Η… ωρίμανση του κ. Τσίπρα.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ωριμάσαμε, είμαστε έτοιμοι, είπε ο κ. Τσίπρας, σε μια καταφανή εκδήλωση της αγωνίας του να ξανακυβερνήσει.
Ωριμάζω, στη γλώσσα του κ. Τσίπρα σημαίνει δήλωση προς το σύστημα ότι θα παίξει με τους όρους του. Απο αυτήν την πλευρά, ο κ. Τσίπρας, πράγματι ωρίμασε εδω και καιρό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι ο Συριζα δεν άφησε τίποτε που να μείνει κατά την πενταετή διακυβέρνηση της χώρας. Θα μπορούσε πχ, να στείσει στα πόδια του ένα μέρος απο το Εθνικό Σύστημα Υγείας που κατέρρευσε.
Εκεί που δεν ωρίμασε ο κ. Τσίπρας είναι το πολιτικό του στυλ. Δεν θέλω να το περιγράψω αλλά όλοι το αντιλαμβάνεστε. Και το υπόβαθρο πολιτικής παιδείας και συμπεριφοράς.
Η αριστερά είχε κατά καιρούς ηγεσίες που μπορεί να διαφωνούσες μαζί τους αλλά σεβόσουν την παρουσία τους. Στο νου μου έρχεται η περίπτωση Ηλιού. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του προσβάλουν αυτήν την ιστορία.
Εκμεταλλεύθηκαν μια κρίσιμη συγκυρία της χώρας και με υπερβολές και ανέξοδα συνθήματα εγκλώβισαν κόσμο ο οποίος αναζητούσε εναλλακτική λύση απο τον καθεστωτισμό στον οποίο είχε εγκλωβιστεί το ΠΑΣΟΚ.
Το πείραμα Σύριζα, όμως, απέτυχε. Ο κόσμος που εγκλώβισε αναζητά διέξοδο διαφυγής, παράλληλα με κάτι το οποίο θα τον ξανασυσπειρώσει.
Δυστυχώς, κάτι νέο δεν φαίνεται να μπορεί να δημιουργηθεί. Αλλά εκείνο που διακρίνεται είναι υπαρκτές προσωπικότητες μεταξύ Σύριζα και ΝΔ που μπορεί να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κόσμου.
Αυτό διαπιστώσαμε, χθές, στην διαδικτυακή εκπομπή Anixnefseis web tv με προσκεκλημένο τον κ. Ανδρουλάκη.
Κάτι νέο, ως εναλλακτική λύση της Νέας Δημοκρατίας είναι αναγκαίο. Ο κόσμος το περιμένει.Νέα πρόσωπα, χωρίς το βαρύ φορτίο του παρελθόντος με ανανεωμένο λόγο και πολιτική νοοτροπία.
Ας ελπίσουμε ότι θα δημιουργηθεί. Το έχει ανάγκη η χώρα.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η Χώρα δεν έχει ανάγκη κανέναν Έλληνα , που η μόνη του φιλοδοξία-χωρίς να βλέπει τον ίσκιο του το μεσημέρι,που συμπίπτει με το πραγματικό του ύψος- (σαν τον κ.Τσίπρα), είναι να κυβερνήσει ,αλλά το έχει ανάγκη η πολυκομματική Δημοκρατία μας την οποία ,μαζί με την ελεύθερη οικονομία απολαμβάνουμε μετά την Μεταπολίτευση και κυρίως μετά την Συμφωνία του Μαάστριχτ του 1992.
    Αυτήν την στιγμή δεν υηάρχει πολιτική προσωπικότητα για ίδρυση τέτοιου φιλοευρωπαικού-σαν την Ν..Δημοκρατία- κόμματος ,αλλά όλες οι φιλοευρωπαικές ”συλλογικότητες”μετά την βέβαιη αποτυχία τους στις επόμενες εκλογές θα ιδρύσουν κάτι-σαν την Ένωση Κέντρου μετά το 1958- και τότε θα αυτοπροβληθούν ως υποψήφιοι αρχηγοί της ο μεσήλικας κ.Τσίπρας με κάποιον γνήσιο απόγονο του ΠΑΣΟΚ -όχι πάντως της 3ης Σεπτέμβρη.
    Ως τότε όλοι οι μη κομμουνιστές ”δημοκράτες” θα ρίχνουν ”τουφεκιές στον αέρα” και τους αριστερούς και αντιευρωπαιστές θα τους περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες το ΚΚΕ και η ΜέΡΑ 25 .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα