Η Τουρκία στέλνει νέους Σύριους μισθοφόρους στη Λιβύη

10/4/21 | 0 | 0 | 141 εμφανίσεις

 

Η αποστολή νέων μισθοφόρων από τη Συρία στη Λιβύη μέσω της Τουρκίας έχει ξαναρχίσει. Αυτό αναφέρθηκε από Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε νέο δημοσίευμα, όπως σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Nova».

Έτσι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι “Al Arabiya”, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να παραμείνει ο στρατός της στη Λιβύη για την υπεράσπιση των βάσεων της.

Η κυβέρνηση της Άγκυρας, όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο, αποφάσισε να στείλει 380 μισθοφόρους στη Λιβύη τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό θα είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια μεταξύ των Σύριων μισθοφόρων που είναι ήδη παρόντες εκεί,  αφού θα είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στη Βόρεια Αφρική αντί να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Όσο για τους μισθοφόρους που επέστρεψαν πρόσφατα από τη Λιβύη στην Τουρκία, ο προορισμός τους δεν είναι ακόμη σαφής, αφού δεν επέστρεψαν στη Συρία.

Μόνο μια ομάδα 120 μαχητών από τη φατρία “Σουλτάν Μουράτ” επέστρεψε στη Συρία από τη Λιβύη στις 21 Μαρτίου.

Το Παρατηρητήριο φοβάται ότι «η επιστροφή πολύ λίγων μισθοφόρων είναι ένας τουρκικός ελιγμός των μέσων ενημέρωσης, δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμη περισσότεροι από 6.630 μισθοφόροι στη Λιβύη».

Agenzia Nova

https://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Δυσαρεστήθηκε ο Πρετεντέρης για την 70η θέση στην οποία κατρακύλησε η Ελλάδα στoν διεθνή κατάλογο των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» για την ελευθερία των ΜΜΕ. «Κανείς δεν ξέρει ποια είναι..τα κριτήρια της αξιολόγησης, ούτε ποιος τα επέλεξε και τα ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο