Ιράν: Κατηγορίες για κατασκοπεία απαγγέλθηκαν εναντίον Γάλλου τουρίστα

15/3/21 | 0 | 0 | 103 εμφανίσεις

Ο Γάλλος τουρίστας Μπενζαμέν Μπιέρ, ο οποίος συνελήφθη στο Ιράν πριν 10 μήνες, είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για “κατασκοπεία και διασπορά προπαγάνδας εναντίον του καθεστώτος”, δήλωσε σήμερα ένας από τους δικηγόρους του, ο Σαΐντ Ντεχγκάν.

“Την Κυριακή 14 Μαρτίου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατασκοπεία και προπαγάνδα εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας”, εξήγησε ο Ντεχγκάν, ενώ πρόσθεσε ότι ο Μπιέρ κινδυνεύει να καταδικαστεί σε μακροχρόνια ποινή κάθειρξης εφόσον κριθεί ένοχος.

Προς το παρόν οι δικαστικές αρχές του Ιράν δεν έχουν σχολιάσει την υπόθεση.

Τον προηγούμενο μήνα το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι ένας Γάλλος πολίτης κρατείται στο Ιράν και είχε προσθέσει ότι παρακολουθεί την κατάσταση.

Ο Ντεχγκάν δήλωσε ότι ο 35χρονος Γάλλος συνελήφθη επειδή πετούσε ένα drone κοντά στα σύνορα του Ιράν με το Τουρκμενιστάν.

“Βρίσκεται στη φυλακή Βακιλαμπάντ στην πόλη Μασχάντ. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και έχει πρόσβαση στους δικηγόρους του, ενώ χαίρει προξενικής προστασίας και αξιωματούχοι της γαλλικής πρεσβείας έχουν τακτικά επαφή μαζί του”, πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος εξήγησε ότι εναντίον του Γάλλου τουρίστα απαγγάλθηκε κατηγορία για “προπαγάνδα εναντίον του καθεστώτος” λόγω μιας ανάρτησής του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στην οποία ανέφερε ότι “το χιτζάμπ είναι υποχρεωτικό” στο Ιράν, αλλά όχι σε άλλες ισλαμικές χώρες.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας