Η υποστήριξη των ΗΠΑ στην περιοχή του Κουρδιστάν θα συνεχισθεί

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

 

Το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στο Ερμπίλ ανακοίνωσε σχετικά με την οικονομική υποστήριξη 250 εκατομμυρίων δολαρίων στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Kor Mor στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την υποστήριξή μας για την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας του Κουρδιστάν».

Η Pearl Petroleum, μια κοινοπραξία με επικεφαλής την εταιρεία Dana Gas and Crescent Petroleum των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), υπέγραψε χρηματοδοτική συμφωνία ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων με την Αμερικανική Διεθνή Οικονομική Ανάπτυξη (DFC) για την υποστήριξη της επέκτασης φυσικού αερίου στο εργοστάσιο αερίου Kor Mor στην περιοχή της ιρακινής περιφέρειας του Κουρδιστάν.

Για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για καθαρό φυσικό αέριο, θα υποστηρίξει μια αύξηση 50 % της ικανότητας παραγωγής φυσικού αερίου έως και 690 εκατομμύρια κυβικά μέτρα/ημέρα.

Η συνολική επένδυση της Pearl Petroleum στο Kor Mor μέχρι σήμερα υπερβαίνει τα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ με συνολική αθροιστική παραγωγή 341 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου ισοδύναμου φυσικού αερίου και υγρών.

Κάνοντας μια ανακοίνωση σχετικά με το θέμα στο λογαριασμό του στο Facebook, το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στο Ερμπίλ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την οικονομική υποστήριξη 250 εκατομμυρίων δολαρίων για το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Kor Mor στην περιοχή του Κουρδιστάν.

Στην ανακοίνωση , τονίστηκε ότι με αυτήν την οικονομική υποστήριξη, οι ΗΠΑ θα συμβάλουν στην παραγωγή καθαρότερου νερού, φθηνού φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας για τους κατοίκους της περιοχής του Κουρδιστάν.

“Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την υποστήριξή μας για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής του Κουρδιστάν”, ανακοίνωσε το Γενικό Προξενείο.

kurdistan24

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,629ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
17,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα