Η Τουρκία μεταφέρει γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα στην Κύπρο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Η Τουρκία μετέφερε κρυφά 42 γερμανικά άρματα μάχης Leopard-2A4 στην Κυθρέα, μια μικρή πόλη στην αποσχισθείσα βόρεια Κύπρο, μόλις 10 χιλιόμετρα από την κυπριακή πρωτεύουσα Λευκωσία, ανέφερε ο ελληνικός ιστότοπος To Vima.

Η Τουρκία ανέπτυξε τα άρματα μάχης και τα πυρομαχικά που ανήκουν στον Πρώτο Σώμα Στρατού της με δύο φορτηγά πλοία που απέπλευσαν από τη βορειοδυτική επαρχία Αδριανούπολης, κοντά στα σύνορά της με την Ελλάδα, ανέφερε Το Βήμα σε έκθεση αυτή την εβδομάδα, την οποία επικαλέστηκαν άλλα ελληνικά ΜΜΕ την Πέμπτη.

Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε παρά τις απαγορεύσεις του Κογκρέσου των ΗΠΑ και της γερμανικής κυβέρνησης που απαγόρευσε τη μεταφορά στην Κύπρο οπλικών συστημάτων που έχουν κατασκευάσει, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο.

Το Βήμα ανέφερε πως η κίνηση δηλώνει ότι ένα τρίτο μέρος, η Τουρκία, θα χρησιμοποιούσε ευρωπαϊκούς εξοπλισμούς σε κατεχόμενα εδάφη της ΕΕ.

Οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου έχουν κορυφωθεί τους τελευταίους μήνες σχετικά με τις έρευνες για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία έχει στείλει δύο γεωτρύπανα σε θάλασσες στα ανοικτά της Κύπρου μετά την έναρξη των ερευνών. Η Λευκωσία αντέδρασε επιδιώκοντας τη στήριξη άλλων χωρών της ΕΕ ενάντια σε αυτό που αποκαλεί ”παράνομες τουρκικές δραστηριότητες”.

Η Τουρκία αναφέρει ότι οι Τουρκοκύπριοι, το νέο κράτος των οποίων αναγνωρίζεται από την Άγκυρα μόνο μετά από τουρκική εισβολή το 1974, θα πρέπει επίσης να λάβουν μερίδιο στα έσοδα από ανακαλύψεις υπεράκτιου φυσικού αερίου.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: ahvalnews.com/infognomonpolitics.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα