«Καζάνι που βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Πικρός» ήταν για άλλη μια φορά ο πρωινός καφές στην Κουμουνδούρου, με τον Αλέξη Τσίπρα να μην κρύβει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον θυμό του για την ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου που απαξίωνε το νέο αφήγημα του κόμματος για την «πολιτική απάτη» του πρωθυπουργού. Στο περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως υπάρχει ένα κλίμα αμφισβήτησης γύρω από τις τελευταίες επιλογές του και δεν είναι τυχαίο ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους. «Αν θέλετε συμπροεδρία ή συνδιοίκηση, να μου το πει κάποιος εδώ μέσα», φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», να είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος κυρίως στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος με άρθρο του στο tvxs είχε υποστηρίξει πως «όλοι οι αντίπαλοί μας δεν είναι και δεν θα μπορούσαν να είναι απατεώνες…»

Ο τέως πρωθυπουργός, σύμφωνα με άλλες πηγές, επισήμανε προς τον τέως υπουργό Οικονομικών ότι κακώς επέλεξε να προχωρήσει σε αυτή την ανάρτηση, ενώ αρκετά ήταν τα στελέχη του διευρυμένου οργάνου (Δ. Τζανακόπουλος, Ε. Αχτσιόγλου, Ο. Γεροβασίλη, Ν. Ηλιόπουλος, Γ. Ραγκούσης, Α. Χαρίτσης, Ν. Παππάς, Α. Φλαμπουράρης, Δ. Βίτσας) που πήραν ξεκάθαρα το μέρος του προέδρου. Απαντώντας ο Ευκλ. Τσακαλώτος φέρεται να είπε πως αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρχει ειλικρίνεια και ότι «έχει διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης». Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως κανείς δεν αμφισβητεί τον πρόεδρο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επικεφαλής της τάσης των «53+» στην ταραχώδη σύσκεψη, δεν φάνηκε διάθεση οπισθοχώρησης, επιμένοντας στο δικαίωμά του να διατυπώνει τις απόψεις του.

Η εκεχειρία στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί παρελθόν και ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε έξω από το «πεδίο βολών» τον Παύλο Πολάκη, για τον οποίο τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά του κόμματος από το Facebook, ενώ ιδιαιτέρως καυστικός ήταν και για τη Θεοδώρα Τζάκρη, που ξέφυγε εντελώς από τις γραμμές της Αριστεράς.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο

Μετά πολλούς μήνες εσωστρέφειας και αφού κανένα «φάρμακο» δεν μπόρεσε να συνετίσει τους «αντάρτες», ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να φύγει από τις παγιωμένες «αριστερές γραμμές» και να βάλει στο τραπέζι το ενδεχόμενο των κυρώσεων. Στο Πολιτικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, θα προταθεί η δημιουργία ενός τετραμελούς οργάνου που θα αποτελείται από τους Δημήτρη Τζανακόπουλο (γραμματέας Κ.Ε.), Ολγα Γεροβασίλη (γραμματέας Κ.Ο.), Θανάση Θεοχαρόπουλο (διευθυντής Κ.Ο.) και Νάσο Ηλιόπουλο (εκπρόσωπος Τύπου). Θα έχει αρμοδιότητα να «τραβάει το αυτί» στους αμετανόητους χειριστές των πληκτρολογίων. Ηταν χαρακτηριστική η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, ο οποίος ανέφερε πως «οφείλουμε να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες που θα τηρούνται από όλους. Και για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις». Το πώς θα λειτουργεί το νέο «πειθαρχικό όργανο» δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο θεωρείται πιθανό τα στελέχη που κινούνται εκτός γραμμής να καλούνται σε εξηγήσεις με το ερώτημα της αποχώρησης από την κομματική θέση που κατέχουν αν δεν συμμορφωθούν.

Επιχειρώντας να δείξει ποιος είναι ο πραγματικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την περίοδο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε προς τους στενούς συνεργάτες του πως η ανασφάλεια στην κοινωνία γενικεύεται από την πολιτική που ασκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ότι «καθήκον μας το επόμενο διάστημα, ταυτόχρονα με την ανάδειξη της εναλλακτικής πρότασης, είναι να βρεθούμε δίπλα στους αγώνες των πολιτών».

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα