Θρήνος στον κόσμο της ενημέρωσης: Πέθανε ο δημοσιογράφος – σύμβολο της πατριωτικής αριστεράς Γιώργος Δελαστίκ!

15/10/20 | 2 | 2 | 949 εμφανίσεις

Ο Γιώργος Δελαστίκ Υπήρξε μία εμβληματική προσωπικότητα στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Δημοσιογράφος που εξέφρασε με το έργο του αλλά και τους αγώνες του τον όρο «Πατριωτική Αριστερά»

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου 1952. Σπούδασε ηλεκτρολόγος–μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας.

Ξεκίνησε να δουλεύει στη δημοσιογραφία το 1979. Εργάστηκε στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Πρώτη, Το Παρόν, Καθημερινή, Ελευθερία Λάρισας και Έθνος (απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2015) και στο περιοδικό Επίκαιρα. Το 1989 ίδρυσε το μηνιαίο περιοδικό Πριν στο οποίο διετέλεσε διευθυντής και στη συνέχεια στην εφημερίδα Πριν. Εργάστηκε επίσης ως αναλυτής στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα: Δίαυλος 10, ΑΝΤ1 και MEGA.

Έγραψε πέντε βιβλία (Το τέλος των Βαλκανίων, Αποκάλυψη Τώρα – Ο δρόμος προς τη μονοκρατορία, Η νέα Γιάλτα, Συνωμοσία στη Μεσόγειο, Αφγανιστάν), Πραγματοποίησε αποστολές στα πέρατα του κόσμου, όπου τίμησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα αλλά και τις ιδέες της ελευθερίας και της ισότητας.

https://europost.gr/thrinos-ston-kosmo-tis-enimerosis-pethane-o-dimosiografos-symvolo-tis/

00:12 / 00:20

COVID-19 Death Toll For Spring, Summer May Be Far More Than Previously Thought
FEATURED BY

Ένα πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση

Category: Ειδησεις

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Αριστερός δεν ήταν ο κοιμηθείς όντως εξαίρετος ,με σπάνια ευθυκρισία και πένα δημοσιογράφος Γεώργιος Δελαστίκ . Ας έχει γαίαν ελαφράν
  θα φανεί εξ ‘αλλου ,αν ταφεί με πολιτική κηδεία-που είναι το σήμα κατατεθέν των Αριστεροκομμουνιστών-.
  Να γράψουμε και μια ”κακιούλα” ;;;.
  Μπορεί ένας διεθνιστής αριστεροκομμουνιστής να είναι και πατριώτης , έτοιμος να θυσιασθεί για την Πατρίδα του;;;.
  Έχουμε κανένα ιστορικό προηγούμενο στον κόσμο ,αλλά και στην Ελλάδα μας από το 1917 μέχρι το 1949 ,εκτός από το 1940 ,που ας όψεται ο Γ.Γ του ΚΚΕ Ζαχαριάδης πήγαν στο μέτωπο και τον Σεπτέμβριο του 1941 βγήκαν στα βουνά ,για να μη ξανάρθει δήθεν ο βασιλιάς μετά την κατοχή και να γίνουμε κομμουνιστική επαρχία, πως οι άλλες χώρες τω Βαλκανίων, που τους βοήθησαν στον”εμφύλιο”;;;.
  Τι λενε άραγε τα επτασφράγιστα αρχεία του ΚΚΕ στον Περισσό;;;.

 2. 2
  Banned_Member says:

  Είχα διαβάσει κάτι λίγα κείμενά του σε εφημερίδες, τον είχα δει και στην TV νομίζω. Ανάθεμα κι αν κατάλαβα ποτέ, τι ήθελε να πει ο ποιητής.

  Όταν όμως άκουσα ότι κατεβαίνει με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές, τότε μου λύθηκαν όλες οι απορίες.

  Τέλος πάντων, καλό του ταξίδι.

  • 2.1
   Σ.Α.Ν. says:

   Όμως για την Αριστερά ήταν σύμβολο της Πατριωτικής Αριστεράς, ίσως γιατί δεν ΄’εβγαινε στους δρόμους και δεν έβριζε τους δεξιούς. Ας έχουν και σαυτοί ένα πατριώτη ,που είναι τιμή για τους μη αριστερούς.
   Για να δούμε θα ταφεί με πολιτική κηδεία;;;.

   • 2.1.1
    Σ.Α.Ν. says:

    Θρησκευτική και σε στενό οικογενειακό κύκλο θα γίνει η κηδεία του Δελαστίκ ,(χωρίς την παρουσία των αθέων Αριστερών ,που ούτε σταυροκοπιούνται ).

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  23/10/20 | (1 σχόλια)
  Υποτίθεται ότι η οικονομία δεν πάει καλά και με τον covid θα πάει ακόμη χειρότερα. Οι επενδύσεις είναι απαραίτητες, αν ενδιαφερθεί κάποιος να επενδύσει. Μου λένε, φίλοι δικηγόροι που έχουν ασχοληθεί με το θέμα πως για να αγοραστεί γη για ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας