Ιταλικό site ξεμπροστιάζει την Άγκυρα: Πτήσεις δύο στρατιωτικών μεταγωγικών Α400Μ προς τη Λιβύη 

26/11/20 | 0 | 0 | 278 εμφανίσεις

Με ειρωνικό ύφος η ιταλική ιστοσελίδα www.itamilradar.com που καταγράφει όλες τις στρατιωτικές πτήσεις στο FIR Ρώμης κάνει αναφορά για δύο τουρκικάμεταγωγικά Α400Μ που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Kayseri της Τουρκίας.

Τα δύο μεταγωγικά  αποφεύγοντας συστηματικά το FIR Αθηνών, όπως φαίνεται στον χάρτη, κατευθύνθηκαν στη Λιβύη. Μάλιστα όπως σημειώνει η σελίδα τα παρακολουθούσε στενά ένα ελληνικό AWACS.

Μεταφράζουμε κατά λέξη από την ιταλική ιστοσελίδα:

«Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα σήμερα το πρωί παρακολουθούμε πολλά ενδιαφέρουσες στρατιωτικές κινήσεις πάνω από την κεντρική και ανατολική Μεσόγειο θάλασσα.

Η Τουρκική αεροπορική μεταφορά προς τη Λιβύη συνεχίζεται με ένα Airbus A400M (17-0078) που αναχώρησε από το Kayseri AB και κατευθύνθηκε προς τη δυτική Λιβύη.»

Η ιστοσελίδα συνεχίζει καταγράφοντας την πτήση ακόμα ενός τουρκικού αεροσκάφους: «Και ένα άλλο TuAF A400M (16-0055) που αναχώρησε από την Konya AB κατευθύνεται πιθανώς στη Μισράτα»

File Photo Screenshot από www.itamilradar.com

Είναι γνωστό ότι τους τελευταίους μήνες η Άγκυρα αποφεύγει να μεταφέρει όπλα και μισθοφόρους στη Λιβύη δια θαλάσσης και προτιμάει να τους μεταφέρει αεροπορικώς.
Στην δια θαλάσσης μεταφορά καταφεύγει, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, μόνο όταν πρόκειται για μεγάλων διαστάσεων βαρύ οπλισμό.

HJ με πληροφορίες από itamilradar.com

File Photo Screenshot από www.itamilradar.com

https://hellasjournal.com/

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/1/21 | (0 σχόλια)
    Εκ της Συντακτικής Ομάδας. Υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με την επανάληψη της ιστορίας στο διάβα των αιώνων. Δε γνωρίζουμε ποιες από αυτές ευσταθούν, μα αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι το 2020, δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά τη Μάχη ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας