Κίνημα Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου.

3/9/20 | 2 | 0 | 520 εμφανίσεις

“Ελληνικέ λαέ,

Δημοκράτες Πατριώτες!

Σας ανακοινώνουμε σήμερα την 3η του Σεπτέμβρη 2020 την ίδρυση του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος.

Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να ανασυστήσουμε, να οργανώσουμε και να εκφράσουμε τον δημοκρατικό πατριωτικό χώρο, που παρέμεινε όλα τα τελευταία χρόνια πολιτικά ορφανός.                                                                                             Οι εθνομηδενιστικές, λαθρομεταναστολάγνες και ενδοτικές στα εθνικά θέματα ηγεσίες των ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ έχασαν την πολιτική ηγεμονία στην ελληνική κοινωνία, επειδή εγκατέλειψαν συνειδητά και απροκάλυπτα την γραμμή της Εθνικής Λαϊκής Ενότητας, που είχε χαράξει στην μεταπολίτευση ο Ανδρέας Παπανδρέου. Έδωσαν έτσι την ευκαιρία να επανέλθει θρασύτατα στο προσκήνιο η κυρίαρχη μεταπρατική αστική τάξη της χώρας, που παρασιτεί ξεπουλώντας τα εθνικά μας συμφέροντα.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναπολούμε την διακήρυξη της Γ΄ Σεπτέμβρη του 1974, που εγκατέλειψαν όλοι οι επίγονοι του Ανδρέα Παπανδρέου και άφησαν το ΠΑΣΟΚ να παρακμάσει ως ημιτελές και αφομοιωμένο στο σύστημα πολιτικό υποκείμενο. Θλιβόμαστε που ο σφετεριστής του πολιτικού χώρου- εθνικός μειοδότης Τσίπρας- ξεπούλησε το όνομα, την εθνότητα και την γλώσσα της Μακεδονίας στους αλλοεθνείς παραχαράκτες της ελληνικής ιστορίας και έκανε σημαία του την Ρεπούση!

Το σημερινό κομματικό κατεστημένο έχει κοινή συμπληρωματική ομοιοπολική πολιτική  συντήρησης του διεφθαρμένου και ξενόδουλου συστήματος διακυβέρνησης της χώρας, επειδή έχει τα ίδια ντόπια και ξένα αφεντικά και λειτουργεί ως υπαλληλικό τους προσωπικό!

Ανατρέπουμε αυτή την ιστορικά επικίνδυνη πολιτική αντινομία συγκροτώντας τον Τρίτο Πόλο του πολιτικού συστήματος.                                                                                         Εντός των προσεχών ημερών, με την συνυπογραφή των ιδρυτικών μας μελών, καταθέτουμε την Διακήρυξη και το Καταστατικό στον Άρειο Πάγο και αποκτάμε επίσημη νομική μορφή.

Με την πρωτοβουλία μας καλύπτουμε το τεράστιο πολιτικό κενό που άφησαν τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου, ως ακραία ενδοτικά στα εθνικά ζητήματα και ως παρακμιακοί και διεφθαρμένοι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί διαχείρισης της εξουσίας.

Εντελώς δημοκρατικά όλα τα ιδρυτικά μας μέλη είναι και μέλη του Εθνικού μας Συμβουλίου και θα εκλέξουν την Συλλογική μας Ηγεσία, την Κεντρική Επιτροπή των αυτοπροτεινόμενων στελεχών μας και την 50μελή  Εκτελεστική Γραμματεία των τομέων πολιτικής.                      Είμαστε Κίνημα Βάσης και Αυτοοργάνωσης, οι δεσμοί μας είναι ηθικοί και ιδεολογικοί.

Δεν έχουμε αρχηγό και αυτό είναι μια καινοτόμα και πρωτοποριακή επιλογή!  Από το αναποτελεσματικό και ενίοτε εθνικά επικίνδυνο αρχηγοκεντρικό μοντέλο του ενός και την κληρονομική ολιγαρχία και οικογενειοκρατία που δεν  μας τιμά ως λαό, προχωράμε στην σιγουριά της συλλογικής ηγεσίας.  Όλοι είμαστε ισότιμοι και όλοι συνυπεύθυνοι για την εφαρμογή της πολιτικής μας γραμμής.  Η ατομική αξιοσύνη είναι για μας ταπεινότητα.                                                                                                            Οι συνιστώσες δυνάμεις μας είναι δύο α) οι πιστοί στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και β) οι Δημοκράτες Πατριώτες ανεξαρτήτου πολιτικής διαδρομής.

Η απόσταση μας από σοβινιστικές, ναζιστικές και φασιστικές αντιλήψεις και ταυτόχρονα από αναρχοεθνομηδενιστικές, σταλινικές και σοσιαλνεοφιλελεύθερες απόψεις, μας καθιστούν ενωτική δύναμη  του Δημοκρατικού Πατριωτικού χώρου.

Δεχόμαστε στους κόλπους μας, εφόσον συμφωνούν με την Διακήρυξη και το Καταστατικό, ως φυσικά πρόσωπα όλους όσους θέλουν να συμπορευτούν με Προγραμματική Συμφωνία.

Δεν θα προχωρήσουμε σε εκλογική σύμπραξη με κόμματα και ομάδες.                                     Η συμμετοχή μας στις επόμενες εκλογές  θα είναι αυτόνομη και αυτοδύναμη με πλήρεις και αξιόμαχους συνδυασμούς υποψηφίων βουλευτών.

Με την ίδρυση μας θα σας ανακοινώσουμε και όλα τα ονόματα της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, το κείμενο της Διακήρυξης Αρχών και Θέσεων καθώς και το Καταστατικό.

Πίσω μας  δεν κρύβεται κανείς, δίπλα μας με απόλυτη διαφάνεια, είναι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που οραματίζονται μια Ελλάδα που θα ανήκει ξανά στους Έλληνες”!

 

Category: Ειδησεις

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Banned_Member says:

  Τι φάση; Όποιος βγάλει άκρη, μας ενημερώνει.

  “Οι εθνομηδενιστικές, λαθρομεταναστολάγνες και ενδοτικές στα εθνικά θέματα ηγεσίες των ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ έχασαν την πολιτική ηγεμονία στην ελληνική κοινωνία, επειδή εγκατέλειψαν συνειδητά και απροκάλυπτα την γραμμή της Εθνικής Λαϊκής Ενότητας, που είχε χαράξει στην μεταπολίτευση ο Ανδρέας Παπανδρέου.”

  “Η απόσταση μας από σοβινιστικές, ναζιστικές και φασιστικές αντιλήψεις και ταυτόχρονα από αναρχοεθνομηδενιστικές, σταλινικές και σοσιαλνεοφιλελεύθερες απόψεις, μας καθιστούν ενωτική δύναμη του Δημοκρατικού Πατριωτικού χώρου.”

 2. 2
  Μίλτος says:

  Ό Κώστας, όμως

  δέν είναι πιά 48+1 ετών…

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Ο EastMed δεν είναι, απλώς, ένας αγωγός. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία συσπείρωσης δυνάμεων της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής ως εναλλακτική πρόταση (αντίβαρο, αν θέλετε) στον τουρκικό σοβινισμό και επεκτατισμό. Έχει ως παράμετρό του και το ενεργειακό. Και ...

Ροή Ειδήσεων

  Μετά από δικαστική διαμάχη ετών Βερολίνο και ενεργειακοί κολοσσοί συμφώνησαν σε αποζημίωση 2,4 δις ευρώ για την ταχύτερη έξοδο από τη χρήση πυρηνικής ενέργειας.      Λίγες μέρες πριν τη δέκατη επέτειο από την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας στις 11 ...

  Μια αποτυχία στο Κυπριακό και ενδεχόμενη αναζωπύρωση της έντασης στο Αιγαίο θα οδηγούσαν πιθανότατα στην επιδείνωση των σχέσεων ΕΕ-Άγκυρας. Μια τέτοια εξέλιξη θέλει να αποτρέψει η καγκελάριος.      Την Παρασκευή το απόγευμα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επικοινώνησε με τον τούρκο ...

  Ο νέος στόχος που θέτει το Πεκίνο είναι το 56% της χώρας να καλύπτεται με δίκτυα πέμπτης γενιάς, δρομολογώντας παράλληλα την αύξηση των κονδυλίων που προορίζονται για έρευνα και ανάπτυξη κατά 7%. Επιπλέον, στρέφει το ενδιαφέρον του σε ...

  Φωτ. ΓΕΕΘΑ Η φρεγάτα «Κανάρης» συμμετείχε στην επιχείριση «Clemenceau 21» στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο. Όπως ανακοινώθηκε, η φρεγάτα ενσωματώθηκε ως πλήρες οργανικό μέλος στην γαλλική ναυτική δύναμη TF-473 με πλοίο διοικήσεως το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle». Στην επιχείρηση «Clemenceau 21» ...


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας