Θεωρείο: Δείπνο Ανδρουλάκη – Καϊλή

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Φωτ. αρχείου.

Ατόπημα και αντίδραση

Δεν το έκανε πρώτη φορά. Το 2015, ο τότε δημοσιογράφος Κ. Αρβανίτης είχε μιλήσει απαξιωτικά για τον Αντώνη Σαμαρά. Επτά χρόνια μετά, ως ευρωβουλευτής πλέον, το επανέλαβε. Το περιστατικό συνέβη την ώρα που μιλούσε ένας Ολλανδός ευρωβουλευτής της ομάδας Renew Europe και καταφερόταν εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης φορούσε ακουστικά και προφανώς δεν αντιλήφθηκε πως φώναξε δυνατά κάτι «βαρύ» εις βάρος του πρωθυπουργού. Ο Μητσοτάκης τον άκουσε έκπληκτος, ρωτώντας τον με ψυχραιμία αν «έτσι μιλάτε εδώ μέσα», με τον Αρβανίτη να μην απαντά. Για τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε δυσφορία και η Εύα Καϊλή, ενώ διοικητικοί υπάλληλοι ενημέρωσαν αρμοδίως την πρόεδρο Μετσόλα για το τι σημαίνει η φράση που εκστόμισε ο ευρωβουλευτής.

Δείπνο

Μένω στο Στρασβούργο, καθώς χθες το βράδυ έλαβε χώρα ένα ενδιαφέρον δείπνο στο οποίο παρακάθισαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή και άλλοι ευρωβουλευτές σοσιαλιστές. Η σχέση Ανδρουλάκη – Καϊλή έχει βελτιωθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς η Εύα δεν στήριξε τον νυν πρόεδρο και μετά την εκλογή του είχε ουκ ολίγες φορές αφήσει αιχμές. Η σχέση σήμερα έχει ομαλοποιηθεί και μάλιστα η Καϊλή ετοιμάζεται, όπως μαθαίνω, για άδεια διαρκείας, τουλάχιστον ενός μηνός, από το Ευρωκοινοβούλιο όταν προκηρυχθούν εκλογές, ώστε να βρίσκεται στην Ελλάδα σε όλη την προεκλογική περίοδο για να συνδράμει με περιοδείες σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και όπου αλλού έχει πολιτικούς φίλους και μπορεί να τους κινητοποιήσει.

«Κλειστή» συνάντηση

Μια μικρή τελετή για την ονοματοδοσία αίθουσας σε «Τάσος Μπάνος» έγινε χθες στο υπουργείο Ανάπτυξης, προς τιμήν του διαπρεπούς νομικού. Παρόντες ήταν και οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιάννης Στουρνάρας. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, έλαβε χώρα με το τέλος της εκδήλωσης, καθώς ο Αδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στο γραφείο του, όπου έκατσαν αυστηρά οι τρεις τους για αρκετή ώρα και τα είπαν.

Από Στρασβούργο…Περιστέρι

Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει. Χθες ο αν. υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από το Στρασβούργο, όπου συνόδευε τον πρωθυπουργό, προσγειώθηκε στο… Περιστέρι, όπου έκανε μία εκδήλωση με θέμα «Θρησκεία – διάλογος – Ευρώπη». Παρέστη και ο ραββίνος Γκ. Νεγρίν.

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα