Ιράν και ΗΠΑ συμφώνησαν σε μια ανταλλαγή κρατουμένων και την αποδέσμευση «παγωμένων» κεφαλαίων – Διαψεύδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το Ιράν θα απελευθερώσει τέσσερις Αμερικανούς που κατηγορούνται για κατασκοπεία σε αντάλλαγμα με τέσσερις Ιρανούς, που κρατούνται στις ΗΠΑ και θα αποδεσμεύσει 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε “παγωμένα” ιρανικά κεφάλαια, μετέδωσε σήμερα ένα φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενους Ιρανούς αξιωματούχους.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη έναν αξιωματούχο, επιβεβαίωσε την είδηση του Al Mayadeen.

Από την πλευρά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε τις πληροφορίες περί ανταλλαγής κρατουμένων με το Ιράν.

«Οι πληροφορίες ότι μια συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων έχει επιτευχθεί δεν είναι αληθινές», είπε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις.

«Όπως έχουμε πει, θέτουμε πάντα το ζήτημα των Αμερικανών που κρατούνται ή αγνοούνται στο Ιράν. Δεν θα σταματήσουμε εωσότου μπορέσουμε να τους επανενώσουμε με τις οικογένειές τους».

Το Ιράν και οι διεθνείς δυνάμεις διεξάγουν συνομιλίες για την επαναφορά της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με την Ουάσιγκτον, από την οποία είχε αποσυρθεί πριν από τρία χρόνια.

Ιρανοί αξιωματούχοι είπαν στο Ρόιτερς τον περασμένο μήνα ότι μια προσωρινή συμφωνία θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τρόπο για να κερδηθεί χρόνος με στόχο μια μόνιμη διευθέτηση, η οποία θα περιλάμβανε την αποδέσμευση ιρανικών κεφαλαίων, που έχουν μπλοκαριστεί λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα