Ισραήλ: Η Χαμάς χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία της Γάζας ως στρατιωτικά προπύργια -Νέο βίντεο με την είσοδο τούνελ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Νέα βίντεο και στοιχεία για χρήση νοσοκομείων από τη Χαμάς
Ο στρατός του Ισραήλ συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τον πόλεμο κατά της Χαμάς, με πυραυλικές επιθέσεις, βομβαρδισμούς και επιδρομές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι Παλαιστίνιοι, σε μια από αυτές τις επιθέσεις χτυπήθηκε ακόμη ένας προσφυγικός καταυλισμός.

Σε ενημέρωση των διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι αποκάλυψε νέες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών και στοιχεία που δείχνουν ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ιατρικές εγκαταστάσεις στη Λωρίδα της Γάζας για τρομοκρατικούς σκοπούς.

Ο Χαγκάρι παρουσίασε ένα βίντεο που δείχνει μια υπόγεια είσοδο στο νοσοκομείο Sheikh Hamad, η οποία, όπως λέει, συνδέεται με τα δίκτυα τούνελ της Χαμάς. Ένα άλλο βίντεο δείχνει ενόπλους της Χαμάς να ανοίγουν πυρ κατά των ισραηλινών δυνάμεων από το νοσοκομείο.

Πληροφορίες για δίκτυο τούνελ κάτω από το λεγόμενο Ινδονησιακό Νοσοκομείο
Τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πληροφορίες για ένα δίκτυο τούνελ κάτω από το λεγόμενο Ινδονησιακό Νοσοκομείο, καθώς και αεροφωτογραφίες που δείχνουν εκτοξευτές ρουκετών μερικές δεκάδες μέτρα από το συγκρότημα. Παρουσίασε επίσης ηχογραφήσεις τηλεφωνημάτων μεταξύ αξιωματούχων της Χαμάς που περιγράφουν τη χρήση των αποθεμάτων καυσίμων που ανήκουν στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν τη Χαμάς ότι έχει την κύρια βάση των επιχειρήσεών της κάτω από το νοσοκομείο Shifa, το μεγαλύτερο ιατρικό κέντρο στη Γάζα, καθώς και ότι συσσωρεύει καύσιμα για τρομοκρατικούς σκοπούς.

Ο Χαγκάρι τόνισε επίσης ότι οι IDF έχουν προσπαθήσει πολύ να πείσουν τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα προς τα νότια. Σημείωσε ότι η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έριξε περισσότερα από ενάμισι εκατομμύριο φυλλάδια στη βόρεια Γάζα και έκανε πάνω από 20.000 τηλεφωνήματα σε ανθρώπους-κλειδιά στις περιοχές αυτές, προκειμένου να πείσει τον άμαχο πληθυσμό να εκκενώσει.

«Ο πόλεμός μας είναι με τη Χαμάς»
«Ο πόλεμός μας είναι με τη Χαμάς, όχι με τους αμάχους στη Γάζα. Δεν θα δεχτούμε την κυνική χρήση των νοσοκομείων από τη Χαμάς, για να κρύψει την τρομοκρατική της υποδομή. Η εκμετάλλευση των νοσοκομείων από τη Χαμάς πρέπει να σταματήσει», λέει ο Χαγκάρι.

Ολόκληρα οπλαστάσια σε σπίτια στη βόρεια Γάζα
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι τα στρατεύματα της 551ης Ταξιαρχίας που σάρωναν κατοικίες στο Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Γάζα βρήκαν δεκάδες όπλα, εξοπλισμό και υλικό πληροφοριών.

Οι IDF αναφέρουν ότι η κρύπτη περιλάμβανε τουφέκια εφόδου, υποπολυβόλα, χειροβομβίδες, εκρηκτικούς μηχανισμούς, προστατευτικό εξοπλισμό και drones που χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς για τη ρίψη εκρηκτικών.

Μερικά από τα όπλα και τον εξοπλισμό καταστράφηκαν, ενώ μερικά μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ για περαιτέρω έρευνα, αναφέρουν οι IDF.

Ξεχωριστά, τονίζουν ότι οι ειδικές δυνάμεις εντόπισαν και κατέστρεψαν ένα εργαστήριο κατασκευής βομβών στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα. Ο στρατός δημοσιεύει επίσης ένα νέο βίντεο που δείχνει στρατεύματα στη Λωρίδα.

Καταγγελίες ισραηλινών: Βρήκαμε εκτοξευτές ρουκετών κοντά σε παιδική χαρά και πισίνα στη Γάζα
Οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις που επιχειρούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζαςδήλωσαν ότι εντόπισαν εκτοξευτές ρουκετών της Χαμάς σε κοντινή απόσταση από μια πισίνα και μια παιδική χαρά.

Οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις δημοσίευσαν μάλιστα πλάνα από στρατεύματα που εντόπισαν τις θέσεις εκτόξευσης πυραύλων, εν μέσω προσπαθειών για την αποκάλυψη και την καταστροφή της υποδομής της Χαμάς:

Τα στρατεύματα της 551ης Ταξιαρχίας βρήκαν τέσσερις υπόγειους εκτοξευτές περίπου πέντε μέτρα μακριά από μια παιδική πισίνα και περίπου 30 μέτρα μακριά από κατοικίες στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, δείχνουν τα πλάνα.

Πάνω από 2.500 στόχοι έχουν πληγεί στη Γάζα – Τουλάχιστον 9.770 οι νεκροί Παλαιστίνιοι
Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν στρατόπεδο προσφύγων στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας τα ξημερώματα της Κυριακής, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας. Πρόκειται για τον καταυλισμό Μαγκάζι στην κεντρική Γάζα όπου τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους. Ο καταυλισμός βρίσκεται στη ζώνη εκκένωσης όπου ο ισραηλινός στρατός είχε προτρέψει τους Παλαιστίνιους πολίτες στη Γάζα να αναζητήσουν καταφύγιο.

Η Ερυθρά Ημισέληνος υποστηρίζει ότι χτυπήθηκε κτήριο κοντά και στο νοσοκομείο, Αλ Κουτς. Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και εικόνες τραυματισμένων από το χτύπημα. Είκοσι ένα μέλη από την ίδια οικογένεια Παλαιστινίων σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις που είχαν ως στόχο τη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας.

Παρά τις εκκλήσεις αυτές, το Ισραήλ συνέχισε τους βομβαρδισμούς του σε όλη τη Γάζα, λέγοντας ότι στοχεύει μαχητές της Χαμάς και περιουσιακά στοιχεία παντού στον πολιορκημένο θύλακα. Κατηγόρησε τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Ο νέος βομβαρδισμός στον καταυλισμό έρχεται καθώς ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι περικύκλωσε την πόλη της Γάζας, τον αρχικό στόχο της επίθεσης του για να συντρίψει τη Χαμάς. Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην επίθεση αργά το Σάββατο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις λένε ότι από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας πριν από μια εβδομάδα, έχουν πλήξει περισσότερους από 2.500 στόχους από χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα στρατεύματα συνέχισαν τις μάχες με τους τρομοκράτες της Χαμάς στη βόρεια Γάζα.

Oι επίγειες δυνάμεις οδήγησαν επίσης αεροσκάφη να χτυπήσουν υποδομές της Χαμάς, χώρους αποθήκευσης όπλων, θέσεις παρατήρησης και κέντρα διοίκησης.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις υποστηρίζουν επίσης ότι σκότωσαν ένα στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους και συνέλαβαν 36 καταζητούμενους Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων 18 μελών της Χαμάς, κατά τη διάρκεια ολονύχτιων επιδρομών στη Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν εισέλθει στο χωριό Abu Dis, στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ, για να συλλάβουν τον Nabil Halabia, έναν Παλαιστίνιο που συνδέεται με το τζιχαντιστικό κίνημα του Ισλαμικού Κράτους.

Υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που απελευθερώθηκε ο Halabia τον Ιούλιο, «στρατολόγησε μια ομάδα, αγόρασε όπλα και πραγματοποίησε μια επίθεση με πυροβολισμούς κατά των δυνάμεων των IDF στην περιοχή». «Όταν οι δυνάμεις έφτασαν για να τον συλλάβουν, ο τρομοκράτης άνοιξε πυρ και κατά την ανταλλαγή πυρών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε», λένε οι IDF, προσθέτοντας ότι τα στρατεύματα κατέλαβαν το αυτοσχέδιο υποπολυβόλο του Halabia.

Στρατεύματα επιχείρησαν επίσης στις πόλεις Τζενίν και Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης, ενώ αναφέρθηκαν κάποιες συγκρούσεις. Από τις 7 Οκτωβρίου, τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν συλλάβει 1.350 καταζητούμενους Παλαιστίνιους σε όλη τη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 850 που συνδέονται με τη Χαμάς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, περισσότεροι από 130 Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις, και σε ορισμένες περιπτώσεις από εποίκους, από τις 7 Οκτωβρίου.

Τουλάχιστον 9.770 Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένων 4.008 παιδιών, έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, Άσραφ αλ Κούντρα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 2.550 γυναίκες έχουν επίσης σκοτωθεί.

Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί, οι περισσότεροι από αυτούς στις 7 Οκτωβρίου. Περίπου 1.100 άτομα έχουν εγκατέλειψε τη Λωρίδα της Γάζας μέσω του περάσματος της Ράφα από την Τετάρτη στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αιγύπτου, του Ισραήλ και του Κατάρ.

Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς έκανε επίσης έκκληση στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) ή στην Αίγυπτο να εγγυηθούν την ασφαλή απομάκρυνση των τραυματιών από τον θύλακα. “Καλούμε την ICRC να εγγυηθεί μια ασφαλή διέλευση για τους τραυματίες, να τους συνοδεύσει και να εγγυηθεί την ασφαλή τους άφιξη στο πέρασμα της Ράφα μέχρι να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αιγύπτου“, είπε ο αλ Κούντρα.

Οι IDF αναφέρει επίσης ότι την Παρασκευή, ο αρχηγός της Κεντρικής Διοίκησης, Υποστράτηγος Yehuda Fox, υπέγραψε εντολή κατεδάφισης για το σπίτι του Kamel Abu Bakr, του τρομοκράτη πίσω από έναν φονικό πυροβολισμό στο Τελ Αβίβ τον Αύγουστο.

Οι IDF ανακοίνωσαν όμως και τον θάνατο του 20χρονου λοχία Γεχονατάν Μαϊμόν στη Γάζα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στρατιωτιών σε 29. Επιπλέον, ένας άλλος στρατιώτης της μονάδας αναγνώρισης της Ταξιαρχίας Nahal και ένας έφεδρος αξιωματικός του Τεθωρακισμένου Σώματος τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια των μαχών, προσθέτει το IDF.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις επιβεβαιώνουν επίσης αναφορές για πυρά κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων από τον Λίβανο στην περιοχή Yiftah. Ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε στην επίθεση.

Από πλευράς τους οι Ταξιαρχίες al-Qassam της Χαμάς ισχυρίζονται ότι μέλη του τάγματος Τζενίν αντιμετώπισαν ισραηλινές δυνάμεις που εισέρχονταν στην πόλη της Δυτικής Όχθης και τον προσφυγικό καταυλισμό. Δημοσίευσαν μάλιστα ένα βίντεο από τη στιγμή της ισχυρής έκρηξης που προκλήθηκε από βόμβα που πυροδοτήθηκε σε όχημα του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια της εισβολής στην περιοχή του καταυλισμού.

 

Οι Ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα το άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου μέσα στη Λωρίδα της Γάζας. Πληροφορίες από το συνοριακό πέρασμα της Ράφα αναφέρουν ότι περίπου 20 βαριά τραυματίες περιμένουν στην πλευρά της Γάζας έτσι ώστε να μπορέσουν να περάσουν στην Αίγυπτο. Πηγές ασφαλείας της Αιγύπτου, όμως, δήλωσαν νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι οι απομακρύνσεις των τραυματιών από τη Γάζα και των κατόχων ξένων διαβατηρίων μέσω του περάσματος της Ράφα στην Αίγυπτο ανεστάλησαν από χθες. Μια από τις πηγές ασφαλείας καθώς και η νοσοκομειακή πηγή είπαν ότι οι απομακρύνσεις ανεστάλησαν έπειτα από τον ισραηλινό βομβαρδισμό την Παρασκευή ασθενοφόρου στη Γάζα που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά τραυματιών.

Το πέρασμα της Ράφα βρίσκεται στο νότιο άκρο της Γάζας, στα σύνορα με τη χερσόνησο του Σινά της Αιγύπτου και είναι το μοναδικό σημείο εξόδου από τη Γάζα που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ. Φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια εξακολουθούν να μπορούν να εισέρχονται στην περιοχή, είπαν δύο από τις πηγές.

Χθες, η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 60 όμηροι αγνοούνται εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα. Ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Ιζελντίν αλ-Κάσαμ, είπε επίσης στον λογαριασμό της Χαμάς στο Telegram ότι 23 από τους 60 Ισραηλινούς ομήρους είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια.

https://www.iefimerida.gr/kosmos/israil-hrisi-nosokomeion-apo-ti-hamas”>Ισραήλ: Η Χαμάς χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία της Γάζας ως στρατιωτικά προπύργια -Νέο βίντεο με την είσοδο τούνελ – iefimerida.gr</a></p>

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
27,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα