Η ύποπτη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ΑΟΖ Τουρκίας με Λιβύη – «Συγγενείς και φίλοι» κλείνουν deal με την Τρίπολη

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Ποτέ από το 2019 μέχρι σήμερα δεν αντιδρούν έγκαιρα και με πράξεις – Μένουν στις αερολογίες κατόπιν εορτής – Γιατί;

Μετά και την χθεσινή υπογραφή μίσθωσης της λιβυκής ΑΟΖ από την Τουρκία, εξέλιξη που φέρνει την υπό δικαιοδοσία θαλάσσια ζώνη των Τούρκων στα νοτιοδυτικά των Επτανήσων, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι απλώς ευθύνεται 100% για τις εξελίξεις από το 2019 μέχρι σήμερα στο τουρκολιβυκό ζήτημα, αλλά συμπεριφέρθηκε με τουλάχιστον «ύποπτο» τρόπο στις διάφορες φάσεις.

Και όταν λέμε κυβέρνηση εννοούμε τους καθ’ύλην αρμόδιους, δηλαδή τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Ν.Δένδια.

Και ότι ισχυρίζονται τώρα και οι δήθεν αντιδράσεις και οι πομπφόλυγες του στιλ «θα αντιδράσουμε» ή «δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι», απλά γίνονται για εσωτερική κατανάλωση. «Δεν πρόκειται να ανοίξει μύτη» γιατί, όπως προαναφέραμε εκτός των άλλων, η στάση τους είναι ύποπτη, τουλάχιστον.

Γιατί:

 • Όταν υπογράφηκε το τουρκολιβυκό Μνημόνιο την ώρα που τα στρατεύματα του Χ.Χαφτάρ ήταν έξω από την Τρίπολη τον Δεκέμβριο του 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνήθηκε να άρει την αναγνώριση της Τρίπολης ως της μόνης νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης. Όσο και αν ακουγεται αδιανόητο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγνωρίζει μέχρι και σήμερα ως μόνη νόμιμη κυβέρνηση την τουρκόφιλη κυβέρνηση της Τρίπολη και όχι αυτή της Βεγγάζης! Δηλαδή της κυβέρνηση που αναγνωρίζουν η Αίγυπτος, τα ΗΑΕ, η Ρωσία και η Ιορδανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναγνωρίστηκαν οι υπογραφές της κυβέρνησης της Τρίπολης με την Άγκυρα και στην πράξη, από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Λιβύη στις 6 Απριλίου 2021, όταν η κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ του Νϊκου Δένδια, άνοιξαν πάλι την πρεσβεία στην Τρίπολη! Ναι, καλά διαβάσατε, όχι απλώς τους αναγνωρίζουν, αλλά άνοιξαν πάλι και την πρεσβεία! Τι είδους μήνυμα, άραγε στέλνουμε ως χώρα ακόμα και στα κράτη που θα ήθελαν να μας βοηθήσουν;
 • Όταν ο στρατηγός Χ.Χαφτάρ ήρθε στην Αθήνα και ζήτησε στρατιωτική βοήθεια τον Φεβρουάριο του 2020, δεν του έδωσαν «ούτε σφαίρα»! Ζήτησε όπλα, πολεμοφόδια και αν μπορούσαμε προσωπικό, έστω εθελοντές για να πάρει την Τρίπολη και να εγκαθιδρύσει φιλελληνικό καθεστώς (αυτά τα επιβεβαιώνει και ο νούμερο 2 την εποχή εκείνη σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Pronews TV, o Αρχηγός του λιβυκού Ναυτικού, ναύαρχος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) Φαράζ Αλ Μαχντάουι). Όλα αυτά ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσέφεραν άφθονη χρηματοδότηση στην Αθήνα για αγορά όπλων και πολεμοφοδίων. Αλλά και για χρηματοδότηση σώματος εθελοντών! Άρνηση σε όλα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη! Τότε ήταν που τα ΗΑΕ άλλαξαν τακτική απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία.
 • Στον ΟΗΕ η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προσέφυγε ποτέ για να καταγγείλει την συμφωνία Τρίπολης-Άγκυρας! Ποτέ! Άφησαν και πέρασε ολόκληρο το χρονικό διάστημα εντός του οποίου έπρεπε να γίνει η ένσταση και όταν πέρασε έκαναν μια ανώδυνη δήλωση την οποία κανείς δεν έλαβε υπ’όψιν.! Ο ΟΗΕ, συνεπώς, ενέκρινε και πέρασε ως «έγκυρη και ισχύουσα» την συμφωνία για τις ΑΟΖ Τουρκίας και Λιβύης που έκλεψε την ελληνική ΑΟΖ!
 • Τον Αύγουστο του 2020 που βγήκε για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το τουρκικό πλοίο ερευνών Oruc Reis συνοδευόμενο από τον μισό τουρκικό Στόλο, ενώ είκοσι ημέρες στις 21 Ιουλίουπριν έκαναν τα «λιοντάρια» στην Αθήνα κι έλεγαν ότι θα το βυθίσουν, στις 10 Αυγούστου έγιναν «γατάκια» και το άφησαν να αλωνίζει μέχρι δύο μίλια έξω από την Ρόδο και την Κρήτη, δεχόμενοι de facto την τουρκική ΑΟΖ που έκανε «κ…χαρτο» το κείμενο της «αόρατης» ΑΟΖ Ελλάδας και Αιγύπτου. Και λέμε «αόρατης» γιατί οι ΑΟΖ υπερασπίζονται όχι θεωρητικά, αλλά στο πεδίο της μάχης. Από την στιγμή που δεν υπερασπίστηκε αυτό που είχε υπογραφεί μόνο θεωρητικά υπάρχει οριοθετημένη ελληνική ΑΟΖ με την Αίγυπτο. Τυχαίο που οι Τούρκοι σταμάτησαν επί του ορίου της Αιγύπτου, αλλά «ξέσκισαν» την ελληνική περιοχή;
 • Υπήρχαν σαφείς πληροφορίες ότι «κάτι ψηνόταν» σε ότι αφορά την μίσθωση της λιβυκής ΑΟΖ, Κανείς δεν αντέδρασε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Υπάρχουν όμως και γεγονότα που λένε και το γιατί δεν αντέδρασε: Γιατί εταιρείες «φίλων και συγγενών» πήραν έργα στην Λιβύη από την κυβέρνηση της Τρίπολης, μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη του Απριλίου του 2021…

Κάτι σάπιο, αλλά πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας…

Δείτε και πάλι την συνέντευξη του πρώην Αρχηγού του Ναυτικού της Λιβύης που λέει ότι αρνήθηκαν να τους δώσου βοήθεια:

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/i-ypopti-stasi-tis-kyvernisis-mitsotaki-se-aoz-tourkias-me-livyis-syggeneis-kai-filoi-kleinoun-deal-me-tin-tripolis/

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τρία χρόνια τώρα γράφονται τα ίδια και προσφάτως τα επανέλαβα σ’ ένα μου σχόλιο. Δεν κουνιέται φύλλο. Προφανώς υπάρχουν συμφέροντα. Πώς να εξηγήσει κανείς διαφορετικά αυτήν την στάση τής Αθήνας;

  “Κάτι σάπιο, αλλά πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας…” κι εγώ διερωτώμαι “Υπάρχει κάτι που να μην είναι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”;

  Όταν ο λαός μιας χώρας δεν ενδιαφέρεται να την σώσει, η χώρα αυτή δεν θα σωθεί κι’ ούτε αξίζει τον κόπο να σωθεί. Τι διάολο, κανείς δεν σώθηκε με το ζόρι!

 2. Ποιοι είναι οι φίλοι και συγγενείς ? Ποιες είναι οι επενδύσεις και τα έργα που εξασφάλισαν αυτοί στην Λιβύη ?
  Πώς πλουτίζουν κάποιοι στις.πλατες του Ελληνικού Λαού?

  Λεπτομερώς κι αναλυτικά.
  Πρέπει να κατονομάζονται πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις.
  Μόνον έτσι η είδηση αποκτά σπουδαιότητα κι αξία, όταν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

  Το να γίνεται λόγος γενικώς κι αορίστως για διαπλοκή, έως και για εθνική προδοσία, χωρίς αυτή να προσωποποιείται και να συγκεκριμενοποιείται , είναι σαν να μην έγινε καν λογος.

  Η είδηση καταλήγει μη είδηση !
  Τα πάντα στην Ελλάδα αιωρούνται μεταξύ υπαρκτού κι ανύπαρκτου. Χίμαιρες!
  Μπαίνουν στο Twilight zone, βγαίνουν για λίγο από εκεί και πάλι πίσω κρύβονται .

  Ολοι κάτι έχουν να πουν και τίποτα σαφές δεν λένε!

  Δεν πάει άλλο αυτό το πράγμα !
  Αυτός που έγραψε το άρθρο, εμφανίζεται να γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις. Γιατί δεν τα δίνει σάρκα και οστά και τα αφήνει να ακούγονται σαν ενός τύπου μυθοπλασία?

  Δεν είναι δημοσιογραφία αυτό το πράγμα κύριοι. Τουλάχιστον εγώ δεν το εκλαμβάνω έτσι.
  Συγκαλυψη μέσα από πομφόλυγες κίτρινων αποκαλύψεις είναι που εκπέμπουν μποχα και δυσωδία.

  Φτάνεις να αναρωτιέσαι αν τα μισόλογα υποκρύπτουν το άχτι αυτού που τον εκτόπισαν και δεν συμμετέχει στο πάρτι.
  Αν τελικά χρησιμοποιείτε το αναγνωστικό κοινό για να παροχετευτούν μηνύματα του τύπου “δώστε και μένα κοκαλάκι, για να μην βγουν στην φόρα”.!!

  Ονόματα και καταστάσεις κύριοι! Ονόματα και καταστάσεις !!!
  Συγκεκριμένα πράγματα.
  Αλλιώς μας κλέβετε την ώρα.

  Άρθρα του τύπου ξέρω πολλά μα δεν τα λέω , δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα κοινά σκουπίδια με τα οποία ασχολούνται , συμπαρασύροντας μαζί τους όλο και πιο χαμηλά ολόκληρη την κοινωνία !.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,748ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
23,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα