Η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλει τη βαρβαρότητά της εναντίον των Κούρδων στο ΝΑΤΟ – Ιδού η στρατηγική της

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλει στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. την πολιτική της γενοκτονίας του κουρδικού λαού

Μετά το άρθρο του Γιουσούφ Καπλάν, που μας αποκαλύπτει την κρυφή στρατηγική της Τουρκίας για το ΝΑΤΟ, έρχεται ο Μπουλέντ Οράκογλου, άνθρωπος με πολύχρονη παρουσία στους μηχανισμούς του τουρκικού βαθέος κράτους, να μας αποκαλύψει τη στρατηγική της Τουρκίας για την αντιμετώπιση των κρατών που η Ιδια θεωρεί ότι υπερασπιζόμενα τα ανθρώπινα δικαιώματα, γίΝονται ταυτόχρονα και κράτη που ” υποκινούν και υποστηρίζουν την τρομοκρατία”.

Θεωρούμε ότι ο άρθρο είναι εξαιρετικά χρήσιμο, γιατί μας επιτρέπει να διεισδύσουμε στην νοοτροπία της Τουρκίας γύρω από το συγκεκριμένο θέμα καθώς και στην στρατηγική που θα ακολουθήσει από τούδε και στο εξής, απέναντι στης χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., στο Κουριδκό και στο θέμα του Γκιουλέν:

Τίτλος άρθρου: Η στρατηγική της Τουρκίας να λογαριαστεί με κράτη φιλικά προς τους τρομοκράτες που υποκινούν και υποστηρίζουν την τρομοκρατία

του Bülent Orakoğlu

Η Τουρκία στην 32η σύνοδο ηγετών του ΝΑΤΟ που διοργανώθηκε στη Μαδρίτη ενεργοποίησε την φάση της αναμέτρησης και απολογισμού με τις χώρες που υποστηρίζουν τους τρομοκράτες και είναι υποστηρικτές της τρομοκρατίας, που είναι η πιο σημαντική φάση της γενικής στρατηγικής καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Έτσι, η Τουρκία έδωσε μια σημαντική κατεύθυνση στο ΝΑΤΟ, το οποίο συγκεντρώθηκε στη Μαδρίτη για να αναθεωρήσει τη στρατηγική προοπτική του ΝΑΤΟ για το 2030, σχετικά με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Το FETO, το PKK, το PYD, το YPG, το DAESH και οι οπαδοί τους αναφέρονται συλλογικά ως «τρομοκρατική οργάνωση» σε έγγραφο του ΝΑΤΟ για πρώτη φορά. Όπως είναι γνωστό, οι νούμερο ένα υποκινητές των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/YPG, FETO και DAESH είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Γερμανία, η Γαλλία και υπάρχουν χώρες όπως η Σουηδία, η Φινλανδία και η Ελλάδα, που χρησιμοποιούνται ως πιόνια από αυτές τις χώρες. Αυτές οι χώρες, που οδήγησαν την Τουρκία σε πολιτική αστάθεια και πραξικοπήματα χρησιμοποιώντας τρομοκρατικές οργανώσεις, είναι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ! Ας ευχηθούμε τέτοια φιλία και συμμαχία να έχουν οι εχθροί μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ERDOĞAN ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ, ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΙΣ ΔΙΠΡΟΣΩΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνόδου για την τρομοκρατία στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των Ηγετών του ΝΑΤΟ, υποχρέωσε τους ηγέτες να παρακολουθήσουν το βίντεο που ετοίμασε η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας, στο οποίο εξηγείται ο αγώνας της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας. Το βίντεο περιλάμβανε επίσης εικόνες που δείχνουν ότι ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ανέχονται και υποστηρίζουν τις δραστηριότητες και τις διαδηλώσεις τρομοκρατικών οργανώσεων. Με αυτό το βίντεο, ο Πρόεδρος Ερντογάν έδωσε στους ηγέτες ένα μήνυμα ότι «το ΝΑΤΟ πρέπει να δεσμευτεί για την καταπολέμηση κάθε μορφής τρομοκρατίας».

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ PKK/PYD ΚΑΙ ΤΗ FETO

Στο βίντεο αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν το YPG, το συριακό παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, με χρήματα, εκπαίδευση και όπλα κάτω από τη μάσκα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Επίσης υπήρχαν πλάνα από το στρατόπεδο της οργάνωσης FETO στην Πενσυλβάνια, με τα οποία αποδεικνύεται ότι «Ο ηγέτης της FETO εξακολουθεί σχεδόν να ζει στη φάρμα του στην Πενσυλβάνια και συνεχίζει να δίνει οδηγίες στην τρομοκρατική οργάνωση». Στο βίντεο, που περιλαμβάνει εικόνες από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία από τις τρομοκρατικές οργανώσεις PKK/YPG, DEASH και FETO, επισημάνθηκε ο αποφασιστικός αγώνας της Τουρκίας εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε: «Πρέπει να το καταλάβουμε και να το έχουμε κατά νου ότι κανένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν έχει εκτεθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις όσο η Τουρκία». Στο βίντεο, που υπογράμμιζε και τα λόγια του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, δόθηκε βαρύτητα στις στάσεις των Ευρωπαίων συμμάχων απέναντι στην τρομοκρατία που στρέφεται κατά της Τουρκίας.

Το βίντεο, που περιλαμβάνει διαδηλώσεις υποστηρικτών της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Παρίσι, την πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Λονδίνο, την πρωτεύουσα της Αγγλίας, το Άμστερνταμ, την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Ελσίνκι, την πρωτεύουσα της Φινλανδίας και το Μάλμε της Σουηδίας και το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, έλεγε με έμφαση τα εξής: Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δυστυχώς έκλεισαν τα μάτια στις ανησυχίες της Άγκυρας για την εθνική της ασφάλεια. Πολλοί Ευρωπαίοι σύμμαχοι συνεχίζουν να παρέχουν άμεση ή έμμεση πολιτική, οικονομική και υποστήριξη με όπλα στην τρομοκρατική οργάνωση PKK και τις συνδεδεμένες με αυτήν ομάδες που απειλούν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας και τις ζωές Τούρκων πολιτών.

Ενώ η καταπολέμηση της τρομοκρατίας ήταν στην κορυφή της ατζέντας λόγω των σημαντικών συνεισφορών της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης, από την Άγκυρα δόθηκε το μήνυμα ότι «τα κράτη μέλη θα πρέπει για άλλη μια φορά να θυμούνται τις ευθύνες τους το ένα έναντι του άλλου και να συνεχίσουν να υποστηρίζουν πλήρως την καταπολέμηση κάθε μορφής τρομοκρατίας. Μαζί είμαστε δυνατοί και μαζί μπορούμε να νικήσουμε την τρομοκρατία».

Ο KILIÇDAROĞLU ΚΑΙ Η AKŞENER ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Όσον αφορά τη Σουηδία και τη Φινλανδία, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε:

«Είπαμε ότι όσο αυτές οι χώρες ανέχονται την τρομοκρατία και κρατούν τις πόρτες ανοιχτές στους τρομοκράτες, δεν μπορούν να περιμένουν υποστήριξη από εμάς. Είμαστε στο ίδιο σημείο αυτή τη στιγμή. Τίποτα δεν άλλαξε. Αν οι διαδηλώσεις των τρομοκρατών προβλήθηκαν σε οθόνες στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ, αυτό κάτι σημαίνει. Αν μοιράσαμε βιβλία, εικόνες, έγγραφα στους ηγέτες για το θέμα της τρομοκρατίας, αυτό κάτι σημαίνει. Τους είπαμε: “Δείτε τι έχουμε εδώ για το θέμα της τρομοκρατίας”. Φυσικά, η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Ούτε ο Kılıçdaroğlu ούτε η Meral Akşener έχουν μάθει ακόμη πολιτική. Δεν ξέρουν δηλαδή πώς να σταθούν ή να μην σταθούν στο ΝΑΤΟ. Ένα άλλο θέμα είναι επίσης σημαντικό. Η διαδικασία πρόσκλησης της Φινλανδίας και της Σουηδίας, ξεκίνησε αφού πρώτα μπήκαν οι υπογραφές των Υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο μνημόνιο κατανόησης. Οι χώρες αυτές δεν είναι ακόμα μέλη του ΝΑΤΟ. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Επιπλέον, το ναι της Τουρκίας σε αυτή την υπόθεση, δεν τελειώνει με τον Ταγίπ Ερντογάν. Πού τελειώνει; Τελειώνει στη βουλή. Το Κοινοβούλιο έχει την εξουσία να εγκρίνει. Είναι μια τέτοια συμφωνία. Με άλλα λόγια, για να μπούνε στο ΝΑΤΟ χρειάζεται να εγκριθεί  από το κοινοβούλιό μας. Πρέπει να το ξέρουν κι αυτοί».

ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

Η επιτυχία του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν ήταν στην κορυφή της παγκόσμιας ατζέντας. Η Τουρκία δεν συμβιβάστηκε και με την αποφασιστική της στάση πέτυχε συγκεκριμένα κέρδη στο «Τριπλό Μνημόνιο» που υπεγράφη με τη Φινλανδία και τη Σουηδία στη Μαδρίτη. Η συμφωνία βρήκε ευρεία κάλυψη στον παγκόσμιο Τύπο. Ο παγκόσμιος Τύπος, που παρακολούθησε στενά τη διαδικασία, έγραψε ότι η Τουρκία «πήρε αυτό που ήθελε». Το περιοδικό Economist χρησιμοποίησε επίσης τη φράση «ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφει νικητής στο σπίτι του». Στο σημείο που έφτασε σήμερα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν έχει αποκρυπτογραφήσει ανοιχτά ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ, ειδικά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν, ο οποίος υποστηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις PKK/PYD, FETO και DAESH. Απαντώντας σε αυτές τις δηλώσεις, ο Μπάιντεν έκανε τη δήλωση: «Ανυπομονώ να συναντηθώ με τον Ερντογάν». Από εδώ και πέρα, τίποτα δεν θα είναι ίδιο για τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, όπως επίσης τίποτα δεν θα είναι το ίδιο και για την αντιπολίτευση εντός της Τουρκίας. Ειδικά για τους Kılıçdaroğu και Akşener!

Ποιος είναι ο Μπουλέντ Οράκογλου:

Γεννήθηκε στο Εσκισεχίρ το 1950. Ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Εσκισεχίρ. Μετά την αποφοίτησή του από την Αστυνομική Σχολή το 1968 και την Αστυνομική Ακαδημία το 1971, εργάστηκε ως διευθυντής Καταπολέμησης Τρομοκρατίας και Πληροφοριών σε διάφορες επαρχίες για περίπου 7 χρόνια.  Έχει εκδώσει 3 βιβλία με τίτλο Deşifre, İhanet Çemberi ve Ankara’da Gölge Oyunları.

infognomonpolitics.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κι ενώ ξάφνου ο Κούλης ξύπνησε και φρόντισε να δικαιώσει τον Ερντογάν, αναγνωρίζοντας τους Κούρδους ως τρομοκράτες, δεν έχει πει κουβέντα, ούτε αυτός ούτε άλλος, για τις Χεζμπολάχ και Χαμάς, που χρηματοδοτεί το Ιράν μέσω Τουρκίας, για να χτυπούν το Ισραήλ. Σαΐνια καταμόναχα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα