικό ή και αποκύημα της φαντασίας. Ωστόσο, σήμερα, ο αρθρογράφος Σελαχατίν Ονκιμπάρ της τουρκικής ιστοσελίδας aydinlik.com.tr ενισχύει τα όσα γράψαμε με άρθρο που φέρει τίτλο «Οι φάκελοι εκβιασμού των ΗΠΑ, που κρατούν φυλακισμένη την Τουρκία στη Νέα Υόρκη».

Όπως γράφει χαρακτηριστικά:

«Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) και ο λαός δεν το γνωρίζει, όπως το ξέρει πολύ καλά ο Ταγίπ Ερντογάν! Η Τουρκική Δημοκρατία έχει συλληφθεί και είναι κρατούμενη στις ΗΠΑ και ο Ερντογάν, για να ξεπεράσει αυτό το θέμα, που μπορεί να του προκαλέσει προσωπικά προβλήματα, έστειλε εσπευσμένα και βεβιασμένα το μήνυμα στήριξης στον Τραμπ, για το θέμα του βομβαρδισμού της Συρίας.

Η σύλληψη του αντιπροέδρου της Halkbank, Μεχμέτ Χακάν Ατίλα, δεν είναι ένα προσωπικό του ζήτημα, αλλά υπόθεση και ζήτημα του τουρκικού κράτους.

Έχει συλληφθεί και κρατείται στη φυλακή των ΗΠΑ γιατί υλοποίησε εντολές που έλαβε από τους κυβερνώντες του Τουρκικού Κράτους να παραβιάσει το εμπάργκο που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ στο Ιράν και απόδειξη αυτού είναι η συνένωση της υπόθεσής του με εκείνη του Ρεζά Ζαράμπ.

Η ανησυχία που έχω για το θέμα είναι η εξής: Αν στο δημοψήφισμα βγει το «Ναι», ο φάκελος της υπόθεσης αυτής αλλά και άλλοι φάκελοι ανάλογων υποθέσεων, μπορεί να “μπουν στο συρτάρι”, ως αντάλλαγμα στην στάση που θα κρατήσει ο Ερντογάν, για να ιδρυθεί το Κουρδιστάν, και να λυθούν τα ζητήματα του Κιρκούκ και της Κύπρου.»

Τα συμπεράσματα δικά σας…

infognomon

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    15/1/21 | (0 σχόλια)
    Αλέξης Παπαχελάς Οι διερευνητικές συνομιλίες θα αρχίσουν σε μερικές ημέρες. Η Αγκυρα έχει ξεκαθαρίσει, με όσο μεγαλύτερη σαφήνεια μπορεί, πως θα θελήσει να βάλει στην ατζέντα τα ζητήματα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και της ιδιοκτησίας ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας