Κίνα: Το έκαναν κι αυτό – Στους δρόμους τα πρώτα ρομποταξί

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Shenzhen τα πρώτα ρομποταξί, που εξυπηρετούν Κινέζους πολίτες χωρίς την παρουσία οδηγού.

Η οδική μετακίνηση χωρίς την παρουσία οδηγού αποτελεί παγκόσμια τεχνολογική πρόκληση εδώ και χρόνια, πολλώ δε μάλλον σε υπερσύγχρονες και ανεπτυγμένες οικονομικά και τεχνολογικά πόλεις.

Στη Shenzhen της Κίνας έκαναν πραγματικότητα τον στόχο που είχαν θέσει φέρνοντας στους δρόμους της πόλης τα πρώτα ρομποταξί, έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες χωρίς την παρουσία οδηγού.

Πρόκειται για ένα τεχνολογικό επίτευγμα με την υπογραφή της Autox, μια εταιρία ανάπτυξης hardware και software της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων που την ενσωματώνει σε αυτοκίνητα προσφέροντας αυτόνομη οδήγηση.

Η AutoX κυκλοφόρησε ένα βίντεο από το μίνι βαν (ένα Fiat Chrysler Pacifica), το οποίο μεταφέρει πελάτες σε συνθήκες απόλυτης αυτονομίας, χωρίς οδηγό. Θα δείτε το τιμόνι να περιστρέφεται μόνο του, το όχημα να προσπερνά φορτηγά, να δίνει προτεραιότητα σε πεζούς και τους επιβάτες να απολαμβάνουν περιχαρείς την διαφορετική αυτή κούρσα.

 

 News247.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα