Ιταλία: Έντεκα δήμαρχοι μεγάλων πόλεων ζητούν από τον Ντράγκι να παραμείνει στην πρωθυπουργία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σε επιστολή τους υπογραμμίζουν ότι «στη φάση αυτή η Ιταλία χρειάζεται σταθερότητα» και ότι ο Μάριο Ντράγκι πρέπει να παραμείνει στην θέση του «διότι απέδειξε ότι διαθέτει αξιοπρέπεια και κύρος, σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο».

Με επιστολή τους, έντεκα δήμαρχοι μεγάλων ιταλικών πόλεων ζήτησαν από τον Μάριο Ντράγκι να παραμείνει στην πρωθυπουργία. Την επιστολή υπογράφουν, μεταξύ των άλλων, ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο, ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, και εκείνοι του Μιλάνου και της Φλωρεντίας, Μπέπε Σάλα και Ντάριο Ναρντέλα.

Στην έκκληση υπογραμμίζεται ότι «στη φάση αυτή η Ιταλία χρειάζεται σταθερότητα» και ότι ο Μάριο Ντράγκι πρέπει να παραμείνει στην θέση του «διότι απέδειξε ότι διαθέτει αξιοπρέπεια και κύρος, σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο».

Στο μεταξύ, αναμένεται η απόφαση του Κινήματος Πέντε Αστέρων, σχετικά με το αν θα αποσύρει, τελικά, τους υπουργούς του από την κυβέρνηση, ή αν θα επιχειρηθεί μια επαναπροσέγγιση με τον Ιταλό τεχνοκράτη πρωθυπουργό. Η τελική στάση του κινήματος, μετά από σειρά συνεδριάσεων και εσωτερικών διαπραγματεύσεων, μπορεί να ανακοινωθεί απόψε ή και αύριο, μέχρι το μεσημέρι.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, δε, συνεχίζει να ζητά από τον Μάριο Ντράγκι να συνεχίσει την πρωθυπουργική αυτή εμπειρία, και να παρουσιαστεί, την Τετάρτη στην γερουσία, δίνοντας βάρος στους επόμενους, βασικής σημασίας στόχους της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά την κεντροδεξιά παράταξη, η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι τάσσονται υπέρ μιας δεύτερης κυβέρνησης Ντράγκι, αλλά χωρίς την συμμετοχή των «πεντάστερων», τους οποίους θεωρούν αφερέγγυους.

Οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές, πάντως, υπογραμμίζουν ότι μέχρι αυτή την στιγμή, ο «σούπερ Μάριο» δεν έχει αλλάξει γνώμη και ότι προτίθεται να επιβεβαιώσει την απόφασή του να παραιτηθεί. Μια κίνηση η οποία θα οδηγούσε, κατά πάσα πιθανότητα, σε προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα