Η υπόθεση με τα ακίνητα του Παπαδημούλη προβληματίζει τον ΣΥΡΙΖΑ -Τέθηκε στην Πολιτική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17|06|2020 | 01:30


Άνω-Κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση Παπαδημούλη /Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θέμα με τα ακίνητα του Δημήτρη Παπαδημούλη εξακολουθεί να συνταράσσει τον ΣΥΡΙΖΑ όπως διεφάνη και από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος όπου συζητήθηκε το ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τετράωρη συνεδρίαση του οργάνου, μπήκε – μεταξύ άλλων – και το ζήτημα με την υπόθεση Παπαδημούλη, καθώς εκτιμήθηκε ότι κάνει ζημιά στο κόμμα. Μάλιστα ήταν διάχυτη η πεποίθηση ότι τέτοιου είδους θέματα, δίνουν την ευκαιρία στην κυβέρνηση και στα άλλα κόμματα να θολώνουν το στίγμα της Αριστεράς, καθώς πρόκειται για υπόθεση που εμπίπτει στην ευαίσθητη σφαίρα της ηθικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ήταν βαρύ για τον ευρωβουλευτή του κόμματος, ωστόσο τα μέλη της ΠΓ επεσήμαναν την ανάγκη να κλείσει το θέμα μετά τις δηλώσεις του ιδίου ότι θα διαθέσει τα έσοδα από την αξιοποίηση των ακινήτων του σε φτωχούς Ελληνες και μετανάστες.

Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι το θέμα το έθεσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, άλλες ότι ετέθη από άλλα στελέχη. Σε κάθε περίπτωση, καθίσταται σαφές ότι – και μόνο που συζητήθηκε το ζήτημα στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο – το ζήτημα Παπαδημούλη προκαλεί τριγμούς. Επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να στηρίξει (έστω και με τρεις ημέρες καθυστέρηση) τον ευρωβουλευτή του, ενώ βουλευτές όπως ο Νίκος Φίλης έχουν χαρακτηρίσει πολύ πειστικές τις εξηγήσεις του. Από την άλλη, στελέχη όπως ο Γ. Μπαλάφας τον είχαν «αδειάσει».

Ουδείς γνωρίζει τη συνέχεια στο σίριαλ Παπαδημούλη, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να είναι ενοχλημένος από το γεγονός ότι την ώρα που ο ίδιος επιχειρεί να επανεκκινήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογική ήττα, διασπάται η προσοχή της κοινής γνώμης από θέματα που ευνοούν την εσωστρέφεια.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/thema-papadimoyli-tethike-stin-pg-toy-syriza

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα