ΙΤΑΛΙΑ: Ο Σόρος ευεργετεί και…κόμματα!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο δισεκατομμυριούχος φέρεται να χρηματοδότησε το κόμμα Più Europa (Περισσότερη Ευρώπη) προκειμένου να μην αποχωρήσει από τη συνεργασία του με το Δημοκρατικό Κόμμα πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Κάρλο Καλέντα*, ο Τζορτζ Σόρος έδωσε 1,5 εκ. ευρώ στο ψηφοδέλτιο Περισσότερη Ευρώπη με την προϋπόθεση ότι θα σχηματίσει αντιφασιστικό συνασπισμό. Ο Καλέντα είπε ότι αυτή η υποστήριξη ήταν απαραίτητη για τη συγκρότηση ενός τέτοιου συνασπισμού, αναφέρει η La Repubblica.

“Ο Μπενεντέτο Ντελα Βεντόβα (γραμματέας του Περισσότερη Ευρώπη) μου το είπε πολλές φορές πριν από τη διάλυση του συνασπισμού”, – είπε ο Καλέντα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ορισμένοι υποψήφιοι είχαν λάβει απευθείας συνεισφορές από τον Τζορτζ Σόρος για το κόστος της προεκλογικής τους εκστρατείας.

Ο Μπενεντέτο Ντελα Βεντόβα φέρεται να καυχήθηκε ότι αρκετοί από τους υποψηφίους του έλαβαν υποστήριξη από τον Τζορτζ Σόρος και είπε:

“Ο φιλάνθρωπος, που μιλά επίσης ουγγρικά, καιρό τώρα συμμερίζεται και υποστηρίζει τις φιλοευρωπαϊκές μας αξίες και τους αγώνες μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου. Οι εισφορές θα δημοσιοποιηθούν σύντομα, όπως απαιτείται από το νόμο, μαζί με τις εκλογικές εκθέσεις.”

Ο πολιτικός της Περισσότερη Ευρώπη είπε στο συντακτικό μας προσωπικό ότι η λογική του συμβολαίου τους ήταν ξεκάθαρη: «Ευρωπαϊσμός, παραμονή  του Μάριο Ντράγκι στην πρωθυπουργία και η επιλογή του πιο αποτελεσματικού τρόπου αντιμετώπισης του Mατέο Σαλβίνι (Λίγκα του Βορά) και της Τζώρτζια Μελόνι (Αδέλφια Ιταλοί) με βάση το νόμο περί πλειοψηφίας».

“Ζητούμε την υποστήριξή του στον κοινό μας αγώνα για τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, κατά των απαγορεύσεων, τις φιλοευρωπαϊκές αξίες και το κράτος δικαίου. Τον ευχαριστούμε επίσης για ό,τι κάνει” ,

– είπε ο Μπενεντέτο Ντελα Βεντόβα για τον Τζορτζ Σόρος.

Σχετικά, ο υπουργός υποδομών της νέας κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι δήλωσε στη La Stampa:

“Έχει δώσει ο Σόρος εκατομμύρια σε Ιταλούς πολιτικούς; Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα, χρειάζεται έρευνα”.

* Ευρωβουλευτής, πρώην υπουργός και αντιπρόσωπος της Ιταλίας στην ΕΕ.

Πηγή: https://www.vadhajtasok.hu/2022/11/02/oriasi-botrany-robbant-olaszorszagban-salvini-nekimegy-sorosnak

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα