Θαλάσσιο μέτωπο Ισραήλ – Ιράν; Ιρανικό πλοίο δέχθηκε επίθεση εν πλω

8/4/21 | 0 | 0 | 126 εμφανίσεις

Απρίλιος 6, 2021. 21:49. Ελλάδα.

Θερμαίνεται το θαλάσσιο μέτωπο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν;

Αραβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν απόψε (Τρίτη) για μια μυστηριώδη επίθεση εναντίον ενός ιρανικού φορτηγού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοικτά των ακτών της Ερυθραίας, όπως αναφέρει ισραηλινό δημοσίευμα.

Το πλοίο που δέχθηκε επίθεση έχει την ονομασία «Saviz», το οποίο είναι γνωστό στις υπηρεσίες πληροφοριών στη Δύση, ως πλοίο που χρησιμοποιείται από τους  Επαναστατικούς Φρουρούς του Ιράν,  για κατασκοπεία και ηλεκτρονική επιτήρηση.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tanzim επιβεβαίωσε ότι το πλοίο επλήγη από ναυτικό βλήμα.

Το πλοίο Saviz  χρησιμεύει ως βάση για την παρακολούθηση  στρατιωτικών δραστηριοτήτων  αλλά και ως ναυτικός σύνδεσμος  από  τις ιρανικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μια ανάλυση από πηγές πληροφοριών αποκάλυψε ότι το πλοίο αναπτύχθηκε κυρίως για να υποστηρίξει τους αγώνες  των Χούθι στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης. Το “Saviz” διατηρεί ως κάλυψη τον χαρακτηρισμό του φορτηγού πλοίου.

Maco

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    15/4/21 | (0 σχόλια)
    Σε φιάσκο εξελίσσεται η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού εξωτερικών Ν. Δένδια στην Άγκυρα. Ο κ. Τσαβούσογλου δεν άντεξε ούτε καν την διπλωματική και ήπια παράθεση των διαχρονικών ελληνικών θέσεων απο τον κ. Δένδια και χαρακτήρισε προκλητικές τις δηλώσεις του ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο