Οκτώβριος 11, 2023. Ελλάδα.

Ισραηλινοί στρατιώτες και εκπαιδευτές που συμμετέχουν στις μάχες στην Ουκρανία επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Αυτό ανακοίνωσε ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων «Αχμάτ»,  Απτί Αλαουντίνοφ στις 11 Οκτωβρίου στο Πρώτο Κανάλι, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

 «Μερικοί από αυτούς υπηρέτησαν ως εκπαιδευτές, άλλοι συμμετείχαν άμεσα σε μονάδες ειδικών δυνάμεων. Και όλοι αυτοί οι μαχητές, αποδεικνύεται ότι απομακρύνονται και επιστρέφουν στην πατρίδα τους», είπε ο Αλαουντίνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πληροφορίες από τους Ισραηλινούς για την Ουκρανία δεν θα εμφανιστούν μέσα σε μία, δύο ή τρεις ημέρες, αλλά η ανάλυση των γεγονότων έδειξε ότι ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός τους εκεί.

Ο Αλαουντίνοφ ανέφερε επίσης ότι η αποχώρηση του ισραηλινού στρατού θα μπορούσε, μεταξύ άλλων, να επηρεάσει το ηθικό στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή επιδρά αρνητικά στον πόλεμο της Ουκρανίας

 Επιπλέον, ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων «Αχμάτ» σημείωσε ότι η Ουκρανία τώρα δεν κινείται καν σε δευτερεύον επίπεδο, επομένως δεν θα λαμβάνει πλέον όπλα και εξοπλισμό από τη Δύση.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι  δήλωσε ότι ανησυχεί για την πιθανότητα μείωσης της προσοχής στη σύγκρουση στην Ουκρανία από τη Δύση μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο πρώην σύμβουλος του  Λεονίντ Κούτσμα, ο Όλεγκ Σόσκιν δήλωσε ότι ο πόλεμος στο Ισραήλ έχει επισκιάσει πλήρως τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Το Κίεβο έχει εξαφανιστεί από τη δυτική ατζέντα· αυτό απειλεί την Ουκρανία με σοβαρές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής των προμηθειών όπλων, προέβλεψε.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζος Χάουλι δήλωσε ότι σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ θα πρέπει να λάβει όλους τους οικονομικούς πόρους που προορίζονταν προηγουμένως για την Ουκρανία.

Regnum

The Hellenic Information Team