Σήμερα το βράδυ επιτεύχθηκε ο σχηματισμός εθνικής κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κόμματος «Χαμανέ Χαμαλάχτι», σε πέντε από τους οποίους θα ανατεθούν υπουργικά χαρτοφυλάκια μέχρι το τέλος του πολέμου.

Αποφασίστηκε να σχηματιστεί μειωμένο υπουργικό συμβούλιο, μέλη του οποίου περιλαμβάνουν τον Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον Πρόεδρο της Χαμανέ Χαμαλάχτι Μπένι Γκαντζ και τον Υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, ενώ παρατηρητές θα είναι ο Γκάντι Άιζενκοτ και ο Ρον Ντρίμερ.

Ο Αρχηγός του Επιτελείου Στρατηγός Χέρτσι Χάλεβι δήλωσε: «Οι Ισραηλινοί Στρατοί θα βομβαρδίσουν δυνατά παντού όπου υπάρχουν ηγέτες της Χαμάς, ακόμα κι αν υπάρχουν περιορισμοί».

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης που έκανε σήμερα στη Νότια Διοίκηση, ο στρατηγός Χάλεβι επιβεβαίωσε ότι ο IDF εργάζεται με ακρίβεια και με πολύ ισχυρή δύναμη.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ  είπε: «Το κράτος του Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο χάρη στον απίστευτο ηρωισμό του λαού του».

Οι δηλώσεις του έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψης που έκανε σήμερα στην πόλη Σντερότ, κατά την οποία συναντήθηκε με τον δήμαρχο της, Αλόν Νταβίντι, και τον αρχηγό της αστυνομίας, αντισυνταγματάρχη Ντβιρ Αρμπούς.

Ο αρχηγός του κράτους πρόσθεσε ότι οι εχθροί του Ισραήλ παρανόησαν τη βαθιά εσωτερική αλληλεγγύη μεταξύ όλων των τμημάτων της ισραηλινής κοινωνίας, τόσο των Εβραίων όσο και των μη Εβραίων.

Makan

Ισραήλ: Σχηματίστηκε εθνική κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης μεταξύ Νετανιάχου και Γκαντζ