Ισραηλινοί προτείνουν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας για το Νόμπελ Ειρήνης

21/1/17 | 0 | 0 | 577 εμφανίσεις

Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε σώσει 48.000 εβραίους από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης

Ισραηλινοί προτείνουν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας για το Νόμπελ Ειρήνης

Το Νόμπελ Ειρήνης για την διάσωση 48.000 Εβραίων από τα ναζιστικά στρατόπεδα στην Κατοχή, διεκδικεί για φέτος η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας.

Η υποψηφιότητα κατατέθηκε ήδη με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Υγείας και βουλευτή του Ισραήλ, στρατηγού Εφραίμ Σνεχ, του καθηγητή της Νομικής του Πανεπιστημίου της Χάιφα, Μοσέ Κεσέτ και του δικηγόρου Μοσέ Αλόνι και την στηρίζουν με τις υπογραφές τους περισσότεροι από διακόσιοι απόγονοι των διασωθέντων Εβραίων της Βουλγαρίας.

«Από μόνη της αυτή η υποψηφιότητα είναι μια αναγνώριση για τη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία η οποία πάντοτε ακολουθώντας τα υψηλά χριστιανικά ιδεώδη δείχνει αγάπη για τους αδελφούς της ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες και οι εποχές», αναφέρει η ανακοίνωση της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.

«Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ο μόνος θρησκευτικός θεσμός σε μια περιοχή που ελεγχόταν από τον Χίτλερ, που εξέφρασε ανοιχτά και επίσημα τη θέση του και με την αποφασιστικότητα και τη συνεπή τήρηση των ηθικών αξιών του Ευαγγελίου, είχε ηγετικό ρόλο στη διάσωση των Εβραίων της Βουλγαρίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας ήταν υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης για το ίδιο θέμα και το 2013.

newsbeast.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/7/21 | (5 σχόλια)
    Μη μου τους κύκλους τάραττε! … είπε ο Αρχιμήδης στον Ρωμαίο στρατιώτη, ο οποίος τον βρήκε στην παραλία την ώρα που μελετούσε κάποιο Γεωμετρικό πρόβλημα γράφοντας στην άμμο. Όμως ο στρατιώτης έβγαλε το σπαθί του και τον σκότωσε. Αυτή ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο