Ιστορική οικονομική ανάκαμψη στη Γαλλία για το 2021

10/3/21 | 0 | 0 | 110 εμφανίσεις

Τουλάχιστον 5% αναμένεται να είναι η ανάπτυξη το 2021, καθιστώντας την ανάκαμψη μία από τις ισχυρότερες της γαλλικής οικονομίας κατά τα τελευταία 50 χρόνια.

    

Symbolbild I Paris I Café I Parisienne  

Ισχυρή ένεση αισιοδοξίας για τους Γάλλους σήμερα το πρωί από τον διευθυντή της Τράπεζας της Γαλλίας Βιλερουά ντε Γκολό: Σύμφωνα με τις προβλέψεις της τράπεζας για το 2021, η Γαλλία θα έχει μια ανάπτυξη ύψους τουλάχιστον 5%, που θα είναι «μια από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη και σημαντικά υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο». Ο διευθυντής της μάλιστα έκανε λόγο για την «ισχυρότερη ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας τα τελευταία 50 χρόνια από το 1973».

O διευθυντής της Τράπεζας της Γαλλίας Βιλερουά ντε ΓκολόO διευθυντής της Τράπεζας της Γαλλίας Βιλερουά ντε Γκολό

«Πέρυσι είχαμε μια άνευ προηγουμένου ύφεση και φέτος μια ιστορική ανάκαμψη» υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας ότι «η ύφεση είναι πίσω μας». Δύο είναι οι λόγοι που δικαιολογούν την αισιοδοξία του: Ο πρώτος είναι ότι η κρατική υποστήριξη για την αντιμετώπιση της επιδημίας, το περίφημο «ότι και αν κοστίσει» του προέδρου Μακρόν, λειτούργησε. «Ήταν ένας μαζικός προϋπολογισμός καθώς και μία τεράστια νομισματική υποστήριξη από την Τράπεζα της Γαλλίας», εξήγησε. Ο δεύτερος λόγος , αφορά στην εμπιστοσύνη που αναμένεται να κερδίσει τόσο τους επιχειρηματίες με επενδύσεις και προσλήψεις, όσο και τους καταναλωτές που θα βγουν στις αγορές. Οι προβλέψεις της τράπεζας στηρίζονται σε έρευνα με μηνιαίες εκτιμήσεις για 8.000 επιχειρήσεις.

Η Τράπεζα της Γαλλίας θα δημοσιεύσει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στο σύνολο του έτους έτος 2021 την ερχόμενη Δευτέρα 15 Μαρτίου.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

DW

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Δυσαρεστήθηκε ο Πρετεντέρης για την 70η θέση στην οποία κατρακύλησε η Ελλάδα στoν διεθνή κατάλογο των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» για την ελευθερία των ΜΜΕ. «Κανείς δεν ξέρει ποια είναι..τα κριτήρια της αξιολόγησης, ούτε ποιος τα επέλεξε και τα ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο