Η Τυνησία διορίζει πρεσβευτή στη Δαμασκό για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Τυνησίας Κάις Σάϊεντ διόρισε τον Μοχάμεντ αλ Μαχντάμπι ως πρεσβευτή της χώρας του στη Δαμασκό, για πρώτη φορά από τότε που οι δύο χώρες διέκοψαν τις σχέσεις τους τον Φεβρουάριο του 2012.

Σε δήλωση της τυνησιακής προεδρίας αναφέρεται: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάις Σάϊεντ, επέβλεψε, την Πέμπτη, στο παλάτι της Καρχηδόνας, την πορεία παράδοσης των διαπιστευτηρίων στον Μοχάμεντ αλ Μαχντάμπι, Έκτακτο και Πληρεξούσιο Πρέσβη της Δημοκρατίας της Τυνησίας στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας».

Αυτό το ραντεβού έρχεται περίπου μία εβδομάδα μετά την επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών του συριακού καθεστώτος,Φαϊσάλ Αλ Μικντάντ, στην Τυνησία, κατά την οποία ανακοίνωσε την πρόθεση της Δαμασκού να στείλει πρεσβευτή στην Τυνησία.

Στις 18 Απριλίου, ο Σάϊεντ είπε, κατά τη συνάντησή του με τον Αλ Μικντάντ στο παλάτι της Καρχηδόνας, ότι η Τυνησία «είναι πρόθυμη να επαναλάβει την κανονική πορεία των σχέσεων και τη διμερή συνεργασία με τη Συρία».

Στις 3 Απριλίου, ο Τυνήσιος πρόεδρος διέταξε το διορισμό πρέσβη στη Δαμασκό, μετά από διακοπή των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών για περίπου 11 χρόνια, μετά από εβδομάδες θεώρησης ότι «το θέμα του συριακού καθεστώτος είναι ένα εσωτερικό ζήτημα που αφορά μόνο τους Σύρους».

Στις 12 Νοεμβρίου 2011, ο Σύνδεσμος των Αραβικών Κρατών πάγωσε την έδρα της Συρίας, ως απάντηση στη χρήση στρατιωτικής καταστολής από τον Πρόεδρο του καθεστώτος Μπασάρ αλ-Άσαντ κατά των λαϊκών διαδηλώσεων που ξέσπασαν τον Μάρτιο του ίδιου έτους για να απαιτήσουν μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας, η οποία βύθισε την χώρα σε έναν καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο, γράφει το αραβικό δημοσίευμα.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα