Κάθε αμερικανική απόπειρα διχασμού των Ευρωπαίων είναι καταδικασμένη, λέει ο Γάλλος ΥΠΕΞ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 Οποιαδήποτε αμερικανική απόπειρα διχασμού των Ευρωπαίων είναι καταδικασμένη να αποτύχει, καθώς η Ουάσιγκτον στερείται της ικανότητας να αντισταθμίσει τα οφέλη που προσφέρει η ΕΕ στα κράτη–μέλη της υποστήριξε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Journal du Dimanche.

Ερωτηθείς για την έλλειψη ενότητας των Ευρωπαίων, σύμφωνα με την οπτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας σημείωσε πως η κατάσταση αλλάζει, ουσιαστικά εξαιτίας των «επανειλημμένων επιθέσεων» του Τραμπ ενάντια στην Ευρώπη. «(…) Στοιχηματίζω πως οποιεσδήποτε προσπάθειες για να διχάσουν και να κυριαρχήσουν μεταξύ των Ευρωπαίων δεν θα επιτύχουν», τόνισε ο Ερό. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν διαθέτουν επουδενί την δυνατότητα να αντισταθμίσουν τα οφέλη που προσφέρει η ΕΕ στα κράτη–μέλη της», επισήμανε. «Ακόμα και η (βρετανίδα πρωθυπουργός) Τερέζα Μέι αισθάνθηκε την ανάγκη να πει, παρά το Brexit, ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να έχουν μια ισχυρή Ευρώπη για σύμμαχο τους», πρόσθεσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ.

Παράλληλα τόνισε πως η Γαλλία δεν πρόκειται να δεχθεί την όποια ξένη ανάμειξη, είτε ρωσική, είτε αμερικανική, στις γαλλικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο και Μάιο. «Κάποιες συμπεριφορές ή δηλώσεις ενδεχομένως να υπονοούν» ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία επιθυμούν να αποδυναμώσουν την Ευρώπη, τόνισε ο Ερό. Ανέφερε ως παράδειγμα ότι η Μόσχα εξέφρασε τις προτιμήσεις της προς υποψηφίους των γαλλικών προεδρικών εκλογών όπως στον Φρανσουά Φιγιόν της συντηρητικής παράταξης και στην υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, ενώ ο ανεξάρτητος, κεντρώος και φιλοευρωπαίος Εμανουέλ Μακρόν υπέστη κυβερνοεπιθέσεις. «Αυτή η μορφή ανάμειξης στην δημοκρατική ζωή της Γαλλίας είναι απαράδεκτη…Η Γαλλία δεν θα δεχθεί, οι Γάλλοι δεν δεχθούν να τους υποδείξουν τις επιλογές τους», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας. «Πρόκειται για την δημοκρατία μας, την κυριαρχία μας, την εθνική μας ανεξαρτησία», σημείωσε.

19/02/2017 04:46 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP Παρίσι

Πηγή: Κάθε αμερικανική απόπειρα διχασμού των Ευρωπαίων είναι καταδικασμένη, λέει ο Γάλλος ΥΠΕΞ http://mignatiou.com/2017/02/kathe-amerikaniki-apopira-dichasmou-ton-evropeon-ine-katadikasmeni-lei-o-gallos-ipex/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα