Η Τουρκία μπλοκάρει έρευνες Ελλάδας και Γαλλίας για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης: «Είναι δική μας περιοχή»

17/4/21 | 1 | 0 | 87 εμφανίσεις

Η Τουρκία πριν από λίγο εξέδωσε NAVTEX με την οποία «διαβαίνει τον Ρουβίκωνα» σε ότι έχει να κάνει με την οριοθέτηση του 28ου Μεσημβρινού ως ανατολικού ορίου της ελληνικής ΑΟΖ στην συμφωνία της με την Αίγυπτο. Και απειλεί ότι θα επιβάλλει με την ισχύ των όπλων την απόφαση αυτή.

Η τουρκική NAVTEX ήρθε ως απάντηση ελληνικής NAVTEX με την οποία επρόκειτο να γίνει ελληνική έρευνα σε συνεργασία με την Γαλλία σε μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από τα νότια της Κρήτης μέχρι και τα νότια της Ρόδου.

Η Τουρκία «αρνείται» το δικαίωμα αυτό στην Ελλάδα και «εφιστά την προσοχή η ελληνική πλευρά να μην εισέρχεται σε περιοχές που εμπίπτουν στην δική της δικαιοδοσία».

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει «περιοχές δικής της ιδιοκτησίας» όλη την περιοχή με κόκκινο χρώμα δυτικά της μαύρης κάθετης γραμμής που φαίνεται στον χάρτη και είναι ο 28ος Μεσημβρινός.

Ξεκινά από τα ελληνικά «οικόπεδα» που έχουν βγει σε διαγωνισμό κι έχουν κατοχυρωθεί στην γαλλική TOTAL και φτάνουν μέχρι την Ρόδο που προαναφέραμε.

Όλα αυτά σε εφαρμογή του τουρκολιβυκού συμφώνου που κατατέθηκε και δυστυχώς εγκρίθηκε από το  ΟΗΕ.

Πρόκειται για πρώτη απόπειρα της Άγκυρας να εφαρμόσει την συμφωνία με την Λιβύη εντός της «καρδιάς» της ελληνικής περιοχής. Αν επιτραπεί στη Τουρκία να απαγορεύσει την έρευνα, τότε θα έχει ακυρωθεί στην πράξη ολόκληρη η δυνητική ελληνική ΑΟΖ ακόμα και νότια της Κρήτης.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/979202_me-anti-navtex-apantise-i-toyrkia-se-elliniki-navtex-gia

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  Ἡ ἀνάγκη τῆς ἐκμεταλλεύσεως ὑδρογονανθράκων σέ Ἰόνιο – Κρήτη

  Ήμουν νιος και γέρασα. Υδρογονάνθρακες εδώ υδρογονάνθρακες εκεί, πού είναι οι υδρογονάνθρακες, που θα μάς βοηθούσαν να αποκτήσομε μία σημαντική οικονομική θέση στην Ευρώπη και να βγούμε από την λάσπη, που μάς έριξαν οι αλήτες τής μεταπολιτεύσεως;

  Αλλά όταν έχεις τέτοιους στούρνους να κυβερνούν, τι θέλεις;

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  12/5/21 | (3 σχόλια)
  Διαβάστε προσεκτικά το παραπάνω κείμενο. Η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει την διδασκαλία Μακεδονικής Γλώσσας και καταχωρεί στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου πολιτισμού την σχετική αίτηση. Η επωνυμία της Κίνησης: Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ"! Υπο μία έννοια, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας