Θρασείες απειλητικές δηλώσεις Άγκυρας κατά Αθήνας για συμμαχία με Γαλλία και δηλώσεις Α.Σαμαρά

27/1/21 | 0 | 0 | 115 εμφανίσεις

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης μίλησε για τις διερευνητικές επαφές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία όμως με τόνο θρασύ ειδικά κάτω από το πρίσμα των χθεσινών γαλλικών ασκήσεων στην Κύπρο ενώ προχώρησε ουσιαστικά και σε προειδοποιήσεις κατά όσων είναι αντίθετοι σε συζητήσεις αλά Τούρκα δηλαδή για όλα τα θέματα όπως αυτές που έκανε ο Α.Σαμαράς.

«Τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί στις συνομιλίες αν η Ελλάδα κρατήσει στάση κατά της Τουρκίας, σε συνεργασία με άλλες χώρες», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια συνάντησης της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Τα σχόλιά του προέκυψαν μια μέρα μετά την έναρξη του νέου γύρου διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στη Κωνσταντινούπολη, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια παύσης αλλά και μετά την υπογραφή της προμήθειας των γαλλικών μαχητικών τύπου Rafale σε συνδυασμό με την γαλλική πρόταση για την ενίσχυση του ΠΝ.

Η Τουρκία «ως διπλωματικό κράτος» μπήκε στις συνομιλίες με θετική διάθεση, δήλωσε ο Τσέλικ, τονίζοντας ότι οι Τούρκοι διπλωμάτες εργάζονται για να «υποστηρίξουν την ειρήνη και να αποτρέψουν τις συγκρούσεις».

Είπε επίσης ότι η Άγκυρα στοχεύει να γυρίσει μια νέα σελίδα στις σχέσεις με την Αθήνα, προσθέτοντας: «Περιμένουμε από αυτούς να είναι προσεκτικοί με τη γλώσσα που χρησιμοποιούν κατά της Τουρκίας».

Η Άγκυρα επιδιώκει την ενδυνάμωση της θέσης της σε σχέση με την Ε.Ε., αλλά και με τις ΗΠΑ και χρειάζεται τον ικανό χρόνο γι’ αυτό.

Στις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, κορυφαίοι Τούρκοι και Έλληνες αξιωματούχοι αξιολόγησαν τα ζητήματα από προηγούμενους γύρους – που έληξαν το 2016 – καθώς και την τρέχουσα κατάσταση, τις πρόσφατες εξελίξεις και τα πιθανά μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/957681_otselik-perimenoyme-apo-tin-ellada-na-deixei-thetiki-stasi-stis

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Υπάρχει μια σοβαρή είδηση η οποία όχι μόνο δεν πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ αλλά ούτε καν αναφέρθηκε. Όπως προκύπτει από ενημέρωση της Αιγυπτιακής Προεδρίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός επικοινώνησε, χθες, με τον Αιγύπτιο πρόεδρο. Προφανώς, αντικείμενο της συνομιλίας ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας