Η κυβέρνηση δεν ενεργοποιεί τις συμφωνίες που υπέγραψε με Γαλλία και ΗΠΑ- Καθρεφτάκια για ιθαγενείς τα μέτρα για την τουρκική προκλητικότητα

Μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα και όχι ουσίας, εξήγγειλε μέσω διαρροών σε φιλικά προσκείμενα media η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οργή των πολιτών που βλέπουν σύννεφα τουρκικών αεροσκαφών να παραβιάζουν συστηματικά την ελληνική κυριαρχία.

Αντί να ενεργοποιήσει τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει με Γαλλία και ΗΠΑ και να ζητήσει βοήθεια στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, η κυβέρνηση με τις διαρροές προσπαθεί να αντιμετωπίσει το εσωτερικό μέτωπο, ανακοινώνοντας μέτρα χωρίς ουσία και σίγουρα χωρίς αποτέλεσμα.

Απόστρατος ανώτατος αξιωματικός εξηγεί στο Armyvoice.gr γιατί τα μέτρα με την ενεργοποίηση των συστημάτων αεράμυνας, δεν πρόκειται να έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε ο απόστρατος, θα πρέπει να καταγγελθεί ότι αυτή τη στιγμή εφόσον κρίθηκε σκόπιμο να αναπτυχθούν τα αντιαεροπορικά σε νησιά θα έπρεπε να επιστρέψουν ή να μην είχαν σταλεί καθόλου τα αντιαεροπορικά μας συστήματα patriot στη Σαουδική Αραβία, οπως και τα αντίστοιχα asrad στη Ρουμανία.

Αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ότι η χώρα μας ευρισκόμενη σε αυτή την κατάσταση με την Τουρκία ήταν βιαστικό και λάθος της εξωτερικής μας πολιτικής, αλλά και της κυβέρνησης γενικότερα να στείλει τέτοιου επιπέδου αντιαεροπορικά συστήματα εκτός Ελλάδος και σε τόσο μεγάλες αποστάσεις.

Επίσης αυτή καθαυτή η κίνηση της ανάπτυξης των αντιαεροπορικών συστημάτων στα νησιά καθόσον δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό αναπτύχθηκαν και γιατί με διαρροή ενημερώθηκε όλος ο κόσμος για αυτό;

Καθρεφτάκια για ιθαγενείς τα μέτρα για την τουρκική προκλητικότητα

Ετσι θέτω τις παρακατω ρητορικές ερωτήσεις:

1. Εάν υλοποιηθεί τουρκική υπέρπτηση πάνω από νησί θα βληθεί το αεροπλάνο από τα αντιεροπορικά μας συστήματα;

Γιατί η ενημέρωση που ακούστηκε (πάλι από διαρροή) είναι ότι απλώς θα γίνει κλείδωμα (ο λεγόμενος εγκλωβισμός δηλαδή του αεροσκάφους) και οχι βολή πυραύλου. Αρα λοιπόν προκαταβάλλεται και ενημερώνει την τουρκική πλευρά ότι απλώς εμείς θα τους στοχοποιούμε και δεν θα τους καταρρίπτουμε.

2. Ακούστηκε ότι η διαταγή για τον εγκλωβισμό βγήκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο εγκλωβισμός διεθνώς αποτελεί πολεμική ενέργεια και έτσι εκλαμβάνεται ( προσωπικά δεν την αμφισβητώ σαν αντίδραση αυτή τη στιγμή) πλην όμως έχει την έγκριση του ΚΥΣΕΑ μία τέτοια ενέργεια η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη κλιμάκωση;

3. Είναι πασιφανές ότι τα αντιαεροπορικά αυτά συστήματα τα έχουμε στις κύριους νήσους και όχι στα μικρά νησιά πανω από τα οποία χθές τουλάχιστον κατά βάση εγινε ο μεγαλύτερος αριθμός των υπερπτήσεων και μιλάω για νησιά σαν την καλόλιμνο,την Κάλυμνος, το φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, την στρογγύλη, το Καστελόριζο, την Χάλκη, τους λειψους, τις οινουσες κά.

Σε αυτά τα νησιά δεν υπάρχουν αντιεροπορικά εκτός εάν σκέφτονται να στείλουν σε όλα αυτά τα νησιά μερικά, το οποίο θα ήτανε ευχής έργο πλην όμως δεν έχουμε τέτοιο αριθμό συστημάτων να σταλούν διότι ποτέ τα αντιαεροπορικά δεν δρουν κατά μόνας αλλά τουλάχιστον κατά ζεύγη.

4. Το βεληνεκές αυτών των αντιαεροπορικών είναι πολύ μικρό το kill point είναι 10 έως 12 χιλιόμετρα για τα OSAAK και τα TOR Μ1( αυτά εάν τα φέρουν από την Κομοτηνή) και για τα asrad είναι 5 km.

Εάν αποφασίσουν να μεταφέρουν πάτριοτ από την Αθήνα και την Καβάλα πράγμα που εκτιμώ ως απίθανο ή αν φέρουν αυτά από τη Σαουδική Αραβία τότε θα έχουν πολύ μεγάλο βεληνεκές αλλά θα αφήσουν ανυπεράσπιστες την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη.

Ασφαλώς αυτό το γνωρίζουν και οι Τούρκοι και αν θέλουν να κάνουν υπερπτήσεις όπως άλλωστε όλες αυτές που ακούσαμε τις τελευταίες μέρες θα τις κάνουνε σε τέτοια ύψη που θα περνάνε πάνω από το βεληνεκές αυτών των αντιαεροπορικών.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι για άλλη μία φορά η κυβέρνηση αντί να δώσει βαρύτητα σε θέματα στρατηγικής, εξωτερικής πολιτικής, κόκκινων γραμμών και ορθών συμμαχιών με αντίκρισμα αναλώνεται στις επικοινωνιακές της μεθόδους, στους λεονταρισμούς και ουσιαστικά στο σόου για τους Έλληνες πολίτες.

Η πιο ορθή διαδικασία στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν ένας συνεχής βομβαρδισμός όλων των διεθνών οργανισμών σε σοβαρούς συνομιλητές και όχι με τους γραμματείς των γραφείων, όπου θα ενημερώνονται για την πραγματικά απογοητευτική αυτή και επικίνδυνη κατάσταση που δημιούργησε η Τουρκία εις βάρος της χώρας μας στο Αιγαίο καταπατώντας κάθε έννοια του Διεθνούς δικαίου.

Επίσης ο πρωθυπουργός της χώρας να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και να ζητήσει σύμφωνα με τις συνθήκες που υπέγραψε τη βοήθεια και την υποστήριξη σε αυτή τη φάση κατά την οποία καταπατάται η εθνική κυριαρχία της χώρας μας, καθοσον είναι κάτι το οποίο ήταν ξεκάθαρα γραμμένο.

Επισημαίνεται δε οτι όταν υπάρχει υπερπτήση τουρκικού αεροσκάφους χωρίς άδεια πάνω από κατοικημένο και οχι μόνο νησιού είναι κατάφωρη καταπάτηση της Εθνικής μας κυριαρχίας.

Τέλος, οι δύο ασκήσεις που ανακοίνωσαν αφενός με μία γαλλική φρεγάτα, αφετέρου με συνοδευτικό αντιτορπιλικό του τρούμαν δυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου καταλαβαίνουμε ότι είναι μόνο για επικοινωνιακούς σκοπούς πολύ μακριά από τη ζώνη στην οποία θα θέλαμε να έχουμε παρουσία τέτοιου τύπου συμμάχων.

Αλλά η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας το απέτρεψε και αυτό λογω των πολλων ερασιτεχνών σε όλα τα επίπεδα.

armyvoice.gr