“Θάψτα, αλλοιώς θα σε σκίσουμε”.

20/7/20 | 2 | 1 | 348 εμφανίσεις

Ο εικονιζόμενος είναι ο Βασίλης Ματθαιόπουλος, πρώην αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας ο οποίος απείλησε τον Δημήτρη Λιότσο, αξιωματικό της Πυροσβεστικής που ανέλαβε τη σύνταξη πορίσματος για το Μάτι. Να θάψει όσα εντόπισε ως ευθύνες γιατί θα τον σκίσουν.
Τα φέρνει στο φώς η έγκυρη “Καθημερινή”. Μάλιστα με ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας τους.
Κατ αρχάς, αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί το αθηναϊκό κρατίδιο απο της συστάσεώς του.Επικεφαλής υπηρεσιών άνθρωποι που, συνήθως, δεν αξίζουν για τη θέση για να υπακούουν χωρίς αντιστάσεις στους ανωτέρους τους ακόμη και όταν τους ζητούν να παρανομήσουν.
Δυστυχώς, αυτή η αντίληψη έχει εισχωρήσει και στη δικαιοσύνη. Το δημοσίευμα αφήνει αιχμές για το ρόλο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Η τοποθέτησή της επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου εξέπληξε τους συναδέλφους της. Φάνηκε, όμως, χρήσιμη στην εξουσία του Συριζα.
Ο Ματθαιόπουλος ζητά απο τον υφισταμενό του να απαλλάξει και τον ίδιο. Που σημαίνει ότι είχε ευθύνες. Κάτι που δείχνει και τις επαγγελματικές του ικανότητες. Ως αρχηγός, όμως, που θα καλύψει τις ευθύνες των πολιτικών προϊσταμένων του είναι άψογος.
Έχοντας υπόψη του πως λειτουργεί, το “Σύστημα” έχει ποινικοποιήσει την καταγραφή μιας συνομιλίας. Το βρώμικο παρασκήνιο, όμως, ήρθε στο φως απο μια τέτοια καταγραφή.
Αυτός είναι ο πολιτικός μας κόσμος, αυτό και το σύστημα που μας διοικεί. Η υπόθεση αυτή είναι μια απο τις πολλές που συμβαίνουν και δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Το συμπέρασμα είναι πως η υπόθεση πρέπει να φθάσει ως το τέλος. Να αποκαλυφθούν οι πολιτικές και άλλες ευθύνες και οι υπεύθυνοι να βρεθούν πίσω απο τα κάγκελα της φυλακής. Και να εξαφανιστούν απο το πολιτικό προσκήνιο.
Αλλά πέραν των ποινικών πρέπει να αποδοθούν και πολιτικές ευθύνες. Κάποιοι λειτουργούν έτσι πολιτικά και αναπαράγουν ένα σάπιο σύστημα.
ΥΓ. Το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας υποθέσεις παρανομιών δημοσίων προσώπων. Αν δεν κινηθούν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές θα κινητοποιηθεί η Κοινωνία των Πολιτών. Τίποτε δεν θα καλυφθεί, τίποτε δεν θα παραμείνει ατιμώρητο.

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  Μάτι: Το έγκλημα και η συγκάλυψη

  46 ολόκληρα χρόνια σαπίζει το κράτος αυτό. Σκάνδαλα, διασπάθιση και κλοπή δημοσίου χρήματος, πρωτοφανώς εγκεκριμένη και από πρωθυπουργικά χείλη, ατιμωρησία, συγκαλύψεις και ό,τι άλλο μπορεί να χαρακτηρίσει μία Μπανανία. Το τέλος ήταν προβλέψιμο και τώρα που ήλθε προσπαθούμε να σώσομε την κατάσταση.

 2. 2
  Μαρία Χ. says:

  Κύριε Σαββίδη δυστυχώς αυτά δεν προκαλούν πλέον έκπληξη,επιβεβαιώνουν μόνο αυτά που η ελληνική κοινωνία υποψιάζεται χωρίς να αντιδρά.Κρατάει χρόνια αυτή η σήψη,ίδιες νοοτροπίες,παραγοντισμοί,καμαρίλες,διαφθορά.Αν μιλήσει κάποιος για το συμφέρον της πατρίδας χαρακτηρίζεται το λιγότερο ως “πατριδόπληκτος”και”εθνικιστής”.Η ευθύνη είναι διαχρονική,κυρίως των πολιτικών ηγεσιών.Με την ευκαιρία σήμερα διάβασα σε άρθρο στην ιστοσελίδα σας ότι η Τουρκία λέει πως στο Βερολίνο ελήφθησαν αποφάσεις.Τι αποφάσεις;Μυστική διπλωματία;Το έχουν μοιράσει ήδη το Αιγαίο;Ερήμην μας;Απαιτούμε να μάθουμε,και εσείς είστε απ’τους λίγους αξιόπιστους, δημοκρατικούς, πατριώτες δημοσιογράφους που απέμειναν να μας ενημερώνουν υπεύθυνα.

  • 2.1
   Ε.Κ. says:

   Εσύ τι λες κ. Μαρία; Γιατί διώξαμε τους Γάλλους; Ώστε ανενόχλητα να προχωρήσει η μοιρασιά με τους Τούρκους, μόνο που στη μοίρασμα αυτή δίνουμε μόνο εμείς.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  24/9/20 | (3 σχόλια)
  Γιατί στη διαδικασία δόθηκε η ονομασία «διερευνητικές συνομιλίες»; Κατά μία άποψη επειδή οι δύο πλευρές είχαν πολλά χρόνια να συνομιλήσουν για την ουσία των ελληνοτουρκικών διαφορών κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει μία περίοδος ανταλλαγής απόψεων για τον εντοπισμό των εκκρεμών ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας