Και αν είσαι ο Αγγελής;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ρέα Βιτάλη 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 14:00

Ο άνθρωπος αντιμέτωπος με το «σύστημα», σπάει. Ενίοτε, μακάρι, ανασυντίθεται. Αν αντέξει. Δείτε το πρόσωπο πίσω από τις καταγγελίες για τους χειρισμούς στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Τον άνθρωπο απέναντι στο σύστημα. Πώς θα προτάξεις συνείδηση στον άγριο χορό των ασυνείδητων;

«Κατά την πρωία που μετέβην προς διενέργεια συγκεκριμένης υπηρεσιακής πράξεως στην “Εισαγγελέα διαφθοράς” συνοδευόμενος από τρίτο πρόσωπο, βρήκα νεαρό άτομο, που όπως μου γνωστοποίησε ήταν ο γιος της εκεί ευρισκόμενης γραμματέως και που “ήταν μέσα στον υπολογιστή και έπαιζε” όπως μου είπε.

Είναι ευνόητο όμως ότι, ο εν λόγω νεαρός είχε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του Αρχείου, αφού αυτό τηρείται χωρίς καμία ασφάλεια και σε μορφή απλού WORD, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η ανά πάσα στιγμή τροποποίηση, των τηρουμένων στοιχείων.

Αφού σήκωσα το νεαρό από την καρέκλα, διερεύνησα τις σχετικές εγγραφές για την υπόθεση Novartis. Τις “αταξίες και ακαταλαβίστικες ενέργειες” που διαπίστωσα, τις αντέγραψα σε στικάκι και τις ανέφερα γραπτώς στις σελίδες 11 έως 14 της από 21-2-2019 αναφοράς μου προς την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Είναι λοιπόν πλέον ή βέβαιον ότι, τις σελίδες αυτές της αναφοράς μου θέλουν να ακυρώσουν, όσοι προσπαθούν να θεμελιώσουν δήθεν ποινική ευθύνη μου από την “παράνομη αντιγραφή του Αρχείου της κας Τουλουπάκη”. Όσον για τον φόβο που διακατέχει κάποιους, υποψιαζόμενοι ότι, ενδεχομένως να ερεύνησα και υποθέσεις, που έχουν τεθεί στο Αρχείο και την αιτιολογία αυτών, όπως προφορικώς ενημέρωσα και την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου “καλό είναι να επανεξεταστεί η αιτιολογία όσων υποθέσεων τέθηκαν στο Αρχείο”».

Τόσο ψύχραιμες λέξεις που χρησιμοποιεί ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, καλοδιαλεγμένες μία μία, επιτρέψτε μου, σχεδόν «έντρομα επιλεγμένες» στο πιο «ακριβώς» που υπάρχει. Όμως, διαβάστε πίσω από τις λέξεις, αγαπητοί αναγνώστες. Μυρίστε τον ανθρώπινο οργανισμό. Ακούστε χτύπους καρδιάς, γρήγορη ανάσα, αδιέξοδο. Δείτε αγγεία να σπάνε. Δείτε υγεία να τρεμοπαίζει. Δείτε την όποια εσωτερική συνοχή να σπάει. Η Θέμις στα λασπόνερα (τώρα και διεθνώς).

Ο άνθρωπος αντιμέτωπος με το «σύστημα», σπάει. Ενίοτε, μακάρι ανασυντίθεται. Αν αντέξει. Θα αντέξει; Η μοναξιά στο απόλυτο. Κυκλωμένος, περικυκλωμένος, ακίνητος-άγαλμα και σε αντίστιξη το μυαλό σου-φόρμουλα. Πού πας; Πώς έμπλεξες, πώς ξεμπλέκεις; Πώς συνεχίζεις το καθήκον, όταν γύρω σου γίνεται της πουτάνας! Πώς θα κλείσει τα μάτια η ψυχή σου, στο «ποιο το νόημα»; Πώς θα προτάξεις συνείδηση στον άγριο χορό των ασυνείδητων; Κάντε το δικό σας. Κάθε υπηρεσία και ένας Ρασπούτιν να κινεί νήματα. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει; Σε ποιον δίνει αναφορά; Ποιος είναι πίσω του; Ποιος στο πλάι του; Πώς καταφέρνει πάντα και επιβιώνει; Κι αν είσαι ο Ιωάννης Αγγελής της ιστορίας; Εν προκειμένω, ο Ιωάννης Αγγελής, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου; Η σκηνοθεσία σπουδαία. Επελέγη να είναι νύχτα. Ταιριάζει το μυστήριο στην νύχτα. Τα φώτα που άναβαν απότομα στο σκοτάδι έμοιαζαν με ανακριτικούς φακούς. Ο ένας μετά τον άλλον κατέφθαναν με γοργό βήμα, λες και είχαν τσακώσει στα πράσα κάτι και δεν άντεχαν ύπνο και έσπευδαν στον μεγάλο αρχηγό να συνεννοηθούν.

Ο ένας άνδρας, που ταίριαζε η μορφή του στο σκηνικό μυστηρίου ταινίας θρίλερ, καθώς το κεφάλι του έφευγε πιο μπροστά από το σώμα του, τόνισε: «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από ιδρύσεως ελληνικού κράτους». Ουουου φύσηξε ο αέρας και φύλλα έπεσαν αυτόματα στο κήπο και έσβησαν οι προβολείς και νύχτα έπεσε βαριά. Από την επομένη, ένα χέρι με άσπρο γάντι έμοιαζε με μαεστρία ταχυδακτυλουργού να βγάζει λαγούς από καπέλα. «Μέχρι και τον Πικραμμένο, ημερών Πρωθυπουργό, πρόσθεσαν στην λίστα», συχνά αναφέρουμε. Τι πλεονεξία ενόχων! Και έσπασε ο αξιοπρεπής κ. Πικραμμένος στο βήμα της Βουλής και συμπονέσαμε. Αιώνια συμπονετικοί! Κι αν δεν τον είχαν τοποθετήσει στη λίστα; Θα πήγαιναν οι άλλοι άκλαυτοι; Θα ήταν OΚ; Δεν είναι τραγικά ανησυχητικά αυτό; Κι αν ένας άνθρωπος ξεπεταχτεί κατηγορούμενος… Αν εγώ αύριο; Δικαιούμαι να νοιώθω ήσυχη ως πολίτης κράτους-κράτους και δικαιοσύνης-δικαιοσύνης ή να άγχομαι για εξεύρεση λύσης μέσω συμπόνιας εξ αντανακλάσεως κάποιου Πικραμμένου;

Aραγε θα είχαμε την ψυχραιμία να μελετήσουμε στοιχεία; Σε άλλων τη θητεία οι δείκτες πέταγαν, σε άλλων βυθιζόταν. Oλοι ένα και το αυτό; Βεβαίως. Μάζα, πολτός. Συμφέρει ο πολτός. Υπήρξε σκάνδαλο Novartis διεθνώς; Αφορούσε κυρίως γιατρούς; Πού οι γιατροί; Α ρε μπαγάσα γιατρέ! Είναι ο γιατρός το απόλυτο όπλο για να κατακλύσει το «χ» φάρμακο την «αγορά» των αρρώστων έναντι ενός άλλου; «Η αγορά των αρρώστων»….Πώς το ακούς; Μπορεί να παιχτούν μέχρι και τραγικά παιχνίδια με ανθρώπους; Μπορεί, ας πούμε ακραία, μέχρι και να αναγράφεις φάρμακο χωρίς αρρώστια προκειμένου να πιάσεις «δώρο»; Γιατί όχι; Αυτά δεν θελήσαμε να συζητηθούν.

Εκείνη τη νύχτα αποφασίσαμε να πετάξουμε στα πλήθη «πιασάρικα πράγματα». Κάπως όπως λένε οι φθηνοί -που δεν μπορούν έτσι κι αλλιώς να πράξουν τίποτα εκτός φθήνιας- «Αυτά θέλει ο κόσμος». Εκείνη τη νύχτα, την πιο φθηνή νύχτα από ιδρύσεως Ελληνικού Κράτους (όπως όλα δείχνουν) οι άρχοντες ενήργησαν ως «Αυτά θέλει ο κόσμος» προκειμένου να μείνουν στις βασιλικές θέσεις τους στο διηνεκές. Μοιάζει ότι ενεργούσαν καθεστωτικά. Πόσο ξυστά περάσαμε από βράχια; Πόσες φορές; Ξεπετάμε μια βρώμικη ιστορία χωρίς να μελετάμε ανθρώπους πίσω της. Ούτε ξέρω πόσες και πόσες φορές έχω διαβάσει την ανακοίνωση-εξώδικο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, με την οποία καλούσε να καταθέσουν για την υπόθεση Novartis η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Μιχάλης Καλογήρου και οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ο κ. Αγγελής έκανε λόγο για σωρεία παραβάσεων στις έρευνες, για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, για διαδικασίες «fast track» πολιτικών αντιπάλων… Τα ακούμε αδιάφορα, μπερδεμένα. Κι αν είσαι Ιωάννης Αγγελής; Σε κάθε απόσπασμα του εξωδίκου του κ. Αγγελή με τινάζει ένα «βοήθεια!». Το ακούμε; Θα ασχοληθούμε; «Από κοινού με την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου είχαμε ενημερώσει τον κ. υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με “τον δικονομικώς στραβό δρόμο” που είχε λάβει η ανακριτική πορεία της υπόθεσης….αλλά και για το εν γένει “αλαλούμ”, που επικρατούσε στην λεγόμενη “Εισαγγελία καταπολέμησης διαφθοράς ”….».

Πιο κάτω: «Υπέβαλα την παραίτησή μου τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι “εγώ δεν πρόκειται να πάω φυλακή, φορτώνοντας μου τα λάθη της έρευνας Novartis”. Σημειωτέον δε ότι στον χώρο της ανώτατης δικαιοσύνης, όλοι γνωρίζουν ποιος κρύβεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν, πλην όμως φοβούνται να τον κατονομάσουν για ευνόητους λόγους», «Ενδεικτικώς ανέφερα για τις εκκρεμότητες από τα έτη 2013 (έτος ιδρύσεως της Εισαγγελίας διαφθοράς) μέχρι το 2018 και ότι (κατά λέξη) “…οι ασχολούμενοι με την έρευνα εισαγγελείς διαφθοράς διέπραξαν λάθη και σφάλματα ανακριτικής τακτικής, για τα οποία κατά την άποψή μου πρέπει να ελεγχθούν πειθαρχικώς”»…

Διαβάστε μερικά: «Η μη αναγραφή αριθμού πρωτοκόλλου στα εισερχόμενα έγγραφα των Αμερικάνικων Αρχών, γεγονός που επιτρέπει την “προσθαφαίρεση” εγγράφων»… Η μη συνέχιση της νόμιμης Δικαστικής Συνδρομής και η χωρίς λόγο και αιτία παύση (ουδέποτε ζητήθηκαν νομοτύπως οι καταθέσεις των μαρτύρων ενώπιον της Αμερικάνικης δικαιοσύνης)… Αποφασίστηκε η κατάτμηση της δικογραφίας και η τμηματική αυτής εξέταση, αφού κάτι τέτοιο αποδυναμώνει τη συγκέντρωση των αποδεικτικών στοιχείων… Η γνωστοποίηση των στοιχείων στον τύπο από όπου και εγώ ελάμβανα γνώση, για την πορεία της δικογραφίας.

Και καταλήγουμε: «Από ό,τι γνωρίζω οι καταγγελίες μου ουδόλως ερευνήθηκαν από την κα Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, τέθηκαν δε στο Αρχείο, όπου παρέμειναν για πέντε περίπου μήνες και θα παρέμεναν στον αιώνα τον άπαντα, εάν δεν ερχόταν ένα δημοσίευμα εφημερίδας να ταράξει τον μακάριο ύπνο τους». Και κρεσέντο: «Ταυτόχρονα δε, οι πρωταρχικώς υπαίτιοι για τη θέση των δικογραφιών στο Αρχείο, “νίπτοντας τας χείρας των”, η μεν μια διέταξε ποινική έρευνα κατ΄άρθρο 35 κπδ, ο δε άλλος (υπουργός Δικαιοσύνης κος Μιχάλης Καλογήρου) διέταξε πειθαρχική έρευνα εναντίον μου…». Ιωάννης Αγγελής – αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου.

Μυρίστε τον ανθρώπινο οργανισμό πίσω από τις λέξεις. Μυρίστε εκκρίσεις. Κι αν είσαι ο Ιωάννης Αγγελής; Κι αν είσαι μόνο μια κάποια Ρέα που θέλει να ελπίζει στη Δικαιοσύνη ως δικαιοσύνη και στο κράτος ως κράτος; Τινάζομαι κάθιδρη

. YΓ «Φτιάξε κράτος» φώναξε κάποιος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Λες και ένωσε στον λόγο του τις σκέψεις όλων μας. Πηγή: Protagon.gr

spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. «Η αγορά των αρρώστων»….Πώς το ακούς;

    Φάρμακο, η πένα τής

    Ρέας Βιτάλη!…

    σπέσιαλ αφιερωμένο,
    τό καθαρτήριο:

    • Ευχαριστουμε πολυ γιατι μας θυμισατε τον κ. Σταματη Σπανουδακη , που επι μια 10ετια μαζι με τον μακαριστο Αρχιεπισκοπο Αθηνων- κυριως επι πρωθυπουργιας του κ. Κωστα Καραμανλη -, μας θυμιζαν και τον Ελληνισμο και την Ορθοδοξια και τον Μ.Αλεξανδρο και την Αγια Σοφια.
      Να ειστε καλα.

      • καλάθια καί κοφίνια,

        βαλτέ παλιάνθρωπε,

        γενοκτόνε τών τόνων τής γλώσσας τών Ελλήνων

        • Μήπως με τη φράση αφ’το λογιστήριο είστε και εσείς γενοκτόνος των φράσεων;;;.
          Μάλλον σας πείραξε η αναφορά μου στους κ.κ. Σπανουδάκη και Καραμανλή και τον μακαριστό Χριστόδουλο.
          Πάντως θα μάθατε και εσείς ότι η γλώσσα -με τόνους ,ή, χωρίς τόνους- (σαν την δική σας)κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει .
          Τώρα που τόνισα τις λέξεις δεν έχετε να πείτε κάτι. Καληνύχτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα