Ι.Καλίν εκπρόσωπος Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Αγία Σοφία θα είναι σαν την Παναγία των Παρισίων: Και τζαμί και μουσείο»

10/7/20 | 0 | 0 | 564 εμφανίσεις

«Η Παναγία των Παρισίων είναι και εκκλησία και μουσείο. Την ώρα της λειτουργίας πηγαίνουν χριστιανοί και προσεύχονται, ενώ τις άλλες ώρες επισκέπτονται τον χώρο τουρίστες. Το ίδιο και στην εκκλησία Sacre-Coeur στο Παρίσι. Δεν υπάρχει εμπόδιο σε αυτό. Και η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως χώρος λατρείας δεν είναι εμπόδιο επίσκεψης ξένων και ντόπιων τουριστών. Συνεπώς, δεν υπάρχει θέμα να χάσει κάτι από την παγκόσμια κληρονομιά της. Η ιστορία της Αγίας Σοφίας έχει ξεκινήσει ως εκκλησία, συνέχισε ως τζαμί και έπειτα ως Μουσείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της τουρικής προεδρίας.

Συμπλήρωσε δε ότι «ακριβώς όπως οι πρόγονοί μας διατήρησαν τις χριστιανικές εικόνες, το ίδιο θα διατηρηθούν εφεξής, θα ανοίξουν σε επίσκεψη και θα γίνουν σχετικές μελέτες. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο»,προκαταλαμβάνοντας την απόφαση του Δικαστηρίου.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός δικαιοσύνης της Τουρκίας έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ότι ελπίζουμε η απόφαση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί να έρθει σύντομα.

Αντίστοιχα, ο τουρκικός τύπος κάνει λόγο για «Παρασκευή της Αγίας Σοφίας»

Μάλιστα, μια εφημερίδα κυκλοφορεί με τίτλο «Δύο φόρμουλες για την Αγία Σοφία». Το ένα σενάριο που θέτει είναι να εκδοθεί η δικαστική απόφαση και ο πρόεδρος να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα και η Αγία Σοφία να γίνει τζαμί. Η δεύτερη φόρμουλα είναι ο πρόεδρος να παραπέμψει το θέμα στο ίδρυμα των Βακουφίων, το οποίο να εξετάσει πώς θα λειτουργήσει η Αγία Σοφία ως τζαμί. 

https://www.pronews.gr/kosmos/895001_i-kalin-na-akoloythisei-kai-i-agia-sofia-paradeigma-tis-panagias-ton-parision

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/7/21 | (0 σχόλια)
    Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο