Ιταλία: Ο Τζουζέπε Κόντε φοβάται λαϊκή εξέγερση- λεηλασίες σε σούπερ μάρκετ

29/3/20 | 1 | 0 | 980 εμφανίσεις

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa σε κύριο άρθρο της αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε φοβάται εξέγερση του πληθυσμού.

Ήδη, όπως σημειώνει η εφημερίδα, την Πέμπτη μια ομάδα ανθρώπων εμφανίστηκε σε σούπερ μάρκετ στο Παλέρμο σε μια προσπάθεια να το λεηλατήσει.

Η άφιξη της αστυνομίας και των καραμπινιέρων απέτρεψε το χειρότερο.

Μάλιστα στο Μπάρι, στη Νάπολη και σε άλλες νότιες πόλεις που η παράπλευρη οικονομία συντηρεί πολλούς ανθρώπους, με τη διακοπή των δραστηριοτήτων τους, αυξάνει η κοινωνική οργή.

Ο Πάπας προέβη σε συναγερμό χθες το πρωί κατά τη διάρκεια λειτουργίας το παραπλήσιε της Σάντα Μάρτας : «Ας αρχίσουμε να βλέπουμε τις συνέπειες πέρα από την επιδημία, υπάρχουν άνθρωποι που πεινούν».

Πολλοί Ιταλοί βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο από εκείνους που είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό.

Το Παλάσο Κίτζι (πρωθυπουργική κατοικία) προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι με προεδρικό διάταγμα ο Τζουζέπε Κόντε έδωσε εντολή για προκαταβολή εφάπαξ 4 δισεκατομμυρίων από το ταμείο αλληλεγγύης στους Δήμους.

Τα κεφάλαια να διανεμηθούν σε φτωχές οικογένειες  ως κουπόνια για έκπτωση 10% έκπτωση σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων.

Νεότερο, δημοσίευμα, της ίδια πηγής,  αναφέρει ότι ο Κόντε αποφάσισε να δώσει 300 ευρώ ανά οικογένεια που θα καλύπτει το κουπόνι των αγορών σε αυτούς που έχουν το δικαίωμα- δηλαδή τους φτωχούς.

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Banned_Member says:

  Περιττό να τονισθεί ότι αν είχαμε Σύριζα, θα είχαμε εκατόμβη νεκρών στην Ελλάδα. Θυμόμαστε όλοι τα καθήκια πως διαχείστηκαν το Μάτι, την ανεπάρκειά τους, αλλά κυρίως την άθλια και κατάπτυστη συμπεριφορά τους.

  Ούτε τα σχολεία θα κλείνανε τόσο γρήγορα και με τίποτα δε θα προχωρούσαν άμεσα σε country lockdown. Χαλαρά θα είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών στην Ευρώπη. Με τον ιδεοληπτικό καρκίνο που έχει ριζώσει για τα καλά μέσα στους εγκεφάλους τους, εννοείται ότι για όλους εκείνους τους άδικους θανάτους θα έφταιγε ο Σαμαράς, ο Γεωργιάδης (καλά αυτό εννοείται), τα μνημόνια, οι τραπεζίτες, ο νεο-φιλελευθερισμός και το μ… της Χάϊδως.

  Κλασικά πράγματα.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  10/7/20 | (1 σχόλια)
  Ο Πρωθυπουργός, λέει η είδηση, πρότεινε τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης ύστερα απο αίτημα τοπικών φορέων, Πρότεινε, μάλιστα, πρόεδρο της Επιτροπής την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη. Καλή η πρόταση του πρωθυπουργού αλλά, επειδή δεν μπορεί να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας