Ισραήλ: Τέλος εποχής για Μ.Νετανιάχου – Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση

13/6/21 | 0 | 0 | 124 εμφανίσεις

Μετά από σχεδόν 12 χρόνια ο Μπενιαμίν Νετανιάχου χάνει τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, καθώς σύμφωνα με το BBC η νέα κυβέρνηση συνασπισμού του Ισραήλ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στο ισραηλινό κοινοβούλιο,

Νωρίτερα, πριν από την ψηφοφορία για τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό, οι Ισραηλινοί βουλευτές εξέλεξαν τον κεντρώο Μίκι Λεβί πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

Ο βουλευτής Λεβί, 69 ετών, του κεντρώου κόμματος Γες Ατίντ (Υπάρχει Μέλλον), εξελέγη με 67 ψήφους (από τις 120 στο κοινοβούλιο). Αντικαθιστά τον Γιαρίβ Λεβίν, βουλευτή του δεξιού κόμματος Λικούντ, του πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Με ισχνή πλειοψηία η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ

Ο Ναφτάλι Μπένετ έλαβε παρουσίασε νωρίτερα τα μέλη της νέας κυβέρνησης, στην οποία θα είναι για ένα πρώτο διάστημα πρωθυπουργός. Η νέα κυβέρνηση έλαβε 60 ψήφους υπέρ, έναντι 59 κατά, ενώ έξι βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία.

«Είμαι περήφανος που μπορώ να καθίσω σε μια κυβέρνηση με ανθρώπους που έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις» είπε Μπένετ απευθυνόμενος στο κόμμα Νετανιάχου και τονίζοντας πως φαίνεται πως υπήρχε ένα πρόβλημα απαγκίστρωσης από την εξουσία.

Η ισραηλινή προεδρία έχει ανακοινώσει εδώ και μέρες πως στην αρχή της θητείας της νέας κυβέρνησης, ο πρόεδρος του κόμματος Γιαμίνα, Ναφτάλι Μπένετ θα διατελέσει πρωθυπουργός και ο Λαπίντ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μετά από σχεδόν δύο χρόνια θα υπάρξει εναλλαγή και ο Λαπίντ θα αναλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο και ο Μπένετ θα γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Μπένετ: «Είμαστε εδώ στο όνομα του καλού»

«Αυτή δεν είναι μια μέρα θρήνου. Δεν υπάρχει κάποια δυσαρμονία με τις υποσχέσεις μας. Δεν πρόκειται να προκληθεί κακό σε κανέναν. Υπάρχει μια αλλαγή κυβέρνησης σε μια δημοκρατία. Αυτό είναι όλο» συνέχισε, έχοντας να αντιμετωπίσει φωνές και αντιδράσεις των βουλευτών που διαφωνούν με αυτόν τον συνασπισμό.

«Είμαστε εδώ στο όνομα του καλού και προκειμένου να δουλέψουμε. Και πείτε σε όσους σκοπεύουν να γιορτάσουν απόψε, να μην χορεύουν πάνω στον πόνο άλλων. Δεν είμαστε εχθροί. Είμαστε ένας λαός», πρόσθεσε.

https://www.pronews.gr/kosmos/994419_israil-i-kyvernisi-synaspismoy-zita-psifo-empistosynis-apo-toys-polites

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Πίστευα ότι τα χρήματα που θα έπαιρνε το κράτος πίσω απο περιπτώσεις όπως του βοσκού των Ιμίων στον οποίο κατέβαλε την βενζίνη για να πηγαίνει στα Ίμια, να ταϊζει τις κατσίκες του και να επικαλείται η Αθήνα διεθνώς ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο