“Θερίζουν” οι Ουκρανοί με τα αμερικανικά HIRMAS: Νεκροί 12 Ρώσοι αξιωματικοί * Έξαλλος ο Πούτιν γιατί οι S-400 δεν κάνουν τίποτα…[photos, videos]

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στιγμιότυπο από βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει τις εκρήξεις και τους καπνούς στο αεροδρόμιο, Chornobaivka στη Χερσώνα.


Δώδεκα Ρώσοι αξιωματικοί πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν σε μία μόνο επίθεση με ρουκέτες, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας προκαλούν τιμωρητικές επιθέσεις, βαθιά πίσω από τις ρωσικές γραμμές,  με εκτοξευτές HIMARS που προμηθεύτηκαν πρόσφατα από τις ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη επίθεση είχε στόχο ένα διοικητήριο στο αεροδρόμιο Chornobaivka, κοντά στην κατεχόμενη νότια πόλη της Χερσώνας, και λέγεται ότι σκότωσε τουλάχιστον έναν στρατηγό και έναν συνταγματάρχη.

Όπως και άλλες πρόσφατες επιτυχημένες επιθέσεις του είδους, θεωρείται ότι πραγματοποιήθηκε με χρήση αμερικανικών εκτοξευτήρων ρουκετών HIMARS.

Το βίντεο δείχνει ότι μια  στοκ πυρομαχικών της βάσης να εκρήγνυται, την ώρα που τα ρωσικά κανάλια στο Telegram αναφέρουν ότι ο Πούτιν είναι εξοργισμένος με την αδυναμία των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 να προστατεύσουν τις ένοπλες δυνάμεις του.   

Η νέα αυτή καταστροφική επίθεση έρχεται καθώς η Ουκρανία προετοιμάζει τον στρατό της για μια μεγάλη επίθεση γύρω από τη Χερσώνα, με στόχο να ανακαταλάβει εδάφη που έθεσε υπό τον έλεγχό της η Ρωσία στις αρχές της εισβολής.

  • Ο υπουργός Άμυνας Ολέκσι Ρέζνικοφ αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος Ζελένσκι έδωσε εντολή στους στρατηγούς του να καταρτίσουν σχέδια για την επίθεση και να καταλήξουν σε μια λίστα με τον εξοπλισμό που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν την επιχείρηση.

Ο Ρέζνικοφ είπε ότι δουλειά του θα είναι στη συνέχεια να πάει στους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας και να υποστηρίξει την παράδοση αυτών των όπλων, όπως έκανε με τους αμερικανικούς εκτοξευτήρες ρουκετών HIMARS.

«Έχουμε περίπου 700.000 στις ένοπλες δυνάμεις και αν προσθέσουμε την εθνική φρουρά, την αστυνομία, τη συνοριακή φρουρά, είμαστε περίπου ένα εκατομμύριο σε ισχύ”, είπε ο Ρέζνικοφ.

  • Το αεροδρόμιο Chornobaivka – όπου έγινε η τελευταία επίθεση HIMARS – είναι ένα στρατηγικά σημαντικό αεροδρόμιο που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας που κατελήφθη από τη Ρωσία στις αρχές του πολέμου και τώρα λειτουργεί ως στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το αεροδρόμιο γίνεται στόχος ουκρανικών επιθέσεων, καθώς μια σειρά βομβαρδισμών στις αρχές του πολέμου κατέστρεψε δεκάδες ελικόπτερα και προκάλεσε μεγάλες απώλειες στις δυνάμεις του Πούτιν.

Αλλά καθώς η πρώτη γραμμή προχωρούσε περισσότερο προς τα δυτικά, το αεροδρόμιο έπεσε εκτός εμβέλειας των ανδρών του Κιέβου. Ωστόσο, με την άφιξη των αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων μπορεί να χτυπηθεί ξανά.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται κοντά στη Χερσώνα, η οποία είναι η μόνη περιφερειακή πρωτεύουσα που έχει πέσει στα χέρια των εισβολέων του  Πούτιν και να αποτελέσει το επίκεντρο της αντεπίθεσης της Ουκρανίας.

Ο πολεμικός ρεπόρτερ της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης Alexander Sladkov – ο οποίος έχει δεσμούς με τη μισθοφορική ομάδα Wagner – τον λεγόμενο στρατό του Πούτιν – και ο οποίος συστηματικά προωθεί την προπαγάνδα του Κρεμλίνου –  έγραψε χθες το βράδυ ότι η Ουκρανία «έχει χτυπήσει πολλές φορές τα κέντρα λήψης αποφάσεων μας με αποτελέσματα».

Και πρόσθεσε: «Τα κέντρα είναι μικρά αλλά σημαντικά. Δεν θα γράψω εδώ πού, πότε, πόσο και ποιος [χτυπήθηκε] για να μην δώσω στρατιωτικά μυστικά. «Η ερώτησή μου είναι απλή: πότε θα τελειώσει αυτή η μ@@@α;”

«Μπορείτε να γ****σετε το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, ώστε να έχουμε επιτέλους τα προληπτικά [μέσα για να σταματήσουμε αυτές τις πυραυλικές επιθέσεις]».

Υπάρχουν αναφορές ότι ο Πούτιν είναι τόσο εξαγριωμένος που ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους και στρέφεται εναντίον των συμμάχων του για την αποτυχία του αναγνωρισμένου αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400 να αποδώσει αποτελεσματικά στον πόλεμο.

Ο πρώην πρωθυπουργός Μιχαήλ Φράντκοφ, ο οποίος ήταν επίσης ο μακροβιότερος αρχηγός κατασκοπείας του SVR του Πούτιν και τώρα επικεφαλής του συμβουλίου της κατασκευάστριας εταιρίας όπλων Almaz-Antey, θα μπορούσε να απολυθεί και ακόμη και να βρεθεί αντιμέτωπος με εγκληματικές ενέργειες για τις αποτυχίες, σύμφωνα με το κανάλι Telegram Sanctions RF, αναφέρουν ρωσικά κανάλια στο Telegram

Το ίδιο θα μπορούσε να υποστεί και ο γενικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας όπλων Γιαν Νόβικοφ, προσθέτουν οι ίδιες πηγές:

«Η αποσυναρμολόγηση έχει ξεκινήσει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας λόγω του γεγονότος ότι οι S-400…δεν μπορούν να προστατεύσουν σωστά τον εναέριο χώρο και δεν είναι καν σε θέση να προστατευθούν [από τις επιθέσεις HIMARS]».

«Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εμβληματικού συστήματος αεράμυνας υπερεκτιμήθηκαν πολλές φορές και τα χρήματα που διατέθηκαν για την ανάπτυξη του S-400 κλάπηκαν με επιτυχία.

«Η εξαπάτηση φάνηκε πρόσφατα, όταν οι S-400 δεν κατάφεραν να καταρρίψουν ούτε έναν πύραυλο HIMARS είτε στο Ντονμπάς είτε στις περιοχές Ζαπορίζια και Χερσώνα.

«Όχι μόνο αυτό – κατά τη διάρκεια επίθεσης σε στρατιωτική βάση στο Ilovaisk, οι πύραυλοι HIMARS κατέστρεψαν το συγκρότημα S-400, το οποίο υποτίθεται ότι προστατεύει την περιοχή από αεροπορικές επιδρομές».

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από The Telegraph/Daily Mail

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα